Disciples 2 csapatépítés: Undead Hordes

Mortis vissza akarja kapni rég eltűnt, Napba hajított,  félholt szerelmét Gallean-t. Tudomást szerez Uther kilétéről, kinek a testében a démonok istenének lelke lakozik. Mortis a hegyekbe parancsolja hordáit, hogy kapják el Uther-t és szerezzék meg annak szentségtelen vérét mellyel talán visszahozhatja és meggyógyíthatja Gallean-t.

Az Undead faj elemzése következik.

 • Más néven: élőhalottak
 • Istenük: Mortis (the fleshless god)
 • Immunitás: death (majdnem mindenki), weapon (werewolf, wraith, wight, death)
 • Wardok: death (Necromancer), fire, water, earth, air (Templar, Dark Lord)
 • Elemek: death, mind, fire (mage hős)
 • Különlegesség: paralizálás (távolsági egységek), immunitások, wardok, hp elszívás (vámpírok), méreg (Death, Dreadwyrm), fog vision eltüntetés, weapon ward varázslat
 • Szakterületek: varázsló egységek és kis közelharciak
 • Hiányosságok: alap elemek hiányoznak (air, water, earth), nincs gyógyító egység/varázslat, buff/boost/heal/haste varázslatok hiánya, csak egy hősük repül

AZ EGYSÉGEK

Élőhalott Hősök

 • Warrior Hős (Death Knight) – simán a legjobb hős az élőhalottaknál. Pont ugyanolyan jó mint a démon és ember harcosok mert repül és ugyanolyan erős is. Ezt tudom ajánlani ha undead csapattal akartok menni.
 • Guildmaster Hős (Nosferat) – ez a leghasználhatatlanabb hős nem csak itt, az egész játékban. Méghozzá mert rekordnagyságú TÍZES sebzése van, amit még egy alap Initiate egység is felülmúl. Hiába tud hp-t szívni, szarra való. Bár azt elismerem, hogy nagyobb szinten úgy 10 fölött már nem olyan rossz, Damage Boost artifact-tal legalábbis.
 • Mage Hős (Lich Queen)  – különlegessége, hogy tűzzel támad. Pont ezért ér többet mint a varázslóegységek (vámpír, lich, wraith), mert a tűzzel meg tudja sebezni saját fajtáját is, míg a vámpír és a lich nem. Sajnos nem repül ezért szenvedés lesz vele az elején a kevés move point miatt.
 • Rod Planter (Banshee): paralizálni tud és támadásképtelen.

Kis Közelharci Egységek

Mindegy melyik ágon indulunk el mert csak jól járhatunk ezekkel. A bal oldal csontvázai atomerősek, az utolsó még paralizálni is tud. Ha nem lenne nálunk szellem akkor ez kisegítene. A death immunitásuk miatt meg nyugodtan szembeszállhatunk akár a fekete sárkánnyal is mert minden karcolás nélkül meg fogjuk úszni. Ráadásul saját fajtáikat is lazán leverik mert Weapon alapú a támadásuk. A jobb oldali ág szintén nagyon hasznos a wardok miatt. Dark Lordokat célszerű vinni nem fekete sárkányok ellen.. és egyébként Dark Lord egész gyorsan fejlődik.

Varázsló Egységek

Itt aztán vannak különlegességek és változatosságok is. A szerencsétlen Warlock-on keresztül eljuthatunk akár életelszívó vámpírig, tömegpusztító Lich-ig vagy mérgező és fegyver immunitásos Death-ig. De az expreience elszívó Wight is elég jó választás ha feltápolt xy szintű csapatok ellen harcolunk. A Death/Wight különlegessége, hogy nyugodtan betehetjük őket az első sorba is mert a kis harcosok nem tudnak hozzájuk érni. Ha telerakjuk velük az első sort az legtöbb esetben instant win-t jelent. 🙂 Bár az ellen varázslói okozhatnak problémákat főleg a Wraith-nál mert kevés a hp-ja.

Távolsági Egységek

A szellemek nagyon hasznosak tudnak lenni főleg kezdő hősnél, de fullos hősnél is ajánlottak akár Capitol elleni harcban is. A harmadik fejlesztése már egész csapatokat képes paralizálni, de mivel drága és kevés az esélye, hogy mindenkire bejöjjön ezért néha le szoktam lockolni a Specternél a karaktert, hogy ne fejlődjön tovább. Dizájnra egyébként a sima Ghost a legmenőbb. Azt még hozzáteszem, hogy a démonok Incubusa jobb mint a Shade mert mind-ra több egységnek is védelme van, de earth-re nem.

Nagy Egységek

Ezek a brutális kinézetű, nagy férgek tényleg csak support-nak jók. Nem túl jó a sebzésük és lassan fejlődnek, a death immunitást is lassan tanulja meg. Viszont a Dreadwyrm-öt régen meg szoktam venni mert egész csapatok lemérgezése jó mulatság. Ráadásul olyan sok az életereje, hogy szinte meg se lehet ölni. Itt a nagy egységeknél nyitható meg a farkasember is ami igaz, hogy rohadt drága (darabja 1000), de jól tud jönni az immunitásai miatt. Rod Planterrel (Banshee) párosítva vagy kisebb várak bevédésére nagyon hasznos. Ha az ellenfélnél nincs varázsló akkor pedig instant win az adott csata.

Tippek

Szóval láthatjátok mennyire imbák itt az élőhalottak. Nem hiába lettek közönség kedvencek. De ugyanakkor hiányosságaik is akadnak bőven: semmi pozitív varázslat, no haste és saját fajtájuk ellen szinte hatástalanok. Ezért okosan kell játszani velük. Egy fontos tipp, hogy kezdő hősnél semmiképpen ne vigyünk nagy egységet (kukacot) mert kevés lesz az “ember”. Inkább vigyünk helyette két csontvázat vagy Dark Lordot plussz hátra egy szellemet. Viszont ha már megvan az 5 leadership akkor nyugodtan számítsuk be a kukacot is. Warrior hős erősen ajánlott ezeknél, de a Mágus is hasznos. Nosferatot csak mazochisták vigyék! Akinek pedig nagyon hiányzik az emberektől, elfektől megszokott gyógyítás az vigyen Elder Vámpírt is, az elszív egy kis hp-t és elosztja a csapatnak.

Néhány Példa Csapatépítésre

 • Warrior Hős, 1 db Dreadwyrm, 1 db Phantom Warrior, 1 db Elder Vampire, 1db Shade – alap team
 • Warrior Hős, 2db Dark Lord, 2db Lich, 1db Shade – no nagy egység
 • Mage Hős, 2db Elder Vampire, 3db Phantom Warrior – barikád team
 • Mage Hős, 1db Shade, 1 db Dreadwyrm, 2 db Dark Lord – alap mage team
 • Guildmaster Hős, 1 db Shade, 4 db Death (3 elöl, 1 hátul) – death only team
 • Mage Hős, 3 db Dark Lord elől, 2 db Wight hátul – olcsóbb barikád team

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

3 hozzászólás to “Disciples 2 csapatépítés: Undead Hordes”

 1. Dodgers Says:

  Ha a többi post is ilyesmi lesz akkor a részletességgel nem lesz gond. 🙂 Epic guide seems to be epic.

  Kedvelés

 2. Thunder Says:

  Csatlakozom Doders-hez, ha a többi is ilyen lesz, akkor ütős egy hét elé néz a blogod. 😀

  Kedvelés

 3. Wagner Says:

  Thanx guyz. =)
  Többi is hasonló lesz igennn.. 😀

  Amúgy a guide-os képeket tök fun volt elkészíteni. : )

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: