Final Fantasy IV DS remake

AZ 1991-es Final Fantasy IV kultusz J-RPG remake-je Nintendo DS-re. Teljesen újjáépítették a játékot, a környezet és a karakterek is full 3D-sek sőt még jól is néznek ki, talán eddig ez a legszebb 3D-s játék NDS-re. Ez még nem minden: szinkront is adtak hozzá, a zenéje meg a már megszokott Nobuo Uematsu-féle muzsika.

Hogy mi még az újítás? Az egyik karakternek Rydiának van summon képessége, meg tud idézni egy Whyt nevű lényt: kinézetét lehet változtatni, arcot rajzolni neki, képeséggeket tanítani, lehet tápolni méghozzá minigame-ek segítségével, majd ha ez megvan akkor vihetjük harcolni haverok ellen, wireless connection! Fontos újítás még az új képességrendszer, különböző augmenteket lehet gyűjtögetni szerte a világon, ezek jó kis képességeket adnak karaktereinknek, pl auto-potion (alapból gyógyítja magát a kari). Sok féla lesz, ha jól kombináljuk őket akkor nagy előnyre  tehetünk szert a játékban. A dungeonok felderítését is érdekesebbé tették, ha az adott helyszín 100%-át végigjárjuk akkor mindig kapunk valami bónuszt, tárgyakat pl. Egyéb újítások: zenelejátszó mód, new game+ funkció.


Gameplay:

A szokásos Final Fantasy játékmenet, adott egy jó nagy világtérkép tele városokkal, barlangokkal. Kezdetben gyalog kell mászkálnunk majd később szert tehetünk különböző járművekre is. Random Encounter harcokkal fogunk találkozni, tehát egyfolytában megtámadnak, persze nem mindenhol: a városokban most is béke honol, meg a mentési pontoknál is nyugodtan lehetünk. Az utóbbinál és persze a világtérképen használhatunk sátrat ha nagyon legyengül a csapat. Felszerelést és tárgyakat a kovácsműhelyben és a fogadóban vásárolhatunk, természetesen ezek nem olcsó dolgok, pénzt a szörnyek leölése után kapunk. A DS felső képernyőjén irányítjuk a karaktert, az alsón pedig a térképer látjuk általában. A harcrendszer a szokásos Active Time Battle. Akár 4-5 szereplőt is irányíthatunk egyszerre, a csata körökre osztott, de mégis telik az idő: az alső képernyőn látjuk a karaktereink adatait: hp, mp (életerő, varázserő) valamint azt, hogy mikor kerülnek sorra. Ha az adott karakter neve melletti csík feltöltődik akkor kiadhatjuk a parancsot, hogy mit csináljon: támadás, védekezés, tárgyhasználat. Persze minden karakternek más képessége van, Cecil-nek a Darkness: felerősődik, nagyobbat sebez, de folyamatosan megy le a hp-ja. Rydia különböző lényeket tud megidézni, Telah ért a fekete mágiához és a gyúgyításhoz is, Edward meg hát…el tud bújni…igen, legalább akkor nem ölik le a szörnyek.

 

Sztori:

Baron monarchiájában járunk, Cecil és Kain fontos küldetére indultak, el kell hozniuk Mysidia városból a négy kristály egyikét, gond nélkül leölik a város mágusait. Cecil megkérdőjelezi a király parancsait, miért kell ellopni a krisrályokat, miért kell leölni az ártatlanokat? A király büntetésből elküldi mégegy küldetésre a két barátot: Mist faluba el kell vinniük egy gyűrűt. Sajnos a gyűrű megidéz egy csomó bomba szörnyet amik felégetik az egész falut, egyetlen túlélő marad: Rydia, az idéző, aki sokkos állapotba kerül és erejével földrengést idéz elő…ezután Cecil magához tér, Kaint sehol sem találják, Rydia pedig elég rossz állapotba került ezért Cecil úgy dönt, hogy elviszi a legközelebbi városba. Természetesen innentől Baron ellen fordulnak mindannyian…Cecil bármilyen katonával szembeszáll, hogy megmentse Rydia életét. Mire megérkeznek Kaipo városába nem csak Rydiát kell megmentenie, hanem szerelmét is Rosát, aki Baronból jött Cecil után és súlyosan megbetegedett. Később összetalálkoznak Telah sage-val is, akinek a lányát ölik meg Baron katonái. A gonosz oldalon pedig Golbez áll, talpig fekete páncélban. Ő mindig is egy emlékezetes főellenség volt a konzol RPG-k történelmében. A FFIV szereplői mind nagyon eltérőek és kidolgozottak, a sztori meg egyre kalandosabb lesz, a játékban 12 játszható karakterre tehetünk szert, mindegyikük kisebb háttértörténetet kapott, lesz itt szó árulásról, szerelemről, kiszabadításról, bosszúról.

Ez a remake talán még jobb is lett mint az eredeti, az új grafikával, új sztori elemekkel és megnövelt nehézségi szinttel, átvezető animációkkal és a szinkrokkal nagyon feldobták az egész játékot. Aki szeretne a DS-re egy hagyományos JRPG-t annak ezt nyugodtan tudom ajánlani. Nem lesz könnyű, én pl. félbehagytam már régebben, mert meguntam a sok tápolást.

 

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás to “Final Fantasy IV DS remake”

  1. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Hardcore Gamer Blog Says:

    […] Fantasy IV: nem bírtam még végigszenvedni. Ismertető: itt. Etrian Odyssey: 7/10 Ismertető: itt. Orcs And Elves: Fantasy dungeon crawler FPS, nem igazán […]

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: