TOP 20+1 women fighters

UPDATED: muszáj volt még1 fighter-r beleraknom : D

Még Benyó írt valamikor egy ilyen posztot. Most itt az idő, hogy én is összedobjam a saját listámat. A sorrend nem csak az alapján alakult ki, hogy kinek mennyire jó a dizájnja. Az is közrejátszott, hogy melyik karakterrel mennyire szeretek játszani. Check it out!

Number 20+1

I-NO (Gilty Gear)

Könnyen a legjobb Guilty Gear dizájn. A ruhája nagyon cool, a kalapja szörnyként támad, a rockker beállítottság pedig win. Verekdős játékban még nem láthattunk gitárral harcoló karaktert, Arc ezzel megmutatta, hogy milyen merészségekre képes. A winning pózára is csak azt tudom mondani cool: csak úgy leveszi a felsőjét. : ) Miért az utolsó hely? Mert nem tudok vele játszani.

Number 20

Sofia (Battle Arena Toshinden)

Egy big boobs blonde babe, ostorral. WoW! Ezer éve nem játszottam Toshinden-nel de erre a szereplőre még mindig emlékszem.

Number 19

Felicia (Darkstalkers)


Csak, hogy Darkstalkers-ből is legyen valami azért. Morrigan-t nem szeretem, nem is értem mitől olyan népszerű, hogy az összes játékukba belerakják. Akkor inkább már tegyük a listára a cicalányt.

Number 18

Taki (Soul Calibur)


Big boobs again.

Number 17

Rogue (X-Men Vs. Street Fighter)

A legjobb női X-Men karakter. Vagány, zöld ruházat, 80-as évekbeli punkos frizura és olyan képesség ami átok és áldás is egyben.

Number 16

Elena (Street Fighter III)

Nem Cammy, nem is Chunli. Semmi különleges nincs bennük, az utóbbi még rendesen túl is van fanolva. Helyettük itt van Elena aki tök menőn néz ki és hozza az eddigi legjobb capoera stílust amit 2d-ben láttunk. Egyébként ő egy afrikai hercegnő aki cserediákként tanul Japánban.

Number 15

Nakoruru (Samurai Shodown)

Nakoruru egy kedves és békés lány aki szereti a természetet. Ettől függetlenül ellenfeleit lelkiismeret furdalás nélkül kettévágja rövid kardjával. A gonosz elleni harcban legfontosabb társa Mamahaha a sólyom. A madár képes felemelni és lifteztetni  a lányt harc közben, de támadásra is nagyon jól használható. Nakoruru ártatlan személyisége és harcstílusa nagyon fontos eleme a Samurai Shodown sorozatnak. Szerintem ő a legkedvelhetőbb női karakter a Samsho-ban, gondolom nagyon népszerű lehet ha Haohmaru mellett szerepet kapott a Capcom Vs. SNK-ban is.

Number 14

Vanessa (King of Fighters)

Férje egy NESTS elleni szervezetnek dolgozott majd megölték. Ezután Vanessa csatlakozik a csapathoz, hogy felvegye a harcot a kartellel. Szexi és egyedülálló. Nem tudnék még egy női boxolót mondani egy játékból sem. Nem csak KOF-on belül egyedi hanem az egész műfajban is. Gyors mint a villám, bármit kikerül és brutálisak a kombói. Remélem visszahozzák az újabb részekbe is, vagy szerepelhetne egy crossoverben is már.

Number 13

Blue Mary (Fatal Fury, King of Fighters)

Eleinte nem kedveltem (harcstílusát és öltözékét uncsinak találtam), de mostanában egyre többször előfordul, hogy beválasztom a csapatomba. Többet használom mint Vanessát.

Number 12

Akira Kazama (Rival Schools)

Összetett személyiség. Az alap kinézete: full fekete, motoros cucc, halálfejes sisakkal. Első ránézésre eszedbe se jutna, hogy ő egy lány. Úgy néz ki mint valami kemény csávó. : ) Ha az alternatív kinézetét választjuk (sisak le, terepmintás felső) akkor a személyisége is kicsit változik, a tomboy stílus megmarad de valamivel vidámabb és kedvesebb lesz. Harcstílusban annyira nem kiemelkedő (nincsenek olyan durva mozdulatai mint mondjuk egy Batsu-nak), de dizájnban mindenképpen egyedi. Mondjuk a Rival Schools nem csak játékmenetben és sztoriban erős de karakterdizájnban is tudott újat mutatni.

Number 11

Bonne Jenet (Garou: Mark of The Wolves)

Shiranui Mai utódja az új generációs Fatal Fury-ban. Egy kalóz bandának a vezetője aki mindenre képes egy kis kincsért. South Town-ba is azért mennek el mert hallották, hogy az aktuális fő gonosz nagyon gazdag. : ) Nagyon cool karakter személyiségre és harcstílusra is, Ruby Heart (MvC2) és May (Guilty Gear) elbújhatnak mellette. Olyannyira populáris SNK karakter, hogy a Garou után bekerült a KOF XI és Maximum Impact 2-be is.

Number 10

Ivy (Soul Calibur)


Soul Caliburt annyira nem szeretem mert nekem túl csilivili a grafika meg mert folyton kikapok benne. : ) De ha Ivy-val mentem néha előfordult le tudtam győzni tesómat vagy Thunder kollegát. Of corse she is a hottie and a good fighter.

Number 09

Baiken (Guilty Gear)

Badass fél karú, fél szemű szeletelőgép. Gyerekkorában felgyújtották az otthonát, megölték a szüleit és összes barátját. Attól a naptól kezdve megváltozott és megszállottan keresi “azt a férfit”. Ez a gyerekkori trauma a magyarázat arra, hogy Mugen-ben miért darál be egy 50+ ütéses kombóval két erős karaktert negyed perc alatt úgy, hogy közben hozzá sem lehet érni. A Guilty Gear karakterekkel nem vagyok kibékülve, de Baiken még azon kevesek közé tartozik amik még beleférnek az ízlésvilágomba. Baiken nem ment el a freak kategória felé mint a GG szereplők nagy része. Mikor régebben még elő szoktam venni a játékot szinte mindig őt választottam.

Number 8

Pai Chan (Virtua Fighter)

Egy filmsztár Hong Kong-ból. Lau Chan egyetlen lánya. Apja edzett belőle harcművészt miközben anyja eltartotta az egész családot. A kenyérkereső belehalt a nagy munkába. A lány ezért Lau-t kezdte okolni. Pai megesküdött, hogy egy nap jól le fogja verni az öreget. Egyébként nagyon jó vele játszani, elég profi mozdulatai és kombói vannak. Egyik kedvenc VF karakterem.

Number 07

Mileena (Mortal Kombat)

Shang Tsung hozta létre emberből és tarkatából, szépség és szörnyeteg egy testben. Valószínűleg ez az ok arra, hogy teljesen megőrült és bárkit kész szétdarabolni aki az útjába áll. Övé a legcheapebb mozdulat a Mortal 2-ben, de lehet, hogy a 3-ban is. Szerintem Mileena a legjobb a script klón “ninja” lányok közül: a teleport rúgás és a maszk alatt rejtőző meglepetés miatt is. Az új (MK9) dizájnja pedig nagyon király lett, mondjuk ezt Jade-ről is el lehet mondani.

Number 06

Hibiki (The Last Blade)

Még egy samurai girl, ezúttal az SNK műhelyéből. De ő nem az a hottie, mindent kipakolok fajta. Sokkal visszafogottabb és nem túl nőies. A Last Blade 2 egyik nagyszerű karaktere. Ő az egyetlen ebből a játékból akit átvittek a Capcom vs. SNK 2-be is. Mindkét gameben nagyon jól használható kari.  Talán a kardos, 2d harcosok közül ő az aki a leggyorsabban tudja előrántani a fegyverét. Mire az ellenfél megmozdulna ő már darabokra vágta azt. : )

Number 05

Shermie (King Of Fighters)

Az Orochi Saga gonosz ribanca. : ) Két énje van: az alap Shermie először ártatlannak tűnhet, de valódi személyisége csak Orochi Shermie képében jön ki. Mindkettő verzió really fun to use: az első inkább a megfogásokra, counter mozdulatokra és dobásokra szakosodott míg a másik elektromos skilleket használ. Az utóbbi távolról is elég hatékony, nem csak közelharcban. Mindkettővel nagyon lehet szivatni, ugye Dod? : D

Number 04

Athena (King of Fighters)

Az SNK külön side-scroller játékot csinált még nagyon régen Athena címen, ez volt az első megjelenése. ’94-ben került be a KOF psycho soldier csapatába. Azóta kötelező szereplője minden epizódnak. Egyik érdekessége, hogy szinte minden részben máshogy néz ki, változik a ruhája és a frizurája is. Többször szerepelt más játékokban is pl: az SNK vs. Capcom Chaos-ban ő a valódi final boss méghozzá páncélban és isteni erővel. Sokak szerint idegesítő a hangja  (psycho baaaaal!), engem nem zavar, biztos megszoktam már. : )

Number 03

Sarah Briant (Virtua Fighter)

Sarah 1993-tól elengedhetetlen része a Virtua Fighter sorozatnak. Semmit nem változott a kinézete az első részek óta: kék latex cucc, szőke, összekötött haj. Egyeseknek ez negatívum lehet, de szerintem pont ez a jó benne. Egyébként nagyon jól használható karakter, a 2-ben még ignoráltam de a VF 4-ben vele toltam a legtöbbet. Kb a végtelenségig meg tud állni egy lábon és osztja a rúgásokat. Csak úgy röpködnek vele a hatos kombók. : )

Number 02

Kula Diamond (King of Fighters)

Kedvenc női harcosom a KOF-ból. A KOF2000-ben szerepelt először mint mid-boss majd 2001-től játszható karakterré vált, először Foxy és a NESTS oldalán. Majd később összeáll K-val. Nagyon fun vele játszani, egy kicsit hasonlít K-ra: az öltözéke és néhány mozdulata. Sőt azt is lehet mondani, hogy K teljes ellentéte. Mindenféle jéggel operáló mozdulatai vannak (a NESTS kísérletezéseinek köszönhetően), akár az egész pályát képes lefagyasztani. Ha gyorsan le akarom darálni a KOF mezőnyt akkor Kula-t mindig magammal viszem. : )

Number 01

Asuka Kazama (Tekken)

Miért ő az első?
Csak MIATTA szoktam elővenni a Tekken 5. részét. Azt hiszem ez mindent elmond. : )

BÓNUSZ

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

22 hozzászólás to “TOP 20+1 women fighters”

 1. Péter Says:

  Epic win lista lett, külön plusz pont a Toshinden miatt, még anno a régi Pentium 2-es gépemen fél napokat bírtam vele hülyülni, és Sofia az egyik legjobb kari benne. =) Lehet elő is veszem annyira megjött most a kedvem… =D

  Athenat nem annyira bírom (vagy csak játszani nem tudok vele) de Kula az egyik kedvencem nekem is. Én még betettem volna Chun Li-t, de csak azért, mert vele tudok játszani, és nem olyan idegesítő mint Cammy, meg Sakura.

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Nem számítottam rá, hogy epic win lesz, de akkor örülök. : D
  Sofiát nem lehetett kihagyni, Toshinden volt az első 3d fight amit próbáltam, bár közel sincs olyan jó mint pl a VF, de azért nincs elfelejtve az sem. Először a demó volt meg és emlékszem két karakter volt benne: Sofia meg egy kardos csávó. Azzal többet toltunk mint a teljes játékkal.
  Csunlit nem szeretjük, unalmas mint az SF karakterek 90 %-a.

  Kedvelés

  • Péter Says:

   Először én is a demoval találkoztam, de ha jól emlékszem abban 3 pálya volt és 3 karakter. Sofia, Eiji (a kardos) és Mondo (a lándzsás). Mindegy, régen volt már. SF… hát most hirtelen Akuma és Bison az akiket úgy valamennyire karakteresnek mernék nevezni.

   Gulienál viszont poén hogy van Duke Nukem-es skinje… =D

   Kedvelés

 3. Dodgers Says:

  “Mindkettővel nagyon lehet szivatni, ugye Dod? : D”

  Az biztos, Kulával együtt azóta is rajta vannak a weakness listámon. 🙂

  Listás helyezések közül nem mindegyik ismerős, de amelyek igen azokkal egyet tudok érteni. Blue Mary/I-no páros miatt külön probs.

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  Péter:
  Most, hogy mondod a lándzsás fickó tényleg benne volt. Nekem valamiért 2 rémlett, de akkor tévedek ezek szerint. Street Fighter-ből Bison-nal egyetértek, Akuma nem rossz, démoni Ryu klónnak megfelel. Szerintem a 3. részben jöttek be érdekes karakterek pl. Elena, Dudley, Yun, Yang … Guile-nak meg csak a haja jó meg a zenéje.
  Dod:
  Melyiket nem ismerted? : )

  Kedvelés

 5. Ninty Says:

  Felicia, fuck yeah

  Kedvelés

 6. Wagner Says:

  : D

  Kedvelés

 7. Thunder Says:

  Az első helyezésen nem csodálkozom, de Vanessa miért csak a 14. lett? Azt hittem jobban kedveled. 🙂

  Kedvelés

 8. Wagner Says:

  Ritkábban szoktam választani mint a többi KOFos karaktert. Áhh, nehéz dolog ez a lista készítés. : )

  Kedvelés

 9. BenyoBoy Says:

  Hát, más az ízlésünk. 😀

  Kedvelés

 10. Wagner Says:

  Az biztos!

  Kedvelés

 11. Tuko Says:

  Gyengusz lista!
  Arcueid??? Ciel??? Holl vannak ezek?

  Kedvelés

 12. Wagner Says:

  Nincsenek a listán mivel nem játszok Alvadt Vérrel.

  Kedvelés

 13. Péter Says:

  Azért valljuk be, szobalány ruhás karakterekkel akik random színű hullámokat tudnak idézni kombó címen nem valami élvezetes játszani. =D

  Kedvelés

 14. Wagner Says:

  Hát nem igazán. : P De a weabooknak megfelel.

  Kedvelés

 15. Péter Says:

  Áhh, az igazi weeabook csak Touhouval nyomják, hisz attól még epilepsziás rohamot is lehet kapni, ha nem vigyázol. =D

  Kedvelés

 16. Wagner Says:

  A Touhou shooterrel nekem nincs bajom. 😄 Inkább a fighter rész ami nagyon nem jön be. Meg persze az amatőr artwork is eléggé unszimpatikus.

  Kedvelés

 17. Péter Says:

  A shooterrel csak az a baj, hogy egy idő után ultimate chaos bullethell lesz.

  A fighter az epic fail, egyrészt az összes karakter giccses chibimoe, másrészt a támadások amiket elsütnek… Most érted, nincs azzal bajom, ha mondjuk a superkombó valami deathray szerűség, és/vagy vannak ilyen támadások is, de az hogy szinte minden támadás ilyen, és már az alap gombokkal is olyan full képernyőt kitakaró LSD tengert lehet idézni, amit a kutya se lát át… nos én valahogy nem túl sok értelmét látom. 5 percig poén, de utána kuka.

  Kedvelés

 18. Elhaym Says:

  Asuka nálam is a kedvenc női karaktereim között van. Miatta jó volt a Tekken 5el is játszani, pedig az ilyen játékok nem állnak közel hozzám.

  Kedvelés

 19. Top 20 Woman « Peter's Blog Says:

  […] után most elkészítettem a nőkét is, bár némiképp most is más elven mint Benyo vagy Wagner a […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: