Szörnyen Hardcore Shooter

Mushihime-sama (Insect Princess)

Ez egy tipikus japán hardcore shoot’em up, amit a Cave fejlesztett és a Taito adott ki 2004-ben a Playstation 2-re, eredetileg Arcade játék (asszem).  A game dizájnja különféle rovarokra épül, gondoljunk itt az ellenfelekre melyeknek nagy része bogárra vagy lepkékre hasonlító lények. A játék erdőre emlékeztető környezetben játszódik. A Mushihime-sama extrém nehézsége miatt vállt hírhedtté a játékosok körében.

A Mushihime-sama PS2 változata 3 játékmódot tartalmaz és egy Arrange módot is:

* Original – a legkönnyebb mód, az ellenségek kevesebbet lőnek ránk (de gyorsabbak).

* Maniac – sokkal több lövedéket küld ránk az ellenfél, ezt már szinte művészet kikerülni valamint itt már van chaining system amivel jó sok pontot lehet szerezni

* Ultra – a legnehezebb mód, eszméletlen mennyiségű lövedéket kell kikerülni, a főellenséget meg szinte lehetetlen legyőzni

* Arrange – Ez csak a PS2 verzióban van. A Maniac mód egy másik változata, több tűzerővel kezdünk, de Continue nélkül. Menet közben pedig lehet váltogatni a 3 fajta fegyver közül.

A játékot ketten is lehet játszani, így talán még jobb szórakozást nyújt mint egyedül, persze addig amig nem tépük a hajunkat az őrült nehézség miatt.

Címkék: , , , , ,

7 hozzászólás to “Szörnyen Hardcore Shooter”

 1. Dodgers Says:

  Azt hiszem erre a “bullet hell” kifejezés rendkívül enyhe és nőies. Egyszerűen elképesztő, hogy még egy mezei boss is ekkora tűzerővel rendelkezik, a főellenségről nem is beszélve. Azt szerintem majdhogynem képtelenség találat nélkül legyőzni.

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Üdv Dodgers 🙂
  Hát igen erre a játékra nincsenek megfelelő szavak, ez a post rövidségéből is látszik 🙂
  A főellenséget le se tudtuk győzni, egyszerűen elképesztő, ahogy mondod.
  De még mindig inkább ez mint a Trigger Heart Exelica…

  Kedvelés

 3. Dodgers Says:

  Gondolom nem a nehézségi fok miatt említetted a TGE-t, hanem a hogy is mondjam, kissé ízlésfüggő karadizájn miatt. Amúgy véleményem szerint nem rossz játék az sem, csak egy kicsit későn kúszik feljebb a nehézség, plusz a pink-faktor sem kutya.

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  THE-t miért említettem? Mecha-loli dizájn és a 2 player mód hiánya miatt 🙂 Amúgy nem rossz. Mondjuk egyikkel sem játszottam 2-3 óránál többet szerintem.

  Kedvelés

 5. Péter Says:

  Inkább Raptor, Stargunner, Nebula Fighter. Ettől az LSD hányás grafikától és az ultimate cheater bossoktól idegrohamot lehet kapni. Legyen egy játékban kihívás, de ne pofátlan csalás.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: