Plants Vs. Zombies DS UPDATED jan. 21.

A PopCap bebizonyította, hogy még 2009-ben is lehet újat alkotni a videojáték iparban. A Plants vs. Zombies-ban éjjel, nappal rohamozzák a házadat a zombik hordái, agyak után kutatva. A te feladatod, hogy a kerten keresztül megvédd a birtokodat különböző személyiséggel felruházott harci növényekkel, zöldségekkel és gyümölcsökkel.

Ready, Set, Plant… már DS-en is!

UPDATE: három screenshotot feltettem a PC verzióból

Ha meg kéne határozni a műfaját azt mondanám, hogy stratégia és puzzle is egyben. Minden pálya elején ki kell választanunk pár növényt amit magunkkal viszünk a harcba. Napraforgó a legfontosabb hiszen az termeli a napenergiát. Minden növény ültetéséhez bizonyos mennyiségű napenergia szükséges, valamelyiknek idő is kell amíg előbújik. Rengeteg egységek be lehet gyűjteni: minden pálya végén kapunk egy újabb növényt. Olyanokat képzeljetek el, hogy akna krumpli, robbanó cseresznyék, borsó lövő, mogyoró fal, gyújtós paprika stb. : ) Nagyon poénosak és jópofák egytől egyig, mindegyikről külön leírást is olvashatunk. A sima kerti csatatereken kívül harcolnunk kell esti és medencés pályákon is. Ha este van akkor célszerű gombákat használni, gombákból is rengeteg félét össze lehet szedni. A medencékre pedig külön ilyen tavi leveleket kell ültetnünk és csak azután tehetünk rá rendes harci növényeket. Awesome!

Egyébként így néz ki a játék. Láthatjátok, hogy a zombik is hasonlóan ötletesek lettek. Pl, ott van a rúdugrós, az első akadályt mindig átugorja, ezért célszerű elég rakni egy mogyorót vagy egy aknát először. Egyesek vödröt vagy bóját kaptak a fejükre, ezek értelem szerűen erősebbek. De később amerikai focista zombik vagy táncos zombik is is jönnek ellenünk, sőt még búvárok és úszógumis élőhalottak is. Az esti pályákon pedig sírkövek akadályoznak az építkezésben, ezeket le lehet szedni grave buster-rel. A sírok bónuszt rejtenek: coinokat, kristályokat, ezekből pénz lesz amit elkölthetünk Crazy Dave (a szomszéd) boltjában.

A játékot nagyon jól átültették DS-re, olyan mintha direkt DS-re készült volna. Az animáció ugyan nem olyan jó mint az eredeti PC verziónál, kicsit darabosabb. De ez egyáltalán nem zavaró, legalább nem lassul be amikor csurig van a képernyő. Az mondjuk nem tetszett, hogy a felső képernyőn szinte semmi nem történik: csak az állapotjelző csíkot mutatja (mennyi van vissza a pályából) és néha látunk rajta 1-2 cammogó agyhalottat.

Egyébként a sima Adventure módon kívül még egy csomó minden opciót kipróbálhatunk. Ilyenek a mini játékok, a VS mód és a Survival (túlélő) mód. A mini játékok között olyanok szerepelnek, hogy mogyoró bowling, whack a zombie, slot macine (fél karú rabló), zöldség fejű zombik stb. Az utóbbi nem könnyű hiszen ott a zombik tudnak borsókat lőni. : ) BTW a Ds verzió tartalmaz exkluzív mini gameket is!

Mindent összevetve ez egy nagyon eredeti game. Azt hiszem bárki el tudna vele szórakozni. Ha értékelnem kéne akkor simán egy 9/10.

(az éjjeli pályákon célszerű gombákat használni, hiszen ilyenkor nincs napenergia bónusz, a gombák között meg sok az ingyenes egység)

(a legbrutálisabb egység: a maxra fejlesztett zöldborsó szóró, ráadásul tettem elé fáklyát, így tüzes lesz a lövedéke)

(a tetős pályák a legszórakoztatóbbak, minden növénynek külön cserepet kell csinálni, ráadásul egyenesen lövő egységeket nem vihetünk, katapultokat kell használni: dinnye, saláta és kukorica 😀 )

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás to “Plants Vs. Zombies DS UPDATED jan. 21.”

  1. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Wagner's hideout Says:

    […] üres hely. Thunder komának tetszik, az ő ismertetője: itt. Plants vs. Zombies: Ismertető itt Robocalypse Lego […]

    Kedvelés

  2. márti Says:

    tök jó

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: