Top Trumps: Doctor Who

Egy közepesen gyenge kártyajáték melynek témája a legrégebb óta futó sci-fi sorozat. A héten egyik este kivittem 100 %-ra, ebből már gondolhatjátok mennyire volt tartalmas és hosszú gameről van szó. Az a helyzet, hogy Doctor Who fanoknak és a kártyajátékok kedvelőinek is kevés lesz ez a cucc. Egyébként ha valakit nagyon érdekel a téma akkor kipróbálhatja több platformon is DS-en kívül: PS2, PC, Wii.

Magáról a sorozatról most nem szeretnék írni, majd talán egy másik posztban. Akkor kezdjük onnan, hogy hat karakter közül választhatunk: A Doktor, Martha Jones, Jack kapitány, Slitheen, Cybermen és Dalek. Ez eddig nem lenne rossz. De a 9. dokit és Rose Tylert miért hagyták ki vajon? Ők is fontosak voltak az új szériában. Egyébként a játékban mindenhol a sorozat opening zenéje hallható, kivétel a kártyaparti közben.

Nézzük magát a játékot. Alapból elég furcsa a helyzet: a sorozat főbb szereplői párbajoznak egymással miközben saját maguk is rajta vannak a kártyákon. WUT? Ez milyen abszurd már. A másik furcsaság, hogy maga a játék tök primitív. Gondolom mindenki emlékszik még a régi autós kártyákra amikor mondani kellett egy értéket (pl gyorsulás, top speed) és akinek magasabb volt az elnyerte az ellenfél lapját. Na itt ugyanezek a szabályok. Csak feldobták két újítással pl: tehetsz be három képességet minden menetre (ellenfél lapjának meglesése, értékek növelése stb.), a másik meg, hogy minden karakternek van egy speciális támadása amit elnyomhatsz ha a power pontod maxon van. A power mindig akkor töltődik ha nyertél egy kártyával. Ennyi az egész, elég primitív nem igaz? Ezért is lehet tök hamar megunni. Ezért mondtam, hogy a kártyajáték rajongóknak kevés lesz ez a game. De mi a helyzet a Doctor Who fanokkal?

Összesen 40 lapot tettek a játékba. Ez szép kevés főleg ha azt nézzük, hogy a Doctor Who történetében milyen sokféle monszta szerepel. Egy pozitívum, hogy minden lapról találunk külön leírást, egy kis háttér információt. Egyébként sztori mód nincs, se történet se semmi. Az Adventure mód annyiból áll, hogy mind a hat karakterrel végigverjük sorban a hat szereplőt, közben menetenként kapunk egy mini gamet.

Apropó mini gamek, ezek egy kicsivel feldobják a témát. Bár csak 4 féle van, az egyikben három lefordított lapot kevergetnek és követni kell az egyiket (amit megmutatnak az elején). Minden mini gameből hat szint lesz, értelem szerűen egyre nehezednek a feladványok.

Mindent összevetve elég gyenge game. Az időtartama nagyon kevés. Talán a Doctor Who sorozat kedvelői ellesznek vele egy délutánt vagy egy estét. Többet tutira nem fogják betenni a DS-be. Bár a VS mód miatt lehet, hogy valakik elő fogják venni majd 1-2 partira. Ha pontoznom kéne akkor megbélyegezném egy 5/10-essel.

BTW találtam egy régi Amigás Doctor Who (Dalek Attack( játékot. Tuti ki fogom próbálni és tuti jobb lesz mint ez a kártyás cucc. : D

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: