Castlevania: Portrait of Ruin

A Portrait Of Ruin 2006-ban jött ki Nintendo Ds-re Japánban és USÁban is. Ez volt az első Castlevania ami kooperatív játékmenetet tartalmazott  . A történet a Castlevania: Bloodlines folytatása ami a II. Világháború Európájában játszódik. 1944-ben megjelenik Dracula kastélya. A Belmont klán vámpírvadászainak a dolga, hogy megöljék Braunert aki fel akarja támasztani az ősvámpír Draculát. Természetesen ennél összetettebb a történet, de elsősorban nem a sztori miatt szeretjük ezt a sorozatot.

Gameplay:

A Castlevania továbbra is a jól bevállt klasszikus oldalnézetes 2d stílust használja. Adott két karakter Jonathan és Charlotte akiket váltogathatunk, amíg az egyiket irányítjuk addig a másik megy utána és magától cselekedik. Jonathan a közelharci fegyverekhez ért míg Charlotte a varázsláshoz. Képességeiket megfelelően kell használni az egyre jobban nehezedő ugrálós illetve puzzle részeknél. Az alap támadásokon és a mágián kívül csinálhatunk közös szuper mozdulatokat is (Dual Crush), ezekhez mindkét karakter szükséges.

A helyszín szokás szerint Dracula kastélya melynek van egy csomópontja, egy központi folyosó. Itt találhatóak portálok, mentési pontok és egy kereskedő ahol gyógyitalokat és fegyvereket vásárolhatunk. Ezek mellet a kastély különböző zugaiban mágikus festményeket is kell találnunk: ezek fognak elteleportálni másik pályákra pont úgy mint a Super Mario 64-ben. Ezek a pályák nagyon változatosak pl. járkálnunk kell egyiptomi piramisokban vagy európai városokban, mindegyik ilyen szakasz végén egy rohadt erős főellenséggel fogunk találkozni. Közben pedig 155 féle szörnyet és csatlóst kell felaprítanunk melyek tapasztalati ponttal és arannyal látnak el majd minket. Igen még fejlődnek is a karaktereink! Maga a játékmenet az alsó képernyőn történik, a felsőn pedig a térképet látjuk, e nélkül szinte lehetetlen lenne eligazodni.

A fő játékon kívül több módot is megnyithatunk majd, néhányukat csak a sztori befejezése után kaphatunk meg.

 • Boss Rush: a főellenfeleket kell legyőznünk minél hamarabb, két player is próbálkozhat.
 • Sisters Mód: Johnatannal és Charlotte-al el kell érni a két jobbik befejezést, azután nyílik meg ez a mód. Itt két vámpír lánnyal vihetjük végig az egészet (Stella és Loretta). Ez egyfajta prológus a fő sztori szálhoz. Az irányítás itt teljesen más: a stylusszal történik a gombok helyett.
 • Richter mód: itt a régi Castlevaniákból ismert két karakterrel lehet végigmenni a játékon: Richter Belmonttal és Maria Renarddal.
 • Old Axe Armor mód: egy sima páncél ellenfelet kell irányítanunk.  Nincs társa ezért itt nem váltogathatunk ráadásul varázsolni sem tud, csak a fegyverekhez ért. Ez tűnik a legnehezebb  módnak.

A grafika szép, hangulatos és két dimenziós egy kis horrorisztikus hangulattal megfűszerezve. Az animációba sem lehet belekötni, a bossok és a nagyobb ellenfelek mozgása különösen jól néz ki. Három féle befejezést csináltak a játékhoz, bizonyos cselekedeteink alapján fog eldőlni, hogy melyiket kapjuk meg a végén.

Végszó:

Egyelőre ennyit a Portrait Of Ruin-ról. Ez is egy kötelező darab mindenkinek aki rendelkezik DS-el. Egyike a normálisabb és komolyabb DS gamenek. Nagyon hosszú és jó nehéz is, tehát jó sokáig le tudja kötni az embert. Ráadásul még két rész is készült ugyanerre a platformra: a Dawn Of Sorrow és az Order Of Ecclesia. Mindenképpen megéri beszerezni ezeket is.

Címkék: , , , , , , , ,

9 hozzászólás to “Castlevania: Portrait of Ruin”

 1. Thunder Says:

  Milyen gyorsan lehet kivinni? Meg persze, mennyire nehéz?

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Rohadt hosszú még nem vittem ki. Nekem elég ehéz, de akad olyan is aki úgy végigtolja, hogy meg se sérül. :S Relatív.

  Kedvelés

 3. Soa Mark Says:

  Minden Castlevenia rohadt nehéz, nekem a legutóbbi a PS1-es SotN volt na az rohadt hosszú és nehéz, de annyira, hogy ha meghalsz akkor az introtól kell kezdeni :D…

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  A bossok rohadt nehezek benne meg az olyan részek ahol apró, röpködő, folyamatosan újraéledő ellenfelek jönnek. Mint pl Medusa Head.

  Kedvelés

 5. Ninty Says:

  Az Order of Ecclesia sokkal durvább. Ezzel még soha nem játszottam.

  Amúgy, a SotN-ban nem angol szinkron van?

  Kedvelés

 6. Wagner Says:

  Tudom az Order of Ecclesia az nem semmi. Kb a harmadik bossig bírtam elvinni. A PoR az azért jóval könnyebb. SotN-ról nemtok nyilatkozni.

  Kedvelés

 7. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Hardcore Gamer Blog Says:

  […] kettő Castlevania. Yoshi’s Island 2: 9/10 Castlevania Portrait Of Ruin: 9/10 Ismertető: itt. The Simpsons Game: 7.5/10 Castlevania Dawn Of Sorrow Sonic Rush Super Mario 64 DS: Erről Soa Mark […]

  Kedvelés

 8. Castlevania – Portrait of Ruin « Thunder's Gamer Blog Says:

  […] Wagner írása a Portrait of Ruin-ról […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: