Big Bang Mini

Amazing touch screen shooting with unique controls and cool visuals/music. Avagy mit játsszunk ha lövöldözni akarunk DS-en?

Bevezető most nem jutott eszembe, de a tovább gomb után kis ismertető és értékelés található. Ja és kérjük nem leszarozni a játékot, kedves Ninten. : )

Gameplay

Ez az egyszerű kis DS játék megújította a shoot em up műfajt. Itt elsősorban nem a weird megjelenésre gondolok, hanem az irányításra. Adott egy hajó (ami nem is igazán hajó), ezt vonszolgathatjuk az alsó képernyőn, hogy kikerülje a lövedékeket. Közben a képernyő bármely részéről indíthatunk tűzijátékszerű lövéseket, hogy szétrobbantsuk a felső képernyőn őrjöngő furábbnál furább ellenfeleket. A megsemmisült monszták hullócsillagokat potyogtatnak, ezeket összegyűjtve tölthetjük fel a “csíkot” ami ha megtelik akkor léphetünk tovább a következő pályára. De vigyázat, az űrhajónk egyetlen találattól megsemmisül és akkor kezdhetjük elölről. Az ellenfelek által kikerült, falnak csapódó lövedékeink peddig visszapattannak és onnantól veszélyesek a hajónkra nézve.

A pályák

A játékban összesen kilenc világ található, mindegyik kilenc pályát és egy főellenséget tartalmaz. Ezek a világok mind teljesen más stílust, zenét és ellenfeleket tartalmaznak. De lássuk előbb a power upokat. Ahogy haladunk előre az egyre nehezedő pályákon hajónk egyre hasznosabb képességeket kap. Például a homing missile ami követős lövedék, bár sebzése alacsony. De ott lesz a tölthető bomba ami hatalmasat szól, bármit szétszed egy lövésre ám sokáig tart feltölteni. De bizonyos képességeket csak adott pályákon lehet használni. Ilyenek pl a goyló elnyelő örvény, a lövedék taszító hangszóró, a lövedék visszaverő tükör melyet melyet egy vízszintes vonallal idézhetünk meg, de a golyó elkerítő buborék is nagyon hasznosnak bizonyul majd.

Minden pálya megoldása után kapunk egy bónuszpályát is. Ezeknek a jellege szintén változik világról világra. Mindnek a lényege, hogy a megfelelő sorrendben felvegyünk bizonyos számokkal ellátott pontokat (pontösszekötős játék). De ezt szépen sikerült feldobniuk, megnehezíteniük a készítőknek. Van, hogy közben egy víz alatti kígyó üldöz minket vagy forgó, égető sugarakat kell kikerülnünk, esetleg watch and repeat-et kell játszanunk vagy ritmusjátékot. A bossok pedig hatalmas monstrumok melyek az adott világ témájához illenek. Ilyenkor nem kapunk power upot, csak a gyors reflexeinkre és a célzó tehetségünkre hagyatkozhatunk.

Milyen stílusúak a pályák? Mint már írtam: mindegyik más. Az elején a csillogó Hong Kong a bemelegítés, itt lufikat pusztítunk el, aztán jön a Sarkkör ahol már fúj a szél és nehezebb célozni, jégcsapok röpködnek és hóemberek akarnak legyilkolni minket. De lesz itt technó stílusú Luxor is, 8 bit-szerű grafikával, pálcikaemberekkel. New Yorkba is ellátogatunk mely képregényszerű megjelenést kapott, lézerfegyveres cápákkal, befőttesüvegben tárolt aggyal és késdobáló rabokkal. Rióban részt vehetünk a karneválon ahol firepower bónuszt kapunk ha ritmusra lövünk, a szavannákon vigyáznunk kell, hogy ne sokat tartózkodjunk a hajóval a fénysugarakban mert meggyullad. A víz alatti pályákon levegőt fogunk gyűjteni miközben arra figyelünk, hogy ne találjuk el a game overt okozó aknákat. De el fogunk pusztítani ejtőernyős szakács teknősöket, Párizs ruhaszárító kötelein császkáló cuki macskákat vagy akár mélytengeri horgászhalakat is. Szóval MINDEN lesz itt, a játék nagyon kreatív és nagyon weird.

Extrák

Ha a marha nehéz arcade mode nem lenne elég a játékosnak akkor kipróbálhatja az extra módokat is. Minden pálya megcsinálása után unlockolódik Mission Mode. Itt korábbról ismert pályákat kell végigvinni, ám mindenféle megkötések lesznek pl. teljesítsd bizonyos időn belül. Ha az összes bónuszpályát sikerül megoldani akkor megnyílik a Relax Mode, erre gyúrok most. De lesz itt Challenge Mode is ami klasszikus shooter, teljesen más megjelenéssel és zenékkel.. és ez nem minden mert Versus-ban is mehetünk cimboráink ellen. Itt ki kell lyuggatni a másikat miközben ellenfelünk lövedékére “kattintva” visszaverhetjük azt.

Zenék

Hallgassunk bele mert nagyon jók. Kedvencem az Abyss World zenéje.

Vagy a Luxor?

Vagy Kamakura?

Esetleg a Final Boss Theme ami klasszikus zenék 8-bit átdolgozása? 🙂

Végszó

Senkit ne tévesszen meg a weird megjelenés. Itt egy egyedi és tartalmas shooterről van szó, ami kihívás is egyben. Ha pedig végigvitted az arcade-t még mindig marad egy csomó minden tennivaló. Simán mondhatom, hogy must have minden DS tulajdonosnak.

Értékelés: 9/10

Igaz a Best of DS bejegyzésnél csak 8/10-et adtam rá, de most ennyit kap. 🙂

Címkék: , , , , , , , , , ,

7 hozzászólás to “Big Bang Mini”

 1. Livelegend Says:

  Na ezt is be kéne szereznem 🙂 Még csak a másik játéka van meg a stúdiónak, a Nervous Brickdown, ami a faltörős játék sémába hozott jó pár új ötletet. Jó cucc az is 🙂

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Kösz, hogy szólsz. Egyszer be akartam szerezni azt is, de megfeledkeztem róla. Ha az is van ilyen jó akkor mindenképpen kipróbálom. : )

  Kedvelés

 3. Dodgers Says:

  Ugyan Backloggeryn is említettem már, de kimondottan jó, és ami a fő egyedi játéknak látszik, pont olyasminek amit PSN-en is szívesen látnék. Hirtelen nem is jut eszembe másik shoot’em up ahol ekkora hangsúly lenne a dizájnos megjelenésen és gameplayen egyszerre, talán a Dreamcastes/PS2-es Radirgy hasonlít erre kicsit ha a grafikai kreativitást nézem (cel-shading használata miatt). Azt hiszem lassan lesz miért beizzítani újból a DS emut. 🙂

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  Radirgy most nem ugrik be, hogy melyik. Pedig mintha már említetted volna, na majd megnézem.
  BB Mini meg hát… elég nehezen tudom elképzelni, hogy valaki egérrel irányítsa (hibátlanul), még stylusszal is marha nehéz néha.

  Kedvelés

 5. Skydragon Says:

  Nagyon csini, sztem én is lehúzom. (=

  Kedvelés

 6. Wagner Says:

  Csodálom, hogy eddig nem ismerted. 😀 Nálam az elsők között volt ez a game.

  Kedvelés

 7. Best of Nintendo DS games – mik a legjobb NDS játékok? « Wagner's hideout Says:

  […] bang mini: 9/10 Ismertető: itt Bangai-o Spirits: 9/10 Ismertető: itt Contra 4: ez nekem mindig magas volt. Little Red Riding Hood […]

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: