Superman [Sucks] Returns

Elég régen írtam már olyan termékről ami kurvára nem tetszett, most azt hiszem itt az ideje hiszen sikerült kipróbálnom ezt a “gyöngyszemet”.

A játék talán egyetlen pozitívuma az, hogy van története. Ezen kívül mást nem tartalmaz csak játszhatatlan, szar, szemét mini gameket. Vegyünk egy táblát, Metropolis várost. Ezen kell körökre osztott módon kínlódnunk Superman-nel. Először még csak egy ellenfelünk lesz aki több helyen lángokba borítja a várost (több láng ikon jelenik meg a táblán). Egy körben mindössze egyszer mozdulhatunk meg (kb 5 lépésnyit)… ha ezt megtettük akkor kezd lépni a gép. A kör végén pedig levonnak egy csomó pontot Metropolis város “erejéből”. Hogy mennyit vonnak le? A játék szépen kiszámolja, összeadja a tüzek számát stb. és látjuk ahogy csökkennek a pontok. Ha nullára lemegy akkor Game Over. Mit lehet csinálni egy körben? Max 1 ilyen tüzet vagy ellenfelet megtámadhatunk és ennyi. Mindegy, hogy nyersz-e vagy vesztesz az adott feladatnál, ugyanúgy lemegy a kör. Nem lehet újra próbálni ha elcseszted. Már pedig rengetegszer el fogod cseszni mert annyira szemét, lehetetlenség az összes feladat. Ja és minél előbb le kell győzni az adott bosst mert bizonyos számú kör után újabb és újabb ellenfelek tűnnek fel… (Brainiac, Bizarro, Parasite, Mongul). Ha pedig öten pusztítanak egyszerre akkor elég hamar Game Over-t fogsz kapsz.

Essen pár szó a mini játékokról. Ha egy bosszal kerülsz össze akkor bejön egy “epic” fight. Sajnos a harc helyett egy guitar hero szerű hülyeségben kell helyt állnunk: jönnek le az A, B, Y, X betűk és amikor a karikákba érnek gyorsan meg kell nyomnunk a hozzájuk tartozó gombokat. Nem is kell mondanom, hogy ehhez ember feletti reflexek szükségesek (pl amikor egyszerre jön le négy betű). Lesznek TPS nézetben repkedős feladatok pl. amikor van fél perced, hogy kiszedjél nyolc beszorult tengeralattjárót a sziklák közül. Akármit próbáltam, akármerre mentem nem tudtam megcsinálni időre… és ugye ilyenkor elveszik egy kör és tovább ég az egész város. A legtöbbször előforduló kimenetele lesz ennek a játéknak, hogy kifogysz a körökből és végignézed ahogy porig ég egész Metropolis. De tényleg ennyire szemét játékot ritkán látni.

De nem is az a probléma a játékkal, hogy nehéz lenne. Hanem egyszerűen olyan szar az irányítás és annyira kevés az idő, hogy szinte lehetetlen megcsinálni a feladatokat. A glitchekről, bugokról meg ne is beszéljünk (beleragadsz egy tereptárgyba több másodpercig pl. ) Akkor olyan is lesz, hogy robbanószerrel teli kocsikat kell kidobálni az űrbe. Minden kocsi után idő bónuszt kapsz. DE az a PLUSSZ idő amit kapsz az kárba veszik mert végig kell nézned az autó dobálós bejátszásokat…

A grafikába is csak belekötni lehet. A pályák kicsik és kidolgozatlanok. Nem látható sehol egy ember sem, járművek sincsenek. Talán az egyetlen dekorációk a villanyoszlopok. Videóbejátszások, szinkron hangok nincsenek, pedig egy akciójátéknál azért elvárható lenne. Csak képekből álló átvezetőket fogunk látni szövegbuborékokkal. Egyébként a hangokról sem tudok jót mondani. Olvastam, hogy összesen 50 küldetés van a játékban. Egy küldetés úgy nagyjából 40-60 másodperc, most ezt szorozzuk meg ötvennel: tehát kb. EGY ÓRÁS az egész game. Csak azt tudnám, hogy ki volt az az állat aki végig tudta vinni és megszámolta a küldetéseket.

Nem szaporítanám tovább a szót. Ne próbáljátok ki ha nem akartok agyfaszt kapni! : D Hihetetlen, hogy még mindig nem csináltak egy értelmes DC Comics-szal kapcsolatos gamet sem.

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Egy hozzászólás to “Superman [Sucks] Returns”

  1. Márkusz Says:

    Superman 64 DS 😀

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: