Lunar Knights

 

“May The Sun Be With You” 😀
Ez egy nagyon szorakoztató játék DS-re Hideo Kojima tarsolyából. Ez a game a Boktai című gameboy advance-es sorozat negyedik része. Az USA verzióban megváltoztatták a szereplők nevét és Lunar Knights lett a játékból…

Egy távoli anime jövőben játszódik a történet, ahol a Földet irányításuk alá vonták a csúnya gonosz vámpírok. Lefedték a bolygót egy bizonyos paraSOL réteggel ami elzárja az embereket a napfénytől. Még a Fegyverforgatók Céhe sem tudja felvenni a versenyt ezekkel a lényekkel. Vajon ki menti meg az emberiséget a zsarnok vámpíroktól és a sötétségtől? Marha eredeti nem? Na mind1 nem is ez a lényeg.

A Lunar Knights-nak két főszereplője van: Vampire Hunter Lucian a tikipus anti-hero, dark hero akinek csak egy elfoglaltsága van: bosszút állni egy bizonyos vámpír hercegen. Mindenkit szétver aki akadájozza őt céljainak elérésében. A másik hős Gunslinger Aaron aki a fény erejével rendelkezik, ő az a tipikus megmentő aki önzetlenül segít a bajbajutottakon.

A játék egy izometrikus akció rpg: dungeonökben mászkálsz és szörnyeket kaszabolsz, kincseket gyüjtögetsz és bossokat győzöl le. A karakterünknek van életereje, energiája és trance-je. Az elején a sztori határozza meg, hogy melyik karaktert irányíthatjuk majd később megkapjuk mindkettőt és váltogathatunk közöttük. Először Lucian-t irányíthatunk az első fejezetben, aki tikipus közelharci van egy kardja aminek forgatásához alapból nem kell energia. De Lucian rendelkezik sötét erővel is (Dark Terrenial). Ezt a Terrenial-t hozzá lehet adni a fegyver, ilyenkor dark alapú lesz a támadásunk (ez fogyasztja az energiát). Aaron-nál meg az a helyzet, hogy ő energia nélkül semmit sem tud csinálni, neki Solar Gun a fegyvere amiből fény (Light) alapú lövéseket tud leadni. Amúgy hat Terrenialt (Dark, Light, Fire.. stb) kell megszerezni a játékban. Volt szó ugye a trance-ről, ez egy csík ami akkor töltődik ha ölöd az ellenfeleket, ha aktiváljuk akkor a karakter összeolvad az éppen beállított Terreniállal és egy atomdúrva lény lesz belőle rövid ideig. De ez csak a dark-ra és light-ra vonatkozik. A Felhő Terreniállal például tornádót hozhatunk létre körkörös vonalakat rajzolva az érintőképernyőn. A Jég Terrenálnál meg fújni kell a képernyőt és megfagyasztja az egész pályát az ellenfelekkel együtt, az időjárást is befolyásolja.

(Dark Lucian)

A karakterek természetesen fejlődnek, xp-t kapnak minden ellenfél legyőzése után. Szintlépéskor választhatunk, hogy mire tegyünk skill pontot: növelhetjük az életerőt (hp), energiát vagy a sebzésünket.
A játék egyik érdekessége, hogy minden dungeon végén miután legyőztük a boss-t az nem hal meg, ki kell vinni az űrbe, hogy elpusztítsuk a testét a Nap sugárzásával! Ilyenkor átvált a játék űrhajós lövöldözésbe amit csak az érintőképernyőn lehet irányítani.

A zene nagyon jó, keveredik benne a jazz, rock és egyéb finomságok. A játék teljesen 2d-s, de elég szépen meg van rajzolva, a karakterek és szörnyek  animációja folyamatos. Meg vannak rövid  animés átvezetők is, nagyon jó minőségüek. Amúgy a játék nem valami hosszú, kb 10 óra az egész. De mindenképpen érdemes beszerezni ha van egy DS-ed, nem csak rpg rajongóknak.

 

Címkék: , , , , , , , , ,

Egy hozzászólás to “Lunar Knights”

  1. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Hardcore Gamer Blog Says:

    […] Orcs And Elves: Fantasy dungeon crawler FPS, nem igazán RPG. Lunar Knights: 7.5/10 Ismertető: itt. Pokemon Diamond/Pearl Pokemon Heart Gold/Soul Silver The Dark Spire: egy nagyon nehéz dungeon […]

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: