Hunter X Hunter

Régen néztem már animéket, egy ideje elegem lett belőlük, de azért még mindig van 1-2 amit szívesen újra látnék. Ilyen a Hunter X Hunter is.

Ez egy 12 éve indult shounen manga sorozat, írta és rajzolta Yoshihiro Togashi (Yu yu Hakusho, Level E) akinek mellesleg a Sailor Moon írója a felesége 😀 A HxH  a Weekly Shounen Jump-ban jelenik meg hetente, kivétel amikor egy éves szüneteket tart a mangaka betegségre hivatkozva. Készült belőle  egy 62 részes anime is 3 OVÁ-val.

A HxH több dologban is kiemelkedik társai közül (Blícs, Natúró): itt nem a végtelenített harcokon van a hangsúly, sokkal inkább karaktercentrikus az egész, tehát a lényeg a szereplőkön van és a kalandokon. Szóval kevés a harc, de az a kevés is önmagában többet ér mint egy egyész Natúró saga. Amúgy meg egy darab filler epizód sincs a HxH-ban. Yoshihiro nem hagyta, hogy tönkre tegyék a “művét” Kishimoto-val és Kubo-val ellentétben.

A történet főszereplője Gon Freeks aki megtudja, hogy halottnak hitt apja mégis életben van és ő egy legendás Hunter. Gon ezért elhatározza, hogy megkeresi apját Ging-t. Ehez azonban sok mindenen kersztül kell menni, le kell tennie a Hunter vizsgát és meg kell nyernie egy Greed Island nevű játékot. A sztori 5 nagyobb arc-ra osztható és még közel sincs vége, pl az animében nem is láthatjuk a főszereplők kifejlesztett technikáit. 😛

Sztori:

1, Hunter Exam: Gon első nagy feladata, letenni a hunter vizsgát. Lesz futóferseny, vadászás, főzés és persze verekedés. Itt még azért poénkodások is vannak, nagyon jó bevezetője a sorozatnak. Itt ismeri meg a másik három főszereplőt majd legnagyobb riválisát.

 • Killua Zoldyek: a Zoldyek család bérgyilkosokból álló klánjának legfiatalabb tagja. Képes egy mozdulattal bárkit megölni, hidegvérü gyilkos és még élvezi is amit csinál, de Gon előhozza a jó oldalát majd a legjobb barátok lesznek. A versenyből kizárják, mert megöli bátyját az utolsó próbatételen.
 • Leorio: elmondása szerint azért indult a vizsgán, hogy meggazdagodjon, de később kiderül, hogy a pénz azért kell neki, mert doktor akar lenni és szeretné ingyen gyógyítani a szegényeket. Egyébként ő egy Kuwabarához hasonló vicces karakternek tűnik mind addig amíg ki nem bontakozik a karaktere. A vizsga letétele után szinte már nem is szerepel sajnos.
 • Kurapica: Ő a sorozat bishi-je, a Kurata klán utolsó tagja. A klán tagjainak ismertetőjele, hogy  ha heves érzelmeken mennek keresztül a szemük skarlátpirossá változik, ez a szem haláluk után ékszerként értékesíthető. Ez volt az oka, hogy a Genei Ryodan (Spider Klán) lemészárolta az egész bandát. Kurapica azért indult a vizsgán, hogy bosszút állhasson rajtuk.
 • Hisoka: a sorozat egyik főgonosza, Gon legnagyobb riválisa, a résztvevők között a legveszélyesebb és egyben a Spider Klán egyik legerősebb tagja. Szóval gondolhatjátok mekkora egy arc, teljesen beteg az elméje és őrült. Kártyákkal szeret gyilkolni, úgy néz ki mint egy Joker és valamiért nagyon kedveli Gon-t.

2, Celestial Tower

A Vizsga letétele után Kurapica elmegy munkát keresni, Leorio pedig pályát kezdeni. Egy darabig nem is látjuk őket, addig Gon és Killua úgy döntenek, hogy szereznek egy kis harci tapasztalatot egy bajnokságon. A Celesital Tower 251 emeletes épület 4000 versenyzővel. Itt találkoznak Wing-gel a kung-fu mesterrel aki megtanítja őket a Nen (egyfajta spirituális erő) használatára. Itt lehet sejteni, hogy még semmit sem láttunk…  minden Nen-user besorolható egy kategóriába: Gon a “Megerősító” míg Killua az “Átalakító” típusba tartozik.  Killua képes az auáráját elektromossággá alakítani…

A bajnokságon Gon-nak meg kell küzdenie Hisokával és természetesen vereséget szenved. Itt azért nem úgy van, hogy a főszereplő mindig nyer akár tízszer durvább ellenfél ellen is csak, mert vannak barátai. (lásd One Piece)

Epic Battle: Gon Vs. Hisoka

3, Yorkshin City

Kétség kívül a legizgalmasabb része a sorozatnak. Yorkshin City-ben rendezik meg a világ legnagyobb aukcióját, Killua és Gon itt akar elég pénz gyűjteni, hogy megvehessék a Greed Island nevű játékot ami közelebb vezethei őket Gon apjának megtalálásához. Megérkeznek a csapat régi tagjai is. Kurapicának sikerült testőri munkát találnia és megtudja, hogy a Spider Klán ezen az aukción akar nagyszabású rablást végrehajtani. kiderül, hogy Kurapica a “Materializálás” és a “Specializálás” típusba tartozik, az előbbi képességével megalkot egy láncot ami egy überdúrva gyilkos fegyver lesz. Ezzel a lánccal sikerül megölnie a Klán egyik tagját de  alig tudja feldolgozni azt az érzést, hogy képes volt meggyilkolni egy embert. Ebben az arc-ban feltűnik a Spider Klán összes tagja, mindegyik teljesen más egyéniség. Olyan beteg karakterek vannak: az egyik csaj tud hívni egy porszívót aminek fogai vannak és mindent megzabál 😄  …de itt láthatjuk először harcolni Killua apját és nagypját is a legprofibb animációval, de sajnos itt véget is ér az anime. A lezárást külön egy 8 részes OVÁ-ban adják ki.

Ebben az OP-ban van a legmenőbb zene:

4, Greed Island arc

Ez az az arc két OVA sorozatból áll, Gon és Killua eljut a Greed Island-re, ami egy akkora abszurdum, hogy le se merem írni. A lényeg, hogy ez az arc egy Real Life kártyajátékra épül. Lesz olyan jelenet, hogy Gon kezét lerobbantják… mind1, ezek a részek is izgalmasak és szórakoztatóak. Feltűnik a sorozat legnagyobb WTF karaktere: Biske aki tovább edzi a két barátot, Gon végre megtanulja a Kő-Papír-Olló ütést 😀 Legjobb.

Gon kinyírja Gensuru-t videó:

A Kő-Papír-Olló ütés később a mangában továbbfejlődik. Ha Gon Követ mond akkor az öklével üt egy atomerőset, ha Papírt mond akkor az aurájából egy kardot formál (mint Kuwabara spirituális kardja) viszont  Ollónál egy távolsági támadás jön be. Az a jó az egészben, hogy az ellenfél előre nem tudja, hogy Gon mivel fog előrukkolni.

5, Chimera Ant Saga

Ez még a Greed Island-nél is abszurdabb és egyre brutálisabb. Gon és Killua tovább folytatják kalandjukat biológiai kutatóként. Találnak egy nagyon veszélyes új fajt…  lényegében itt tart a manga, ez a rész még nincs befejezve, de már elég régóta tart. Leorio és Kurapica itt nem szerepelnek de nagyon sok rajongó várja a visszatérésüket, én nem hiszek ebben. Helyettük viszont van megint rengeteg új karakter.

Hogy kicsit átérezzétek a feelinget, összedobtam egy ilyet; Chimera Ant Saga képekben:

Nemrég lett vége a legutóbbi egy éves szünetnek, asszem mot hetente pakolják fel megint az új chaptereket.

Ez volt az első animés bejegyzés a kedvenc shounen fight sorozatomról. Remélem felkeltette az érdeklődését egy-két embernek. Aki még nem látta és szereti az ezt a műfajt az ne hagyja ki.
Teszek fel majd egy HxH screenshot galériát is 😀

Címkék: , , , , , , , , , , ,

17 hozzászólás to “Hunter X Hunter”

 1. amaruchan Says:

  Kurapica és Hisoka-fan vagyok. Már most. 😀

  Nyáron lesz mit nézni. 😉

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Hogyhogy? Mi történt, mit láttál? ILyen meggyőző volt? 😀
  Lesz ám még egy csomó atomjó karakterek akiket meg sem emlitettem 🙂

  Kedvelés

 3. Péter Says:

  Ez még azok közé az animék közé tartozott, amiért anno érdemes volt rábökni a download gombra.

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  Te is láttad? NEeeee :D:D 😀 Mondjuk én is évekkel ezelőtt láttam már, nem tudom honnan jött, hogy írjak róla most. Talán, mert olvasgattam a mangáját mostanában.

  Basszus és most értem be a manga végét és hát nem is tudom mit mondjak… 😛 Nagyon durva amik történnek benne… :S az utóbbi két fejezet egy nagy WTF volt :S :O

  Kedvelés

 5. Péter Says:

  Ha tudnád milyen animéket megnéztem még 3-4éve, szerintem el sem hinnéd. 😀

  Kedvelés

 6. Wagner Says:

  Hát nekem már azt is nehéz volt elhinni, hogy a Sailor Moon-t nézted meg, hogy be akartál öltözni 🙂

  Kedvelés

 7. Péter Says:

  Az hogy megnéztem szerintem nem gáz, még most se érzem úgy hogy ciki lett volna, veszteni sem veszítettem vele semmit, meg inkább az mint amiket manapság adnak ki, de a cosplay, na már tényleg súlyos állapot volt. 😀 Aztán csak elmúlt az is, szerencsére még idejében. 🙂

  Kedvelés

 8. Wagner Says:

  Na és nincs olyan mondjuk az újabbak közül amit szívesen megnéznél?

  Kedvelés

 9. Péter Says:

  Ezen a Baccano! nevű cuccon agyalok, nagyon mondják hogy jó, Benyo és Marko is, szóval adni fogok neki egy esélyt mindenképp.

  Kedvelés

 10. Wagner Says:

  Azon én is agyalok, hogy nekiálljak-e. Én is kb 3 helyen olvastam róla, hogy mekkora királyság. De amúgy is egy csomó mindent félbehagytam és meg kéne néznem. FMA Brotherhood, Bakemonogatari, Gundam… de inkább gamelek ha már lehet választani. 🙂

  Kedvelés

 11. Péter Says:

  “inkább gamelek ha már lehet választani” ->Ebben tökéletesen egyetértünk. 😀

  Kedvelés

 12. OMG it’s over 10.000! « Hardcore Gamer Blog Says:

  […] Hunter X Hunter […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: