Castlevania: Harmony of Dissonance

Két jó cimbora Juste és Maxim elindulnak Dracula kastélyába, hogy megmentsék régi barátjukat. Maxim két év után tért vissza tréningjéből és valamiért nem sok emléke maradt erről az időszakról. A bejáratnál szétválnak és úgy próbálják felfedezni a kastélyt. Hamar rájönnek, hogy itt nem csak egyszerű elrablásról van szó.

Ennek a résznek a főszereplője Juste Belmont aki nagyszerű lakberendező : ) , mellesleg ő Simon unokája és vámpírvadászként is dolgozik. Alucard-ra emlékeztető dizájnt kapott, sápadt arc, hosszú fehér haj. Talán csak a vérvörös kabát és az ostor különbözteti meg kinézetben a félvámpírtól. Egyetlen fegyvere a Belmont klánra jellemző vámpír ölő ostor. Szerintem Juste karaktere kapta a legkúlosabb dizájnt a Belmontok közül. Egyik ismertetőjele (a lakberendezésen kívül) az előre-hátra való dashelés, amivel marha gyorsan tudunk eljutni egyik pontból a másikba.

Gameplay

Juste a jó öreg ostoron kívül használhatja még a szokásos másodlagos fegyvereket: kés, balta, szenteltvíz, shuriken, könyv stb. De most jön az újítás: ha veszel fel varázskönyvet és “bekapcsolod” azt akkor nem a fegyvert fogja ellőni hanem az ahhoz tartozó varázslatot. Többféle varázskönyv létezik pl: sárga (villám), piros (tűz), zöld (szél) stb. Tehát minden könyvhöz annyi spell tartozik amennyi másodlagos fegyver van a játékban. Ez így elég érdekes és változatos, bár nem éppen a kedvenc rendszerem. A szívecske és pénz gyűjtögetés továbbra is elmaradhatatlan. Valamint a Symphony of the Night-ból, Circle of The Moon-ból ismert RPG rendszer is visszaköszön. Mindenféle felszereléssel telerakhatjuk hősünket. Az ostort még fejleszteni is lehet: rakhatunk a végére acél golyót (többet fog sebezni) vagy elementális varázslatokkal (tűzsebzés pl) ruházhatjuk fel.

Dracula kastélyának felfedezése (kicsit SPOILERes kijelentés) ezúttal két dimenzióban történik. Teleport kapukon keresztül juthatunk el egyik síkról a másikra. Mindkét dimenzió struktúrája ugyanolyan egyébként. Csak az ellenfelek, bossok mások illetve a lepakolt tárgyak, powerupok elhelyezkedése más mindkét oldalon. Meg egy kicsit az atmoszférákkal is variáltak.

A Harmony of Dissonance egy nagyon jó rész. Pont olyan mint a többi, nagyon bele lehet merülni. De egy valamiben mégis különbözik. Állítólag a sokan panaszkodtak a Circle of The Moon nehézsége miatt ezért Konami könnyített a következő részen. Soha nem volt még ilyen könnyű legyőzni Draculát.. nem is tudnék olyan bosst mondani amelyik kihívást jelentett volna. Bár a több fajta befejezés azért dob valamit a nehézségen. Magadtól rájönni, hogy mi kell a legjobb endinghez azért elég szép teljesítmény.

Tálalás

Olvastam olyat, hogy a rajongók szerint a Circle of The Moon képi világa túl sötét lett. Konami ezért csinálta ilyen világosra ezt a részt. Ráadásul kék, vibráló körvonalat adtak Juste-nak, hogy a játékosok ne tudják szem elől téveszteni. Vagy csak ilyen erős, hogy látszik az aurája? : ) Juste mozgása egyébként sokkal folyamatosabb mint amit az előző részben Nathan-nél láthattunk. Mondjuk az ugrásnál megjelenő spriteja elég furán néz ki, de a többivel nincs gond. A szörnyek kidolgozottsága és a mozgásuk is sokat fejlődött az előző részhez képest. A zene viszont egyértelműen elmarad a többi Castlevania game soundtrack-jéhez képest. Nincsenek olyan fülbemászó dallamok, talán csak a Juste theme. Igazából ami nekem nem tetszett a HoD-ben az a történet volt. De ez annyira nem lényeges egy ilyen platformer játéknál.

Extrák

Boss Rush mód – sorban megverheted az összes bosst egymás után. Úgy vettem észre, hogy másodlagos fegyvert és varázskönyvet nem adnak hozzá, sőt még potiont sem. EZ már nehezítés azért.

Maxim mód – ha végigviszed a játékot TRUE endinggel akkor elkezdheted utána a másik karakterrel is

Sound mód – a Harmony of Dissonance összes háttérzenéjét meghallgathatjuk itt

Végszó

A HoD mint Castlevania játék nem tökéletes. Elég könnyű és a zenéje sem a legjobb. De mint gameboy advance program kiemelkedő. Próbáljátok ki ha egy kis retro, 2d, ugrabugrálásra és akcióra vágytok.

Értékelés: 8/10

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: