Disciples 2 csapatépítés: Mountain Clans

Az első nagy háború után Wotan a törpék istene nagyon legyengült. Nem tud Nevendaar törpe klánjaival foglalkozni mert a másik világ történései lekötik. A törpék tartanak, a Ragnaroktól, a végső pusztulástól ami nemsokára bekövetkezhet. Ezért a Hegyi Klánok elindulnak, hogy összegyűjtsék a Wotan megerősítéséhez szükséges rúnákat melyek a hegyek legkülönfélébb zugaiban lettek elrejtve. A törpéket közeli rokonaiknak tartják az óriások ezért segítik őket. Ám a rúnákat nem csak ők keresik.

Egy guide következik a klánokhoz.

 • Más néven: törpék (dwarves)
 • Istenük: Wotan
 • Immunitás: water (Ice Giant, SoY)
 • Wardok: fire (Flame Caster), mind, water (Dwarf King)
 • Elemek: earth, water, fire, air, life
 • Különlegesség: az alap egységeik és hőseik erősebbek mint az átlag, minden alap elem jelen van, hasznos buffok/varázslatok, chant of hasting, boost damage egységek, water immunitás (IG, SoY), Frostbite (SoY), lower initiative (Hermit), farkassá válás (Wolf Lord), wardok (Dwarf King)
 • Szakterületek: kis közelharci egységek
 • Hiányosság: több xp kell az alap egységeknek, death elem nincs, az egységek lassúak, nincs gyógyító törpe, nincs repülő hős sem

AZ EGYSÉGEK

Törpe Hősök

 • Warrior (King’s Guard): sima harcos, kezdésnek ajánlom. A törpék hősei és alapegységei jóval erősebbek mint az átlag. Ez a harcosnál is így van, 200 fölött a hp-ja és a sebzése is tízzel több mint más warrioroknál.  Bár az ütés animációja lehet, hogy csicsásabb a kelleténél.
 • Mage (Loremaster): ő lenne a helyi varázsló hős. Hp-ja majdnem kétszer annyi mint az elfek varázslójának. Igaz villámokat vagy tüzet szórni nem tud. Helyette egy kürtöt használ, belefúj és valamik lepotyognak az égből. Kreatív.
 • Guildmaster (Engeener): a steampunk törpe. Gőzöl, füstöl, minden baja van, de egyébként számszeríjjal lő. Sokat tud futni, de ebben a démonok guildmasterje felülmúlja a repülés miatt. Szívósabb mint az átlag mert több a hp-ja. Ugyanolyan erős mint az elf guildmaster.
 • Rod Planter (Dwarf Champion): sokkal erősebb mint más Rod Planterek és támadni is tud.

Kis közelharci Egységek

Szerintem a Runemaster a legjobb egység itt. Kettőt üt és ha azokat összeadod akkor neki van a legmagasabb sebzése. Valamint gyorsabb is mint a Dwarf King és több a hp-ja Bár annak meg armorja van és wardjai, de mégis túl lassú. Ha pedig a másik ágon megyünk akkor alap törpénkből csinálhatunk jó szívós távolsági egységeket. Ezek tömegre ható spelleket nyomnak, de van annyi hp-juk, hogy az első sorban tartsuk őket. Ha pedig nagyon extrémek akarunk lenni akkor válasszunk a Wolf Lordot. Azt még sosem csináltam. 🙂 Ha kevesellnénk a Runemaster sebzését akkor nyugodtan boostoljuk meg Archdruidess barátunkkal.

Varázsló Egységek

Ezek nagyon hasznosak a törpéknél. Választhatunk, hogy 100 százalékos damage boost-ra megyünk, vagy pedig olyan egységre ami engedélyt ad arra, hogy valamelyik karakterünk kétszer jöjjön egy körben. Szerintem az Archdruidess a leghasznosabb mert a csata végéig 100 százalékos boost-ot ad és még a szívatásokat is meggyógyítja (poison, blister, frostbite stb.). A Yetit pedig nem érdemes használni, nem ér annyit és még több helyet is foglal mint kéne. Lehet, hogy sok a hp-ja, de akkor már inkább Flame Caster-t vigyünk mert abból kettő is elfér egy Yeti helyett. Várak bevédésére viszont lehet, hogy nem rossz.

Távolsági Egységek

Itt nem nagy a választék mert a lövészet nem éppen a törpék specialitása, de azért a gépekben otthon vannak. Itt kétfelé mehetünk. Az egy célpontra ható Forge Master is nagyon jó, de az utóbbi játékok alatt én mindig a Flame Casterre szoktam menni. Nem csak a wardja hasznos, de tömegre is hat a lövése ami Boostolva már elég jól sebez és még olcsó is. Viszont alapból csak 35-öt sebez (ami szart se ér).

Nagy Egységek


A bal oldali ágat egy darabig nem szerettem amíg ki nem találta megy epic felállást: hogy kettőt viszek belőle egy booster mellett. : ) Így kétszer 160-at be tudok sebezni mindenkire. Viszont baromi lassúak, lemegy a kör mire sorra kerülnek. Az is lehet, hogy meghalnak mire támadhatnánk velük. Ha viszünk Flame Castert akkor meg nem kellenek.  A jobb oldali ág Son of Ymirje nagy kedvenc, rohadt erős, hp-ban és sebzésben is és azt hiszem ez a leggyorsabb egység ebben a fajban. A frostbite pedig nagyon hasznosnak fog bizonyulni akár Capital harc ellen és erős páncélzatú egységek ellen is.

Tippek:

Minél előbb jussunk Death Manához hiszen a törpéknél található az egyik leghasznosabb varázslat (Chant of Hasting) mely visszaadja a move pontjaink száz százalékát. Varázsló játékosok kétszer is benyomhatják ezt. Ezzel akár uralhatjuk is a pályát. Ne nagyon menjünk egy elem felé. Például ha csinálunk Hermitet akkor mellé ne tegyünk Son of Ymirt mert túl sok lesz a víz elemből és lassan nem lesz aki sima fegyverrel támad és akkor lehet szívni water immune ellenféllel. Flame Castert csak booster egység mellett vigyünk mert különben nem leszünk megelégedve a sebzésével. Dwarf Kinget ne erőltessük ha nem telik rá, Runemaster többet sebez. Használjuk ki a jó kis varázslatokat mert akár 43-as armort is rögtönözhetünk csapatunknak.

Néhány Példa Csapatépítésre:

 • Warrior Hős, 2 db Runemaster, 2 db Flame Caster, 1 Archdruidess – kedvenc felállásom, brutális csapat tud lenni, erre a teamre igaz lehet a kicsi a bors de erős mondás.
 • Warrior Hős, 1 db Son Of Ymir, 1 db Archdruidess, 1 db Runemaster, 1 db Forge Guardian – ez lenne az alapfelállás ami elég változatos
 • Warrior Hős, 2 db Son Of Ymir, 1 db Archdruidess – ez lenne a verhetetlen extrém csapat
 • Warrior Hős, 2 db Elder One, 1 db Archdruidess – tömegpusztító csapat
 • Mage Hős, 1 db Forge Guardian, 1 db Archdruidess, 3 db Runemaster – Mage Team
 • Guildmaster Hős, 1 db Elder One, 1 db Archdruidess, 3 db Dwarf King – Guildmaster Team

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: