Wario Ware – Touched


Na szóval, ez egy teljesen őrült játék…egyszerű de bolond dizájnnal és meghökkentő feladatokkal. Összefüggést és értelmet ne keressetek benne. Ha egy 2-3 órás szórakoztató játékra vágysz akkor ezt ajánlom neked. Persze csak ha bírod a tömény mennyiségü hülyeséget.

Először is azt kell tudni, hogy ez egy sorozat, volt már több része is GBA-ra, állítólag azok jobbak lettek, de Wii-re is fejlesztettek egy ilyen game-et, sőt nemrég jelent meg a Wario Ware – Do it Yourself DS-re ahol már neked kell elkészíteni a minijátékokat, nem csak megoldani.

A Wario Ware Touched full érintőképernyős játék, tehát a gombokat egyáltalán nem is kell használni, talán pont ez a probléma. Sokkal változatosabb is lehetett volna a game pl ha vannak olyan feladatok ahol a D-Pad-del kell operálni.

Lássuk csak, így néz ki a főmenü:

GAMES Menüpont:

Látunk kis furcsa emberkéket mászkálni össze vissza. Válaszd ki valamelyiket és indul is a móka. Minden karakternek van egy története, ez egy intró filmecskéből áll meg egy epilógusból amit akkor látunk ha sikerrel végrehajtottuk a feladatokat. Szóval miután megnézzük az intrót már kapjuk is az áldást a Nintendótól. A játék abból áll, hogy 4-5 másodperces minijátékokat kell megoldani az érintőképernyőn. Ezeket a minigame-eket adagolja nekünk a gép amíg el nem cseszük (4szer lehet max) vagy meg nem oldunk legaláb tizet. Az utolsó feladat az mindig egy BOSS, ami hosszabb a többinél, akár 1-2 perces is lehet. Minden karakterhez 24 fajta minigame tartozik, ezek közül véletlenszerűen válogat a gép.

Hogy miféle minijátékok vannak? Hát nagyon durvák… azt képzeld el, hogy látsz egy nőt akinek folyik a fika az orrából és akkor hoppá, hirtelen nem tudod mi van aztán kapcsol az agyad, hogy fel kéne vele szivatni a taknyot. Már kapod is a következőt: egy ninját kell eltalálni dobócsillaggal, utána bejön egy csávó habos fejjel, gyorsan meg kell mosni a haját úgy, hogy a képernyőt vakarod! Minden ilyen feladatra van pár másodperc és ahogy haladsz előre mindig egyre kevesebb idő alatt kell megcsinálni egyre több mindent. A BOSSok is elég érdekesek, az első pl az, hogy legyeket kell lecsapni az ablaküvegen, de ha túl sokat melléütsz akkor kitörik az ablak és cseszted. De van olyan is, hogy egy kisautót irányítasz amit egy csecsemő üldöz vagy egy tojást kell pattogtatni ilyen gumiszalagokon. Később viszont lesznek olyan hülye feladványok is, hogy fújni kell a képernyőt: esik le egy ember ejtőernyővel te meg fújod, hogy merre landoljon! Lesznek amúgy régi ismerősök is, pl Mariót is belerakták egy-két helyre, de találkozhatunk Metroid-os feladattal is…

ALBUM Menüpont

Itt egy általunk választott minijátékkal szórakozhatunk amíg bírjuk idegekkel. Pl kiválasztod a csigás játékot: szegány állatoknak kell kinyomni a szemét (ez nem vicc). Először egy csiga egy szemét kell megnyomni majd egyre többet kapsz az idő meg csak kevesebb lesz. A gép méri, hogy meddig tutod elvinni, egy adatot jegyez meg az a rekord, lehet döntögetni. Persze hamar meg lehet unni ezt is, először elcsodálkozik az ember, hogy mekkora őrültség ez a game, majd belefárad a képernyő nyomkodásába.

TOY Room Menüpont

Ide jönnek az unlockolható cuccok: egy rózsaszín disznó formájú űrhajó hozza őket. Ezek ilyen bónusz játékok, pl képzelj el egy zselét amit rángatni lehet vagy éppen egy asztali tenisz-t amit ketten kell játszani egy DS-en. Hogyan néz az már ki? Nagyon nagy böszmeségek vannak ebben a menüpontban.

Végszó:

Röviden ennyi a Wario Ware DS-re, egy darabig tényleg szórakoztató aztán miután végigvitted az egészet egy jó másfél óra alatt el is felejted. Nem hiszem, hogy sok ember lesz aki még ezek után nekiáll rekordokat döntögetni benne a barátaival. Egy próbát megér csak a fun kedvéért.

Címkék: , , , , , , ,

6 hozzászólás to “Wario Ware – Touched”

 1. Soa Mark Says:

  beteg játék, mondjuk minden része az 😀

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  A GBA részekkel játszottál? Azok milyenek lehetnek mán?

  Kedvelés

 3. Soa Mark Says:

  GBA-s nekem tetszett olyan mint a Gamecubeos ( mondjuk a GC-s változat a GBA-sbol vette a játékok nagy részét vagy mindent? 😀 )

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  GC-set se ismerem egyébként 🙂 De a GBA-sat majd kipróbálom emu-val.

  Kedvelés

 5. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Hardcore Gamer Blog Says:

  […] nem a legjobb, de mindneképpen egy egyedi és kreatív darab. Warioware touched: 7/10 Ismertető: itt. Waroware Do It Yourself: 7.5/10 Változatosabb mint az elődje, itt már te is készíthetsz […]

  Kedvelés

 6. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Wagner's hideout Says:

  […] nem a legjobb, de mindneképpen egy egyedi és kreatív darab. Warioware touched: 7/10 Ismertető: itt. Waroware Do It Yourself: 7.5/10 Változatosabb mint az elődje, itt már te is készíthetsz […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: