The King Of Fighters part 2: NESTS Saga


A KOF bejegyzés második része következik a NESTS Saga-val. A történet és a játékmenet új irány felé halad. Lesz itt szó klónozásról, robotokról, génmanipulálásról, világ uralomról, cheap bossokról és a szokásos dolgokról.  Ezúttal a klasszikus KOF főszereplő Kyo háttérbe szorul és helyette K’ lesz látható az összes borítón.
Első rész: klikk
Harmadik rész: klikk

The King Of Fighters 99

Érdekesség: a konzol verzióban elő lehet hozni Kyo-t és Iori-t ha végigviszed a játékot, Kyo új ruhát kapott és mindkettőnek beépítettek új mozdulatokat is

99-ben újra sor kerül a bajnokság megrendezésére. Ezúttal is meghívnak mindenkit aki számít, de a szervezőkről semmit nem lehet tudni. Ráadásul új szabályok lépnek érvénybe: úgynevezett Striker Match-ek lesznek és négy emberes csapatokra lesz szükség. Kyo és Iori eltűntek a 97-es események után, a japán team feloszlott ezért Benimaru egyedül megy a bajnokságra. Felhőkarcoló frizurás, nőies hősünk új társakat talál magának: K’-val és Maximával áll össze valamint csatlakozik hozzájuk Shingo is. K’ személyében új főszereplőt azaz egy új anti-herot ismerhetünk meg, a NESTS Saga erejéig leváltja Kyo-t. Heidern az Ikari Team vezetője pedig nagyon gyanakodik és beépíti az embereit az idei tournamentbe.

Ezúttal is kapunk új karaktereket: Jhun (Kim riválisa), Bao (új Psycho Soldier tag), Xiangfei a kínai zabagép valamint Whip az ultimate cheater aki ostorral és egyéb fegyverekkel érkezett. A gameplay megváltozik, igaz marad a 3 a 3 ellen harc annyi különbséggel, hogy választhatunk egy negyedik embert is aki striker lesz. Ez azt jelenti, hogy néhányszor behívhatjuk a csatatérre, hogy ellőjön egy támadást. A striker két gomb egyszerre való lenyomásával hívható elő.

(badass anti-hero vs. big boobs)

Egyéb újítás: kivették az Advanced és Extra módot, nincs MAX mód sem. Helyettük használhatunk Counter -és Armor módokat. Ha az előbbit aktiváljuk akkor határozott időre megnő a támadási erőnk és a a végtelenségig nyomogathatjuk a karakter Super Special Move-ját. Sőt a játék ilyenkor engedélyezi a Super Cancellation-t ami lehetővé teszi, hogy Special Move után Super Special Move-ba ugorjunk át a halálosabb kombók érdekében. Armor-ban pedig  nagy mértékben megnő a védelmünk de nem használhatunk Super Special Move-t. Egyébként 99-től már nem állnak a háttérben csapattársaink (sajnos).

Lassan előkerülnek az új főellenségek is a NESTS kartell tagjai. Ez egy bűnszövetkezet, többek között a klónozással foglalkoznak és világ uralomra akarnak törni Kyo klónok segítségével. Ők hozták létre K’-t is (Kyo génjeit ültették bele) valamint a két választható Kyo-t is. K’ ebben a részbe már szembe  is száll a kartellel: megszöknek Maximával a bázisról és innentől kezdve ők már nem NESTS ügynökök. A játék végén feltűnik a NESTS egyik csicskása Krizalid (aki a 99-es boss) és K’ egyik klónja. Krizalid feladata, hogy adatokat gyűjtsön az idei év harcosairól.

The King Of Fighters 2000

Érdekesség: rengeteg striker, Kula megjelenése mint mid-boss

A tavalyi év eseményei után Heidern egyre inkább érdeklődik a NESTS után. Ezért ráállítja kis csapatát (Ralph, Clark, Leona, Whip) K’ bandájára. Ugyanis K’ elvezetheti őket a NESTS búvóhelyére. Közben megint feltűnik néhány érdekes arc: Vanessa a szuper gyors boxoló és társa Ramon a mexikói pankrátor. Ők ketten beállnak K’ csapatába. Kyo és Iori továbbra is team nélkül, de most már legalább játszhatóak és nincsenek titkosítva. Benimaru idén saját team-et hoz létre két új taggal: Seth a profi testőr és Lin a mérget használó ninja. Megismerjük a NESTS legújabb klónját Kula-t aki K’ teljes ellentéte és képes fagyasztani, jeget idézni.

Ebben a részben a striker rendszer továbbfejlődik. Most már akármikor hívhatjuk segítőinket: ha kifeküdt a karakterünk vagy ugrik akkor is (Active Striker SytTem). Sőt kombók összekötésére is használhatjuk őket. Rengeteg új striker került a játékba, kétszer annyi mint a 99-ben: olyanokkal fogunk találkozni mint Nakoruru a Samura Shodown-ból vagy Fio a Metal Slug-ból.

A grafika továbbra sem változik semmit. Már lassan elavultnak számított hiszen a kétezres évek elején járunk már.

The King Of Fighters 2001

Érdekesség: ezt a részt nem az SNK csinálta hanem egy BreezzaSoft nevű cég, a kiadók pedig koreaiak voltak

Ezúttal a NESTS is saját csapatot nevez be. A team élén Foxy áll, betették mellé Kula-t (KOF 2000 mid-boss) és még két új arcot: K9999-t (egy újabb klón aki az Akira animéből ismert Tetsuo másolata) és Angel-t (akinek totál más az irányítása mint a többi karinak).  A koreai csapatba is bekerült egy új ember: May Lee. Érdekessége: ha felvesz egy kis piros palástot akkor szuper May Lee lesz belőle és megváltoznak a mozdulatai.


A striker rendszer megint továbbfejlődik: Tactical Order System. Választunk négy csapattagot majd beállíthatjuk, hogy ebből mennyi legyen striker. Tehát mehetünk úgy is, hogy egy harcos és három striker vagy éppen négy harcos és nulla striker. A választott striker-ek száma határozza meg, hogy mennyi energiánk lesz. Talán ez az a rész amit a legkevésbé szeretek… a ronda artwork és Tactical Order renszer miatt. Ráadásul itt két főellenség van, mindkettő egy rohadt nagy csalás.

A történet szerint a nyertes csapat még az űrbe is feljut ahol találkoznak Igniz-zel. Igniz a gonosz, szőke bishi kinyírja a NESTS alapítóját (öreg fószer nagy karddal) és át veszi az irányítást a szervezet felett. Elmondása szerint ő akar lenni az isten. Elvileg a 2001 a NESTS Saga utolsó epizódja: meghal az összes nagyobb rangú NESTS tag. Happy End.

The King Of Fighters 2002

Érdekesség: ebből készült remake PS 2-re, a KOF 2002: Unlimited Match címen ami kiemelkedően jó lett


A 2002 a második DreamMatch a KOF szériában, beletömték a lehető legtöbb karaktert, visszahozták a hármas csapatokat és a MAX módot, végre eltűnt a striker rendszer, nincs röténet, ezért Endingek sem. Megint Rugal lett a boss. Olyan karaktereket hoztak vissza ebbe a részbe melyek 98 óta nem is szerepeltek, pl Yamazaki, Billy, Shermie, Yashiro, Chris. A konzol verzióban pedig unlockolhatóak egyéb extra karik pl: Orochi Iori, Goenitz, Geese. A kof2002 sajátossága a Hidden Super Desperation Move (HSDM). EZ olyan mozdulat amit csak akkor lehet benyomni ha a karakterednek kevés health-je (életerő) van és MAX mode-ban vagy. Ezek általában nagyon brutális kombók amik szétdarálják az ellenfelet, jellegzetességük, hogy aktiváláskor csíkozott kék háttér jelenik meg.

Igazából semmi extra nincs ebben részben, még egy darab új karakter sincs, a grafikai fejlődés meg kb megállt 98 óta. De azért a karakter választék elég jó (39 darab) és az art sem rossz. Ha KOF-ozni támad kedvem legtöbbször ezt a részt veszem elő. Netplay-hez meg tökéletes. Végezetül pedig belinkelek egy tournament menetet.

A következő KOF bejegyzés a Tales Of Ash Saga-ról fog szólni ami 2003-ban indult és a mai napig tart.

Címkék: , , , , , , , , ,

6 hozzászólás to “The King Of Fighters part 2: NESTS Saga”

 1. BenyoBoy Says:

  Hát jah, Angel irányítása nagyon eltér a többitől, de nekem ő állt kézre, és a mai napig is őt választom, a többivel csak random nyomkodom a gombokat (ja, nem Terry nagyon alap cuccait is vágom azért), az Unchain kombórendszere nagyon bejött, kár, hogy azóta nem alkalmazták másnál, meg pofátlanság, hogy az egyik legnépszerűbb karit ennyire leszarják (bár a DoM2-be berakták, amit meg angolra nem fordítottak le a rohad ferde-szeműek -_-). NESTS rulz, nekem a 2002 a kedvenc részem, pláne az UM, amit basznak felrakni PSN-re, de elvileg már van petíció, ha meg csinálnak egy PS3-as portot, akkor fakk yeah lesz! 😀
  Hű, ez elég fanboyos volt.
  Ash sagát meg nem követtem annyira, 2003-at még szerettem, de az új karakterek nem jöttek be túlzottan, így akkoriban átálltam a Tekkenre, és maradtam is annál.

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  DoM2? Arra a dating sim-es cuccra gondolsz? Azt én is kerestem anno de tényleg nincs hozzá fordítás. : P Abban több kof karakter is szerepel pedig.
  2002 UM nekem is kedvenc egyszer csinltam benne piros ruhás K’-t zöld lánggal. : D
  Ash Sagát én se követtem annyira mivel, XII-XIII-t ki se fogom próbálni, de pl XI megint egész jó. Milyen új karakterek nem jöttek be? Ashék? : )

  Kedvelés

 3. Shingo Says:

  I love 99 the most because it has nice artwork and awesome new characters like Jhun and Xiangfei. 😄

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  Tudom, hogy az a kedvenced, art wörkkel egyet értek. De méghogy Xiangfei… és akkor K’, Maxima? : )

  Kedvelés

 5. The King Of Fighters part 3: Tales Of Ash Saga « Wagner's hideout Says:

  […] A King Of Fighters sorozat ismertetésének harmadik része következik az Ash Saga-val. Első rész: klikk Második rész: klikk […]

  Kedvelés

 6. The King Of Fighters part 1: Orochi Saga « Wagner's hideout Says:

  […] rész: klikk Harmadik rész: […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: