Arx Fatalis Secrets

Egyik kedvenc PC játékomról van szó. Korábban már született róla egy bejegyzés: klikk. Most pedig leírnék róla néhány érdekes dolgot amiket lehet, hogy nem minden Arx játékos tud. Leginkább csalásokat és hülyeségeket fogtok látni. : )

Lord Inut titkos küldetés

Egy könyvben lehetett olvasni a csávóról aki annyira csodás teremtménynek tartotta a csirkéket, hogy végül maga is azzá vált. Menjünk le a kripta negyedik szintjére, ott találkozhatunk Inut-tal. A csirkére nyomjunk egy reveal varázslatot.

Ezután néhány másodpercre felugrik a az eredeti alakja.

Gyorsan adjuk neki a Strange Potion nevezetű cuccost amir korábban a lerombolt erőd melletti bárban kevertünk össze (az üstnél) a következő elemekből: leek, carrot, dragon egg és persze víz+üveg. Jutalmunk 20.000 XP lesz (azonnali szintlépés) + néha odaadja a két legbrutálisabb titkos fegyver egyikét: tűzlabdát lövő íj vagy paralizáló kard.

XP gyűjtés varázslóknak

Azért varázslóknak, mert rengeteg mana kell az idézéshez.

Használjuk a következő titkos idézést: Mega, Mega, Mega, Aam, Vitae, Terra és…

…. kapunk egy nagy méretű, aranyozott mutáns patkányt. Normál esetben szinte lehetetlen megölni hiszen rohadt gyors, rengeteg hp-ja van és nagyon agresszív. Ezért ki kell használnunk a bugokat: zárjuk be egy lakásba és böködjük le az ajtón keresztül, vagy….

… álljunk fel egy olyan pontra ahol nem tud elérni minket (pl. lépcső) és kezdjük el nyilakkal lövöldözni. Ütögetni meg se próbáljuk meg mindig elugrik. De ha valaki nagyon kemény és el akarja használni az összes potiját…

… akkor nyomja be a legbrutálisabb titkos varázslatot a Life Drain-t (a lich-ek egyik spéci képessége), Rha Vitae (gyógyítás fordítottja) egyébként. Legalább kétszer érdemes aktiválni egyszerre, futkozzunk el a patkány elől és amikor a közelünkbe ér mindig sérülni fog. Amúgy aki a közelünkbe jön pár másodperc múlva meg is hal, kivétel ez a monster. Ha sikerül legyőzni akkor ad egy csomó XP-t, nem tudom pontosan mennyit.

Egy hülye bug

Némi ökörködés után jöttem rá erre a dologra. Helyszín: a trónterem mikor az Ylsidek megtámadják Arx-t. Ha nem tudod megverni őket vagy nem akarsz sok potit elcseszni akor próbáld meg ezt a módszert.

Lődd seggbe az Ylsidet, nyomd be kétszer a Mega Movis-t és akkor nem tud utolérni, csalogasd be a trónterembe, balra fel a lépcsőn. Várd meg míg odaér ahhoz a ponthoz amit bekarikáztam és ugorj le onnan. Ő meg ott fog maradni és meghülyül.

Ott áll és üti a korlátot. Innentől kezdve nem fog megtámadni, ott is hagyhatod és mehetsz tovább. De ha kell az XP öld meg nyugodtan.

Ha megtámadod akkor magához tér ugyan, de nem fog visszaütni csak rohan feléd ezerrel és kétségbeesett fejet vág. : )

Cooking for Goblins

Arx kastélyában a konyha mögötti raktárból lopjuk el a Cooking For Goblins könyvet, ezt adjuk oda a Goblin Kingdom-ban a szakácsnak, jutalmunk 1000 XP (ami az elején jól tud jönni).

Hülye csirkék

Ha éhes a karakter: sokszor kattintsunk egymás után egy csirkére akkor egy idő után felforr az agya, eredmény egy sült csirke lesz.

További titkos Spell-ek

Ha MR. Csirke nem adná oda a tűzgolyós íjat akkor megidézhetjük, varázsló módban írjuk fel, hogy SAM

Ha a nagyon durva kardot szeretnénk akkor rajzoljuk fel, hogy POM

Ha gyorsan ki akarod maxolni a karaktert akkor: MAX

Ez azt jelenti, hogy instant 10-es szintű leszel minden varázslattal. Akár a játék elején is beírhatod.

De lehet varázsolni nagy fejű embereket, instant részegséget, falon átmenést, repülést is. Is itt van az ultimate csalás:

A játék elején aktiváljuk a csontot egy csomószor a széken és cserébe kapunk rengeteg cuccot, legjobb páncél meg ilyenek.

Út a kinti világba

Látogassuk meg Lord Lunshire-t a királyt és üdvözöljük.

Majd mutassuk meg neki, hogy ki az erősebb.

Vegyük el tőle a kulcsait és menjünk a bár melletti szép nagy zárt ajtóhoz és nyissuk ki.

Goblin Lord Fight

Ez is a játék elején található, aktiváljuk a MAX módot és nyomjuk be a láthatatlanságot majd kövessük a lordot a videó alapján

Más hülyeség nem jut eszembe most. A két legjobb karakteremet még megmutatom, csak segítségként, hogy milyen kaszthoz milyen skillekre kell tenni.

Így kell kinéznie egy warrior-nak. Full Ylside armor, Meteor kard, Ősök pajzsa és Poxsellis sisakja ( a kripta legaljáról).

Ez meg egy Thief/Mage keverék. Ezzel sikerült elérnem a 9-es szintet, ami eddig a rekordom. Fogalmam nincs, hogy a lv. 10-et hogyan lehet megcsinálni. Ja és az Ylsidek kardjait enchantoljátok hagymával, sárkány csonttal vagy lila kővel és adjátok el a kovácsnak Arx-ban. Sok sok aranyat lehet így keresni. Vagy csak öljétek meg a kereskedőket, mind1. : )

Címkék: , , , , , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás to “Arx Fatalis Secrets”

  1. Morrowind vs. Arx Fatalis (updated v1.2) « Wagner's hideout Says:

    […] Egy másik Arx Fatalis bejegyzés itt olvasható: klikk […]

    Kedvelés

  2. My TOP 25 Favourite Video Games « Wagner's hideout Says:

    […] is bele tudtam merülni és 100 %-ra megcsináltam mindent. Írtam is róla egy külön secret-es bejegyzést. Minden fajta karakterrel végigcsináltam, easter egg-ekkel és melléküldetésekkel együtt. […]

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: