Drifters manga ajánló

Hirano Kouta a Hellsing manga befejezése után kezdte el gyártani a Drifters-t. Több dologban is hasonlít az előző munkájához: ugyanolyan böszme lassan jönnek ki a fejezetek, a grafika teljesen megegyezik a Hellsingével valamint itt is jelen vannak az enyhén elmeháborodott fejek és a pózerkedés. Ezeket leszámítva szinte más hasonlóság nincs is a két manga között.

A történet elég furcsa: a Sengoku korban kezdődik ahol Shimazu Toyohisa egy történelmi csatában éppen vesztésre áll. Csapata elmenekül de ő egyedül folytatja a harcot. Majd halálosan megsebesíti az ellenséges hadvezért ezzel távozásra készteti az egész bandát. Ő maga is elég szépen lesérül majd egy erdő felé veszi az irányt és hirtelen egy furcsa folyosón találja magát. A folyosó közepén egy gyanus pacák ül az asztalánál aki továbbküldi Toyohisát egy átjáróhoz, ezután hősünk egy másik világban találja magát…

Ez egy tipikus fantasy világ elfek, goblinok és egyéb élőlények által van benépesítve. Toyohisa itt találkozik két történelmi harcossal: Oda Nobunagával és Naso No Yoichi-vel. Ők már elvileg régen meghaltak ezért Toyohisa úgy gondolja, hogy ő most a pokolra került. De szép lassan elfogadja az igazságot, hogy ez egy alternatív világ és alkalmazkodnia kell az itteni körülményekhez. Nem sokkal ezután a három hős egy háborúban találja magát ami a Drifterek és a Offscouringok között zajlik. Az Offscouringok célja kiírtani minden élőlényt ezen a világon, vezetőjük a Black King akinek személyazonosságáról még nem tudunk semmit. Érdekes, hogy mindkét oldalon más-más korból származó történelmi személyek állnak.

Drifters: Shimazu Toyohisa, Oda Nobunaga, Naso no Yoichi, Hannibal, Scipio Africanus, Naoshi Kanno és két vadnyugati cowboy: a nevüket még nem tudni.

Offscourings: The Black King, Hijikata Toshizo (ő volt a Shinsengumi második parancsnoka az Edo korban), Jeanne D’Arc, Anastasia Nikolaevna Romanova, Minamoto no Yoshitsune és Grigori Rasputin aki most egy szemüveges bishi.

Az Offscouringok egytől egyig valami miatt gonoszak lettek és feladták emberi mivoltukat és  különleges képességekre tettek szert. Jeanne D’Arc pédául bekattant és egyetlen vágya, hogy porig égessen mindent. Képes manipulálni a tüzet. A két nagy csapaton kívül létezik még az Octobrist Organization, ami varázsló emberekből áll és az dolguk, hogy megfigyeljék és összegyűjtsék a Driftereket és felkészítsék őket a gonoszak elleni harcra.

Nagyjából ennyit lehet tudni az egészről, még csak a 14. fejezetnél tart a dolog és baromi lassan halad. Mit mondjak, a történet elég furcsa meg minden, de a lényeg az, hogy ez sem akar többnek látszani mint ami. Egyszerű stílusos hentelés és pózólás az egész megfűszerezve egy kis humorral, menő karakterekkel. Mi kell még?

Egy kis ízelitő fos zenére:

Címkék: , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: