One Piece Gigant Battle

Most jutott eszembe, hogy beígértem egy Gigant Battle ismertetőt, hát akkor lássunk neki. Tömör lesz és lényegre törő.  Hogy mi is ez a game? Ez kétség kívül az eddigi legjobb One Piece játék.  Bár azért koránt sem tökéletes. Nagyon jó bunyós cucc de igazán csak a One Piece rajongók fogják élvezni. A gameplay szinte megegyezik a Jump Ultima Stars-ban látottakkal.  A grafika viszont komolyabb mint a JUS-ben. Itt  szebbek a karakter spriteok és a pályák is. A stagek már háromdések és minden féle őrültségek történnek rajtuk. Pl Arabastán fölkap minket a homokvihar, Marineford-ban potyognak ránk a magma darabok stb, stb.

TARTALOM

A Gigant Battle három  történet ívre fókuszál (Shabaody Archipelago, Impel Down, Marineford), de jelen vannak régebbi események is hiszen később ellátoghatunk East Blue-ra, Sky Island-re vagy éppen Arabastára is. A helyszínekkel nincs gond, csak a választható karakterek számát keveslem egy kicsit.

Karakterek:

Straw Hats: Luffy, Zoro, Nami, Usopp, Sanji, Chopper
Schichibukai: Boa Hancock, Jimbei, Kuma, Crocodile, Hawk Eyes, Blackbeard
Marine-k: Ao Kiji, Ki Zaru, Aka Inu
Egyéb: Whitebeard, Ace, Buggy, Magellan, Emporio Ivankov

Ez csak 20, ráadásul elég nehezen lehet összegyűjteni őket. Nem is lenne rossz a felhozatal de azért elvárná az ember, hogy legalább játszható legyen az egész Straw Hat banda. Miért nem tették bele a többi hármat? Robin, Franky, Brook? Brook és Franky egyébként játszhatóak voltak a Jump Ultimate Stars-ban… és nem csak őket hiányolom hanem a régebbi gonoszakat: Kuro, Arlong, Enel, Rob Lucci, Moria. Ha ezeket nem hagyják ki akkor nem szólok semmit.

De ezek mellé pakoltak a game-be 120 darab supportot! Még sok is. Inkább nem sorolnám fel őket. Egyébként egy játszható mellé maximum három supportot tehetünk be. Mindegyik valamilyen bónuszt ad illetve mindet előhívhatjuk harc közben ilyenkor elnyomják speckó képességeiket. Ha ez megvolt akkor várunk egy kicsit mire újra használhatóak lesznek.

Pályák (Stage):

Thousand Sunny: Luffyék második hajója miközben hasítja a hullámokat és marinek lőnek rá ágyúval.
Groove 1: itt buborékokon liftezhetünk, lebonthatunk egy épületet is…
Shabaody Park: idegesítő stage, mert a hullámvasútnak a sínein zajlik a harc
Kuja Kombat Arena: ami ugye az Amazon Lily sziget küzdőtere.
Impel Down: csak az utolsó három szintből áll, de még így is nagyon jó lett. Itt tűzbe lökhetjük az ellenfelet, liftezhetünk és akár megtalálhatjuk az öt és feledik emeletet is ahol Ivankov koncertezik.
Marineford Plaza: ez brutális mert egy idő utána elfogy a stage a sok ágyugolyó és meteor miatt.
Grand Line 1: Drum Island és Arabasta egy stage-en. Homokviharral, lavinával és a Going Meri-vel.
Grand Line 2: Itt ugrálhatunk az Enies Lobby tetején, de feljuthatunk a Sky Island-re is és még a Thriller Bark-os Oars-t is előhívhatjuk.
East Blue: itt aztán minden megtalálható: Arlong Park, Usopp faluja, Baratie étterem, Fuusha Village.

Ezeken kívül van valami karácsonyfás sziget, az fogalmam nincs mi akar lenni és még egy stage ahol Gold Roger és Whitebeard beszélgetnek a háttérben.

MÓDOK

Kaland: Itt fogjuk a legtöbb időt eltölteni hiszen marha hosszú ez a mód és majdnem minden tartalmat itt kell kioldani. Miből áll a Kaland Mód? 10 darab szigetből, több mint 110 pályából és 500 szorgalmi feladatból. Harcolunk, hülye feladatokat oldunk meg, pénzt gyűjtünk és fejlesztjük a One Piece-es karaktereinket hiszen a csatákért xp-t is kapnak. Szintlépéskor 5 tulajdonságra oszthatunk el pontokat: Health, Attack, Deadly Move, Item és Support. Először érdemes mindig életerőre adni különben könnyen elbukhatunk. Minden szigeten felfedezhetünk egy boltot is ahol elkölthetjük az összekaparászott pénzünket: itt vehetjük meg a karakterek speciális mozdulatait. Szóval a Kaland Mód nagyon hosszú, sokkal hosszabb mint bármely animés játékban és ugyanakkor szórakoztató is.

Arcade: ezen belül több mindent  lehet választani. Sima arcade: 5 csatát kell megnyerni amik egyre nehezebbek és egyre több ellenfél jön. De szerepel itt 1 az 1 ellen arcade és free battle is. Az utóbbiban szabadon választunk célpontot magunknak. Először mindegyik módon belül három féle nehézségi szintet találunk, de kioldhatjuk a negyediket (extra hard vagymi). Sőt sok csatázás után megtisztel minket a játék mégegy móddal: az 1 Vs. 100 battle. Igen, abban száz harcost legyőzése a feladat.

VS: Biztos fun lehet, de sajna még mindig csak egy DS van itthon.

Training: ez a gyakorló mód. Ha minden karakterrel végigcsináljuk akkor kapunk egy csomó extrát, főleg supportokat. Csak annyit kell tenni, hogy kipróbáljuk az összes létező mozdulatot.

Csapat készítés: itt elmenthetünk magunknak 20 csapatot, így ha bunyózni akarunk nem kell mindig összeállitani kedvenc teamünket. Ha megcsináljuk a 20-at akkor jutalmunk egy Don Krieg support lesz 🙂

Extrák: Itt találhatóak karakterleírások. Egy kalandtérkép ahol bizonyos útvonalakat bejelölve nagyon komoly titkos dolgokat nyithatunk meg, pl: Strong World-ös kinézetü support karikat. Zenehallgató módot is elhelyeztek ebben a menüpontban valamint a kaland módban megszerzett képeket és bejátszásokat is megnézhetjük itt. De nem maradhatnak el a statisztikák sem: mennyit időt játszottunk, kivel hányszor nyertünk stb. Japánul tudók előnyben.

HARCRENDSZER

A harc szinte ugyanaz mint a Jump-ban. 1-4 player vesz részt egy csatában. Mindig adott valamilyen feladat: ki tudja megverni többször a másikat, ki marad élve utoljára, ki tud több tárgyat összeszedni stb. A kombózás viszont néhány dologban különbözik a JUS-tól: itt 1 támadás gombot kapunk a három helyett és lesz külön gomb a tárgyak felemelésére és a védekezésre is. A tárgyakkal való dobálózást már láthattuk a Grand Battle-ben ami egy PS 1-es SSB klón volt. Minden karakter három speciális mozdulatot kapott, ezeket akkor nyomhatjuk be ha van hozzá elég energiánk. Valamint újítás még a One Piece Heat: ezt akkor aktiválhatjuk ha maxra töltődött az energia és megnyomunk 4 gombot egyszerre. Ilyenkor végtelen energiát nyerünk és nem sebződik a karakter egy ideig.

Végszó:

Röviden ennyit lehet elmondani a Gigant Battle-ről. A játék csak Japán-ban jelent meg és nyugaton nem fogják kiadni, ez jellemző az ilyen animés cuccokra sajnos.  Hogy érdemes-e beszerezni? One Piece fanoknak mindneképpen, a hiányosságok ellenére is. Egyébként ha mindent meg akarsz szerezni benne akkor 60 órát biztos el leszel vele… és akkor még nem is nyomtad a VS módot.

Nézzétek meg a wiki oldalt is: itt hiszen felsorolják az összes supportot és megtudhattok egyéb érdekességeket is.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

3 hozzászólás to “One Piece Gigant Battle”

 1. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Wagner's hideout Says:

  […] Ultima Mortal Kombat 3:  7.5/10 A Puzzle Kombat helyett valami mást hozzáadhattak volna. Ismertető: itt. Jump Ultimate Stars: 8/10 Ismertető: itt Bleach 2th: Dark Souls: 7.8/10 Nehéz betanulni. Szép 2d grafika és végtelen kombó lehetőségek. One Piece Gigant Battle: 8/10 Ismertető: itt […]

  Kedvelés

 2. Thunder Says:

  Nagyon jó játék és sokáig el lehet vele lenni, a sokféle küldi miatt. Csak ugye, amit már mondtam neked korábban is, hogy az erőviszonyokkal gond van itt, mert azért nem hiszem, hogy Akainu-t, csak úgy el tudná veri, mondjuk Usopp. 🙂
  Amúgy meg igen, ha fele annyi support kari lenne benne, meg kb. 2x annyi rendesen játszható karakter, úgy jobb lenne és igen, akkor már a Straw Hat csapatot is rendesen beletehették volna. 😦

  Kedvelés

 3. Wagner Says:

  “az erőviszonyokkal gond van itt, mert azért nem hiszem, hogy Akainu-t, csak úgy el tudná veri, mondjuk Usopp.”
  Én meg mondtam már korábban is, hogy ez így óvodás gondolkodás.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: