Disciples 2 Csapatépítés: Empire

Tíz év telt el az első nagy háború után. King Demosthene magába roskad a királynő és a fia Uther elvesztése miatt. Szép lassan Hubert de Layle válik az Empire irányítójává. A velejéig romlott emberke a háttérből mozgatja a szálakat és korrupttá alakítja az egész Empire-t. A démonokkal is szövetkezne céljai eléréséért. Eközben az Empire tudomást szerez Uther hollétéről. Ám hamar kiderül, hogy a gyermek nem az akinek látszik.

Egy kisebb guide következik az Empire fajhoz.

 • Más néven: emberek
 • Istenük: Highfather
 • Immunitás: mind (Witch Hunter, Inquisitor, Grand Inquisitor)
 • Ward: air (Elementalist), fire (Grand Inquisitor)
 • Elemek: life, air, death
 • Különlegességek: kétszer támadás (Holy Avenger), armor (Paladin, DoF), mind immunitások, wardok, gyógyítás, feltámasztás (Hierophant), mérgezés (Assassin), Elemental idézés (Elementalist), nagyon hasznos buff/boost/haste/ward/healing varázslatok
 • Szakterület: kis közelharci egységek és gyógyítók
 • Hiányosságok: hiányzó elemek: fire, air, earth. Csak 1 nagy egység van, nincs paralyze/petrify, csak 1 repülő hősük van

AZ EGYSÉGEK

Ember Hősök

 • Warrior Hős (Pegasus Knight): sima harcos és szerencsére repül. Nem olyan erős mint a törpék harcosa, de bőven megteszi. Ugyanolyan mint a démon vagy az élőhalott harcos.
 • Mage Hős (Archmage): egy zöld kalapos Gandalf csak villámokat szór mint az Elf Dryad. Ám több a hp-ja annál, amolyan átlag mage hős. Nem repül ezért nehéz vele az elején mint az élőhalott mágussal.
 • Guildmaster Hős (Ranger): átlag guildmaster. Sokat tud menni, 90 a hp-ja és íjászkodik. De, hogy mi ez a Falcon Arrow azt nem tudom mert amikor lő akkor madár hangot lehet hallani.
 • Rod Planter (Arch-Angel): kupaknak hívjuk mert olyan alakú a glóriája. Egyébként gyógyít és így értelem szerűen nem tud támadni.

Kis Közelharci Egységek

Avagy az Empire legérdekesebb részlege. Itt ha elindulunk jobbra akkor megcsinálhatjuk a szuper cool Witch Hunter-t (mely már alapból mind immunitásos). Azon a vonalon haladva kiérhetünk személyes kedvencemhez a Grand Inquisitor-hoz ami még fire ward-ot is kapott, mellé egy nagyon gonosz fejet mely félelmetesebb mint némelyik démon. =) Bal oldalon végighaladva választhatunk a szuper gyors, páncélozott Defender of Faith és a kettőt ütő Holy Avenger között. Mindkettővel csak jól járhatunk egyébként. De ha nem akarunk sokat költeni akkor dönthetünk az Angyal mellett is, ami szintén nem rossz a 100 fölötti sebzésével. Nagyon nem kell rizsázni ezekről. Tökéletes harcos mindegyik az első sorba. Mage és Guildmaster bevédésére és a Warrior melletti küzdelemre is teljesen megfelelnek. Amúgy érdekes megfigyelni, hogy az elején a Squire ilyen kis hülye gyerekként kezdi, aztán ahogy haladunk előre egyre öregebb és tapasztaltabb kinézetű egységet kapunk.

Varázsló Egységek

Nem olyan nagy szám ez a részleg, de még mindig jobb mint az elfeknél. Csak air típusú varázslókat vehetünk itt. Mondjuk célnak megfelel a White Wizard, ha nem Mage hőssel megyünk akkor érdemes hozni, főleg a weapon immunitásos élőhalottak ellen jó vagy pedig tömeg gyengítésre, maradékok eltüntetésére. =) Ja és még mindig többet ér mint az elfek Archon-ja. Az Elementalist-ról annyit, hogy kezdő hősnél lehet, hogy hasznos mert akkor még van üres hely a csapatban. Később viszont teljesen hülyeség őt választani. Itt van még nekünk a Titán is, az emberek egyetlen nagy egysége. Nem rossz, én főleg várainkat szoktam telerakni vele. Hőssel vinni már nem biztos, hogy olyan jó ötlet.

Távolsági Egységek

Fene gondolná, hogy egy harmatgyenge íjászból végül egy mérgezett tőrrel hadakozó, kegyetlen bérgyilkos lesz. Ennél is látszik, hogy az emberek sem valami jóságosak ebben a játékban. Mondjuk szinte sosem csinálom meg ezt az egységet mert az Empire-nél általában guildmasterrel szoktam menni. De Warrior hős mögé nyugodtan be lehet rakni, elfér a gyógyító és a varázsló mellett.

Gyógyító Egységek

És elérkeztünk az utolsó részleghez, az emberek másik különlegessége: a gyógyítók. A bal oldal papjai mind egyetlen célpontot gyógyítanak meg, ám több hp-t adnak vissza mint a jobb oldali gyógyítók. A jobb oldaliak tömegre gyógyítanak, de kevesebbet, plussz cure-t is tudnak ami leveszi a mérget és egyéb nyalánkságokat. A Hierophant viszont feltámasztást is tud, ezért szoktam őt választani mert így legalább Revive Potion-ra nem kell költenünk. Sárkányok ellen és nagyobb csatákban lehet, hogy a Prophetess a nyerő választás.

Tippek

Sokat nem tudok hozzáfűzni ehhez a fajhoz. Ha mindenféle egységet szeretnénk vinni akkor válasszuk a Warrior hőst. Meg amúgy is előnyösebb hiszen csak ez az egy tud repülni. Nem akadályozzák a fák és nem kell vesződnie a hajózással. Használjuk sokat a Haste varázslatot mely visszaadja move pontjaink 50 százalékát (élőhalottnál, démonnál ilyen nincs). Különleges varázslatok még a wardok, ezeket is vegyük meg hiszen sokat segíthetnek a játék elején és a vége felé is. Így akár sérülés nélkül megúszhatunk csatákat! Gyógyítót mindenképpen vigyünk kezdő hősnél is, ha már ilyen lehetőséget adott a játék.

Néhány Példa Csapatépítéshez

 • Warrior Hős, 2 db Holy Avenger, 1 db Prophetess, 1 db Imperial Assasson, 1 db White Wizard – alap team
 • Warrior Hős, 1 db Titan, 1 db Defender of Faith, 1 dn Hierophant, 1 db White Wizard – Titános csapat, kiszorul egy egység
 • Guildmaster Hős, 3 db Grand Inquisitor, 1 db Hierophant, 1 db White Wizard – Ranger Team
 • Guildmaster Hős, 3 db Angel, 1 db Prophetess, 1 db White Wizard – Ranger Team 2
 • Mage Hős, 3 db Grand Inquisitor, 1 db Prophetess, 1 db Imperial Assassin – Mage Team
 • Mage Hős, 2 db Hierophant, 3 db Holy Avenger – Super Healing Team

Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

4 hozzászólás to “Disciples 2 Csapatépítés: Empire”

 1. Thunder Says:

  Hát igen, ÉN mindig az alap team-mel szoktam menni. 🙂

  Warrior Hős, 2 db Holy Avenger, 1 db Prophetess, 1 db Imperial Assasson, 1 db White Wizard – alap team

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Tudom, emlékszem. 😀 Én meg valamiért leragadtam a Ranger-nél, de az emberekkel nem mentem még olyan sokszor, hogy mindenféle hősöm legyen. Viszont az élőhalottaknál mindháromból van már, elég jó szintűek is. 🙂

  Kedvelés

 3. Thunder Says:

  Az Elf-es bejegyzéseded várom már nagyon. Az emberek után azok a kedvenceim. 😀
  Én mindig úgy voltam, hogy szerettem volna minden egységből egyet a csapatban tudni, ezért szoktam inkább Warrior hőssel menni.

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  Az elfes lesz az utolsó a csapatépítéses bejegyzések közül. 😀 Miért pont ők a kedvencek? Alig van közeli harcosuk, varázslóik meg gyengék. :-I De ezt majd ott megvitatjuk. : )
  Nekem meg nincsen úgy kedvenc fajom, mindegyikkel jó menni szinte.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: