Shin Megami Tensei artwork

Kazuma Kaneko egy japán játéktervező, dizájner. Karrierje eleje óta az Atlus-nak dolgozik, de segédkezett a Capcom-nak (DMC 3) és a Konami-nak (Zone Of The Enders 2) is. Legjobb munkái a Megami Tensei játékokban lelhetőek fel. A későbbiekben producerként is dolgozott pl: Strange Journey. Ebben a posztban az ő démon dizájnjaiból töltöttem fel a kedvenceimet és írtam majdnem mindhez egy kis kommentárt is.

Thor: visszatérő alak minden SMT gameben. Az ő végső támadása miatt (kalapács elhajítás) jött létre a poszt-apokaliptikus világ az SMT 1-ben.

Ares

Metatron: története: ő Isten hangja, egymillió szem és száj borítja testét és minden száj más nyelven beszél. Neki van a kegnagyobb teste az angyalok közül és 36 szárnyat visel. Ehhez képest elég visszafogott lett az SMT-ben. 🙂  Rangja magasabb mint az arkangyal Michael-nek. Több címet is kapott: Isten Arca, Angyalok Királya. Ő a legrejtélyesebb az angyalok közül, a Bibliában pedig sosem említették. Néha opcionális boss-ként jelentkezik, de valamikor fontos része a központi történetnek is. Nagyon erős ezért mindig a játék vége felé lehet megcsinálni.

Michael: Mihály arkangyal, Lucifer testvére, a Halál Angyala, Isten seregének parancsnoka stb. A négy arkangyal vezetője. Ő vezeti Isten seregét a bukott angyalok ellen. Érdemes megcsinálni, mert nagyon erős. Egyébként ő az SMT 1-ben a káosz útvonalon a főellenség.

Ongyo-Ki: Ő az oni népség vezetője. Rohadt erős minden részben a szintjéhez képest is. Nagyon jók a státusz-effekt védelmei, érdemes megcsinálni és fölfejleszteni nagyobb szintre. A három oni-ból lehet összefúziózni. A Nocturne-ben jelent meg először mint Thor egyik alattvalója.

Oni

Seiryu: A kínai mitológia egyik fontos alakja. Több mindent jelképez: a Kelet égtájat, az őszt és a fa elemet.

Black Frost: egy Jack frost a Satan Magatama segítségével gonosszá és erőssé válik a Nocturne-ben. Átveszi az uralmat egy börtön felett, lefagyasztja az egész épületet és alattvalókat (Jack Frostokat) gyűjt maga mellé. Ha megverjük később beáll hozzánk a Dante csata után. A Devil Survivor-ben viszont opcionális hős lesz, tehát játszható karakter.

Trumpeter: A Nocturne-ben ő az egyik opcionális fiend boss. Iszlám mendemondákból vett arkangyal alapján hozták létre (Israfil). Nagyon durva skilljei vannak, egy trombita fújással megöl bárkit (kivétel boss).

Lilim: Alacsony szintü démonok. A zsidó mitológiában Lilith és Samael gyermeki. Hasonlóak a succubushoz és gyerekeket rabolnak el.

Baphomet: a démonok királya vagy mi. A 19. századra sátánista jelképpé nőtte ki magát.

Jack Frost: az Atlus Company kabalafigurája. Minden Megaten játékban szerepel,  elég gyenge démon. Testvérei Pyro Jack és Jack the Ripper. Későbbi variációi: King Frost, Black Frost és Frost Ace. A téli reggeleken ő hagyja a jégvirágokat az ablakodon (lol). Egyébként ártalmatlan kis lény, de ha provokálják halálra fagyasztja az ellenfelét.

Pixie: a leggyakrabban előforduló démon, általában ő az első akivel találkozik a főszereplő.

Satan: kicsit brutálisan néz ki. Az SMT II-ben ő Yehovah szolgája és Lucifer ellensége. Későbbi részekben opcionális boss vagy nagyon magas szintü persona.

Ose: Ő az ötvenkettedik a Goetia 72 démonjából, úgy is ismerhetjük mint President Of Hell. Változtatni tudja formáját: emberként vagy leopárdként jelenik meg. A férfiakat bármivé át tudja változtatni. Áldozataiból őrülteket csinál. Egyébként harminc légiónyi szellemnek parancsol.

Abaddon: egy bibliai kifejezés: a “pusztitás helye”. A feneketlen gödör angyala. Szerintem tök aranyos. 🙂

Cerberus/Kerberos: sosem értettem, hogy itt miért nem három feje van. A görög mitológiában az alvilág kapuit őrzi. Szerintem minden részben szerepel, már az első Megami Tensei-ben is részt vett. Az SMT 1-ben a saját kutyádból is megcsinálhatod. A 2-ben a játék elején rövid időre megkapjuk mint segítő.

Eligor: a 15. démon a Goetia-ból. Nagy hatalmú herceg aki 60 légiónyi szellemnek parancsol.

Turdak: tibeti alacsonyabb rangu istenség. Halált és betegséget hoz az emberkre, de ugyanakkor gyógyítani is tud. A Hindu mitológiában is megjelenik ahol más a szerepe: ítéletvégrehajtó. SMT-ben semmi különleges nincs benne csak jól néz ki.

Caith Sith: emberi nyelven beszélő és két lábon járó macska. A macskák királysága és az emberek világa között utazik. Modellként szolgált egy Ír/Skót legendához: Csizmás Kandúr.

Ennek nem tudom mi a neve de tetszik. Jetpack-es lovag shotgunnal. 😀

Lucifer: Nem értett egyet Isten tervével ezért fellázadt ellene. De ezt mindenki tudja. Kaneko szerint Lucifer alapjában véve nem gonosz. A régi SMT játékokban fontos visszatérő figura, a káoszt jelképezi. A Későbbiekben ultra erős opcionális bossként jelenik meg. Ő a legfőbb démon.

Beelzebub: szintén fontos szereplő, ő Lucifer jobb keze. Létezik egy emberi formája is: Baal Zebul. Úgy is emlegetik mint a  Legyek Urát. Nagyon szivatós boss minden részben.

Mara: buddhista mítoszok gonosz szereplője. A félelem mestere. Azért van fasz formája mert a japán nyelvben a mara péniszt jelent. A Strange Journey-ben csatlakozik hozzád ha a káosz útját választod. SMT 2-ben Lucifer kastélyának őre.

Belphegor: története: a lustaság démonja, ami az egyik a 7 fő bűnből ugye. Ötleteket ad az embereknek olyan találmányokhoz amik kapzsivá és gazdaggá teszik őket. Azt állítják, hogy a WC-n kell hozzá imádkozni (lol) ezért kapott ilyen vicces dizájnt Kaneko-tól.

King Frost: a hó királya, végtelen mennyiségü Jack Frost-on uralkodik. Akkora ereje van, hogy képes lenne megfagyasztani az egész világot, de ugyanakkor nagyon naív is.

Gremlin: története: az 1920-as években a britek kitaláltak róla egy legendát. A gremlinekkel magyarázták a repülőgépek mechanikus problémáit. A gremlinek apró goblin szerű lények amik szeretnek elbújnii gépek alkatrészeiben. Ez az legelső dizájnja, szrintem jobb mint az újabbik.

Poltergeist: egy szellem ami szereti terrorizálni az embereket, tárgyakat mozgat/dobál és megmagyarázhatatlan zajokat csinál. Ahhoz képest, hogy milyen kis geci egész jópofa dizájnt kapott az SMT-ben.

Daisoujou: egyike a fiend démonoknak, mestere az azonnal ölő varázslatoknak. Legjobb.

Hell Biker: egy motoros akit a saját dühe démonná változtatott. Majdnem olyan jól néz ki min a Marvel-es Ghost Rider. Japán neve Hell’s Angel ami utalás egy 1948-ban alakult americai motoros bandának.

Címkék: , , , , , , ,

8 hozzászólás to “Shin Megami Tensei artwork”

 1. Shingo Says:

  Nagyon jó kis leírás. Hibát csak egyet találtam benne, de észre sem vettem, csak második elolvasásra.
  Kedvencem: Jack Frost. 😀

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Thanx! Én találtam kb ötöt, de kijavítottam már. Jack mindenkinek a kedvence. 🙂

  Kedvelés

 3. Dodgers Says:

  Dizájn szempontjából a Jetpackes lovag, Black Frost, Hell Biker, Gremlin, és Ongyo-ki volt az, ami legfőképp tetszik ezek közül. A post pedig win.

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  THx. 🙂 Akkor te a gonoszabb/sötétebb akumákat kedveled ezek szerint.

  Kedvelés

 5. Péter Says:

  Ebből egyedül a sárkány az, ami tetszik, a többi… túl animus, bár a jetpackes lovag poén, csak épp vicces, hogy lőfegyver és hightech jetpack mellett egy középkori nehéz páncélt visel, amiben még menni se egyszerű. Oké, nem a realitásról, de valahogy akkor se fér össze.

  Kedvelés

 6. Wagner Says:

  Nem tudom mi ebben az animus. Amúgy azér’ van jetpack a hátán, hogy könnyebben mozogjon. 😉

  Kedvelés

 7. Márkusz Says:

  Elég sok szereplője van akkor ennek a sorozatnak. Kár, hogy Jack Frost gyenge mindig, pedig jó lenne elvinni final fightokhoz.

  Amúgy pár démonon kívül nem látok itt nagyon animes designt, túl részletesek és eltérőek ahhoz főleg Lucifer és Baphomet.

  Kedvelés

 8. Wagner Says:

  Jack Frost-ot nyugodtan fel lehet vinni max szintre. Láttam olyan videót ahol Jack tesókkal nyírták ki Lucifert. Kis tápolás.. vagy Nocturne-ben pl. ott a Sacrifice Fusion ami olyan, hogy ha feláldozol valakit akkor kb. +40, 50 szintet ugrik az adott démon. Hogy jó skilljei legyenek ahhoz meg visszafelé kell fusionözni erősebb szörnyekből.

  De tudom, hogy ez már túl Omega Shenron… : D

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: