Képregényajánló: Transmetropolitan

Íme egy egyedi és humoros cyberpunk képregénysorozat melyet Warren Ellis írt és Patrick Robertson rajzolt. Szuperhősökre, radioaktív pókokra nem kell számítani, a Transmetropolitan ugyanis teljesen más vonalat vesz fel. Hősünk egy Spider Jerusalem nevű nyomorult, félőrült alak, aki a hegyekben élt öt éven keresztül remeteként. Őrült napjai ugyanúgy teltek míg fel nem hívta egy régi munkaadója, hogy hol van már az a két könyv amivel tartozik neki. Spider ugyanis egyfajta újságíró volt, méghozzá nagyon híres/hírhedt. Nemsokkal a hívás után elindul és végleg otthagyja a remetelakot mert csak akkor tud írni ha a városban tartózkodik (közben szétlő egy kocsmát rakétával poénból). Ezután tárul elénk a 23. századi, minden bűnnel teli, romlott, korrupt, modern város mely ugyan sci-fi -nek számít, de nagyban utal a valós nagyvárosokra is. Spider első útja egy régi “baráthoz” vezet akitől meg is kapja első megbízatását amely a Transient mozgalomhoz vezet (olyan emberek akik idegen lények génjeit ültették magukba).

Spider riportjainak köszönhetően megismerhetjük a várost és furcsaságait, vallásaival, nanotechnológiáival, gonosztevőivel és politikusaival együtt. Eszével, szövegével és írói tehetségével szembeszáll a korrupcióval, hogy jobbá tegye ezt az amúgy sem túl barátságos amerikai várost.. Segítségére lesznek új társai, akikből folyton viccet csinál. Egyébként Spider nyomozási módszerei néhol erőszakosak, de ettől függetlenül mégis kedvelhető, változatos karakterről van szó.

A több történetívre bontható képregénysorozat 1997-től 2002-ig futott 60 részen keresztül.

Spider néha elviselhetetlen és kikészíti asszisztensét. : )

Elmo is going crazy.

Kis Watchmen utalás is van.

Avagy miért nem szereti Spider a vallási gyülekezeteket?

Akik csatlakoznak egy bizonyos egyesületekhez azok letölthetik magukat. Ilyenkor a tudatuk egy porfelhőszerű, testetlen képződménybe kerül mely milliárdnyi nanorobotból áll. Kérdés, hogy ez a létforma is embernek számít-e?

A jövőbeli technológiával egy 100+ éve levágott fejből egészséges embert lehet létrehozni. Az ilyen embereknek a teste egészséges marad, ám senki nem kíváncsi rájuk, nem tudják feldolgozni az “időugrást” és elkülönített nyomornegyedbe vagy az utcára kerülnek.

Még csak 9 részt daráltam le belőle, de eddig nagyon érdekes volt. Többet nem is írnék róla, csekkoljátok meg.  🙂

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 hozzászólás to “Képregényajánló: Transmetropolitan”

 1. hibikishingo Says:

  Where can I read it? Sounds interesting.

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  ÉN innen szedtem: http://btjunkie.org/torrent/TRANSMETROPOLITAN-COMPLETE/2849ca5947e66142ab0108a7cceb72f3d29e28b49ad3
  Majdnem fullos, csak három speciál hiányzik belőle.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: