Kirby Super Star Ultra

Ez az egyetlen konzol az újak közül amire dögivel jöttek ki 2d platformer játékok. Mario, Yoshi’s Island, Princess Peach, Castlevania, Bangai O, Metal Slug, Donkey Kong, N+, Simpsons, Sonic, Kirby. A Nintendo igyekszik frissen őrizni a régi jól bevállt játékstílust, a Sony-val és a Microsoft-tal ellentétben. Ők ezt már régen elfelejtették. Most a Kirby Super Star Ultráról lesz szó ami egy SNES program remake-je.

A játékban Kirby-t egy cuki rózsaszín masszát kell irányítanunk. Jobbra-balra és föl le tudunk vele közlekedni a két dimenziós környezetben. Ha megszívja magát levegővel akkor lebegésre is képes.  Alapból két féle képpen támadhat: a beszívott levegőt kifújja vagy csinál egy becsúszást. Viszont le tudja nyelni ellenfeleit, némelyik rendelkezik speciális képességekkel. Ha ilyet eszünk meg akkor  Kirby lemásolja annak képességét. Nagyon sok  speciális tulajdonságot össze lehet szedni, ilyenkor megváltozik Kirby kinézete, ruhája és általában fegyvert is kap mellé. A lenyelt ellenfelekből akár segítőt (helper) is csinálhatunk. A Helpert alapból a gép irányítja (elég eszetlenül) de akár beszállhat egy másik player is annak a helyére. Hiszen multiplayer módban minden érdekesebb.

Az eredeti SNES game 7 platform sztorit és két minigame-t tartalmazott. Az Ultra remake már valamivel többet, de erről majd később. Sorban kell megcsinálni az összes fejezetet és mindig kinyilík a következő.

 • Spring Breeze: King Dedede (egy hülye madár) ellopta az összes kaját a faluból. Kirby dolga ezeket visszaszerezni és elintézni az idióta madár királyt. A történet a Gameboy-ra készült játék sztoriján alapul. Ezt feltuningolták fejlettebb grafikával és egy csomó power-uppal meg a Helperrel ugye. Nagyon könnyű fejezet és csak három pályából áll.
 • Dyna Blade: itt egy óriás madarat kell elpáholni aki zaklatja a falu lakóit. Négy pályából álló fejezet. Tartalmaz egy mini térképet is és egy secret boss-t. Ez már valamivel nehezebb mint az előző, de még mindig elég lightos.
 • Gourmet Race: King Dededével kell versenyt futni a kajáért. Ai többet össze tud szedni az nyer. Az is számít, hogy ki ér be előbb a célba, mert azért +30 pont jár a végén. Ha elég gyors vagy és sokat dash-elsz akkor könnyen meg lehet csinálni. Ez is működik Multiplayer-ben, biztos jobb mint a gép ellen.
 • The Great Cave Offense: Kirby belezuhan egy barlang mélyébe, feladat: ki kell jutni és összegyűjteni annyi kincset amennyit csak tudsz. Megjegyzem, hogy 60 treasure lett elrejtve szerte a pályákon minden féle titkos helyen. Jó ha huszat össze tudtam kaparni. Annyira nem tetszett ez a mód, mert túl hosszú volt. Szakaszonként még mentéseket is raktak le.
 • Revenge Of Meta Knight: Meta Knight a legkúlosabb karakter visszatér, hogy elfoglalja Dream Land-et a léghajójával a Halberd-del. Feladat elpusztítani a hajót. Lesz több boss fight is pl Main Engine meg Reactor ellen, jönnek majd robot rákok meg minden állatság. Végül pedig magát Meta Knight-ot kell legyőznünk. Ebben a részben egyébként sok dialógus is van pl a lovag csicskái között, akik arról tanakodnak, hogy éppen mit állítsanak Kirby útjába.
 • Milky Way Wishes: a Hold és a Nap elkezdett harcolni egymással (ez komoly). Örök káoszt okozva így a Popstar bolygónak. A nappal és az éjszaka folyamatosan váltakozik. Kirby elindul az űrbe, hogy beszéljen a Nova nevü üstökössel aki teljesítheti egy kívánságát. Ebben a módban már nem használhatod a másoló képességet. Itt külön kell összeszedni eldugott helyekről a felszereléseket. Majd ha megvannak váltogathatsz közöttük a menüben, ez esetben a touch screen-en.
 • The Arena: A sima Kirby Super Star-ban ez az utolsó game. A feladat: halálozás nélkül meg kell verni 19 főellenséget egymás után. Elég rosszul hangzik és csak 5 paradicsomot adnak az egészre. Az ugye kimaxolja az életerőt. Én pl 15-öt tudtam elverni legjobb esetben. Ha tizenhárommal végzel akkor tovább nyílnak a játékmódok legalábbis a Kirby Super Star Ultrában.

Akkor nézzük, hogy a Super Star Ultra miben különbözik az eredetitől. CG animált videók minden pálya előtt, befejezés videók és intró. A két régi minijáték (Samurai Kirby, Megaton Punch) mellett tartalmaz több új érintőképernyős cuccost: Snack Tracks, Card Swipe, Kirby on the Draw. Ezek mind nyomhatóak multiplayer-ben és a gép ellen is.

Ezek mellett a remake rendelkezik négy új platform fejezettel is:

 • Revenge Of The King: a Spring Breeze nehezebb verziója (King Dedede visszatér).
 • Meta Knightmare Ultra: Meta Knight-ot irányíthatjuk, majdnem az egész játékon végig kell mennünk: Spring Breeze, Dyna Blade, The Great Cave Offensive, Revenge of Meta Knight és Milky Way Wishes. Szerintem még könnyebb volt a Knight-tal menni mint Kirby-vel. Itt  minden megölt ellenfélért kapsz pontot. 50 pont gyűjhető össze, a Lovagnak négy féle szuper képessége van: tud tornádót hívni (30 pontért), hívhat segítőt (2 pontért), meggyógyíthatja magát és felgyorsíthatja a sebességét. Ezek miatt nagyon könnyen ki lehetett vinni.
 • Helper To Hero: ki kell választanunk egy Helpert majd azzal végigverni 15 főellenséget és három paradicsomot adnak mindössze az egészre. Ezt még nem tudtam megcsinálni, az utolsó mindig megöl.
 • Ezután állítólag lesz egy még nehezebb Arena.

Végszó:

Érdemes kipróbálni szerintem. Ha szereted a 2d platformer, ugrabuga műfajt akkor tetszeni fog. Bár néhány embernek dedósnak tűnhet, de én inkább az ilyet tartom videójátéknak mint mondjuk a mai grafika központú bugyutaságokat. Egyeseknek az lesz még probléma, hogy a túl könnyű az egész, szinte meg se lehet benne pusztulni (kivétel az Arénában). Mondjuk nekem ez se volt probléma, tök lazítás és fun volt az egész játék. Többször is kivihető, de egyszer mindenképpen. Ja és: It is also the ninth best-selling game of Japan in 2008. 😀

Címkék: , , , , , , , ,

8 hozzászólás to “Kirby Super Star Ultra”

 1. Dodgers Says:

  Könnyűnek könnyű (az eredeti is az), de mégis talán a legjobb Kirby játék a sok közül.

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Sokat nem ismerek. A Kirby’s Adventure-t (NES) próbáltam az már nehezebb 1-2 fokkal meg a Canvas Curse-t az meg kicsit hülyeség… ott nincs lába szegénynek és úgy gurul. 🙂

  Kedvelés

 3. Soa Mark Says:

  Őszintén szólva amikor először láttam még 3 éve ezt a karaktert akkor azt néztem ki,hogy ez a legretardabb Nintendo szereplő de nem mert Kirby az királyság 😀

  Ötletes és Smash Bros.-ban is egy jó karakter volt.
  Én a SNES-es változattal játszottam, de az mai napig a kedvenc kirby játék nálam.

  Kedvelés

 4. Thunder Says:

  Poénnak tűnt múltkor is, majd ha megyek legközelebb ki kell próbálnom. 😀

  Kedvelés

 5. Péter Says:

  Ez nem az, amelyik bekajálja az ellenségeket? Nagy LOL, de jó értelemben. 🙂

  Kedvelés

 6. Thunder Says:

  Jah az, és akkor megkapja annak az ellenségnek a képességét vagy mi. 😀

  Kedvelés

 7. Wagner Says:

  Igen Péter, a második bekezdésben említettem amúgy. =)

  Kedvelés

 8. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Hardcore Gamer Blog Says:

  […] Most Peach hercegnőnek kell megmentenie Márióékat. Kirby Super Star Ultra: 8.5/10 Ismertető: itt. Assassin’s Creed Discovery: 8/10 Ez nekem nagyon bejött, de sajna elég rövid. […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: