Disciples 2 csapatépítés: Legions of The Damned

Ezek a pokoli lények Bethrezen, a bukott angyal teremtményei. Bethrezent elzárták a hegyekben és a démonok csak arra várnak, hogy istenük visszatérjen. Tudomást szereznek Uther-ről, Demosthene rég eltűnt fiáról, kinek testébe állítólag beköltözött szeretett istenük. A démonok beveszik seregükbe Uthert, aki szép lassan elkezdi irányítani a légiókat.

Leírás következik a démonokról és egységeikről.

 • Más néven: démonok
 • Istenük: Bethrezen
 • Immunitás:  poison (Gargoyle)
 • Wardok: fire (Modeus), mind (Gargoyle)
 • Elemek: fire, earth, death, mind
 • Különlegesség: minden hősük repül, méreg (Fiend), sok armor (Gargoyle), petrify (Incubus, Abyssal Devil), polimorph (női varázslók), utánzás (Doppelganger), lower damage (Tiamath), Blister (Overlord)
 • Szakterületek: nagy egységek és a varázslók
 • Hiányosság: élet elem (gyógyítás)nincs, levegő elem, wardok/buffok/haste és pozitív varázslatok hiánya

AZ EGYSÉGEK

A Démon Hősök

 • Warrior (Duke): kezdésnek ajánlom, hiszen változatosabb csapatot csinálhatunk ha warrior a hősünk, továbbá a sebzése és az életereje is perfekt. Warrior egyik előnye, hogy gyógyulnak az egységei, körönként.
 • Mage (Arch Devil): a mágusok jók, bár ez nem sokban különbözik egy Modeustól, hiszen ugyanúgy tűzzel sebez. Nagy előnye, hogy repül, amit nem sok mágus tud.
 • Guildmaster (Counselor): ez lehetne akár legcheapebb hős az egész játékban hiszen nem elég, hogy sok a move pontja (mert guildmaster), de még repül is, így nem lopja a move pontját a víz és az erdő. Az pedig tény, hogy aki többet tud menni az többet is tud felfedezni/elfoglalni. A varangyfeje pedig roppant egyedi.
 • Rod Planter (Baroness): csak Fear-t tud, azaz elijeszti az ellenfeleit. Támadásképtelen.

Kis Közelharci Egységek

Erre a kategóriára itt nem jellemző a változatosság. Csak egy ágat futtathatunk végig, de az sem lesz olyan erős a végére mint pl. az élőhalottaknál a Phantom Warrior. Öcsém le is szokta lockolni az Anti-Paladint, hogy ne fejlődjön tovább Infernal Knighttá mert azt nem szeretjük. 🙂 Egyébként egy archer/mage hős bevédésére egész jók. És itt van még nekünk a Fiend is, mely igaz, hogy marha drága, de megéri az árát: nagyon gyorsan fejlődik, gyors, erős és mérgez.

Varászló Egységek

Avagy a Legions egyik specialitása. Eldönthetjük, hogy tűzzel operáló varázslót szeretnénk, kővé dermesztő Incubust, imppé változtató Succubust, esetleg egy egységlemásoló Doppelgangert. Előre szólok, hogy senkit ne ijesszen meg az Incubus találati esélye, nem kell túl komolyan venni ezeket a százalékokat. Igenis sokszor be fog jönni a petrify. Akinek pedig sok aranya van az nyugodtan menjen a Modeus felé, de szerintem egy petrify jóval hasznosabb tud lenni.

Távolsági Egységek

A Gargoyle nagyon különleges egység. Bárkit eltalál, rohadt nagy páncélja van, immunis a méregre és Mind Ward-ja van. Ám negatívumnak minősül, hogy két helyet foglal “íjász” létére ezért kiszoríthat más fontos egységeket. Továbbá HP-ja sem túl sok. Egy esetleges armor eltávolító varázslattal akár meg is szívathatják. Meg egyébként is mintha túl sok xp-re lenne szüksége az Onyx-nak, hogy szintet lépjen.

Nagy Egységek

A démonok másik specialitása: a nagy, más néven a support egységek. Ezek egytől egyik nagyon szívósak. Rengeteg hp pontjuk van és a sebzésük is nagyon magas. Az utolsóknak speckós képességeik is vannak. Ha tömegre ható démonok szűkében lennénk akkor választhatjuk a Tiamath-ot. De nekem egyik kedvenc kombinációm: warrior hős, kettő Abyssal Devil és egy varázsló. Öcsém lelockolt Demon Lord párti mert annak nem kell túl sok xp a fejlődéshez és amúgy is tök erős.

Tippek

Kezdjük a warrior hőssel mert a gyógyítás hiánya miatt elég nehézkesen indul a játék ha mágust vagy íjászt használunk. De ha van elég pénzünk a kezdeti gyógyításokra (temple) akkor nyugodtan menjünk guildmasterrel, szerezzünk neki +60 százalékos csizmát és máris fölényben leszünk a többi játékossal szemben (bár ez biztos, hogy nem ér többet mint a törpék a chant of hasting varázslata). Ha véglegesen el akarjuk pusztítani a másik játékosokat (Capital harc) vigyünk Incubust és sok armor potiont. Haste varázslataink nincsenek, ám szemétkedni tudunk. Nyomjunk nyugodtan a másik játékosra move pont kinullázó spelleket. Kezdő hősnél is vihetünk nyugodtan nagy egységet (nem úgy mint az élőhalottaknál) mert tök erősek és jól sebeznek. A fejlődés így gyorsabb lesz mert kevesebb “embert” viszünk.

Néhány Példa Csapatépítéshez

 • Warrior Hős, 2 db Abyssal Devil, 1 db Incubus – Ez lenne a szívatós Petrify Team amiből hiányzik a varázsló
 • Warrior Hős, 1 db Gargoyle, 1 db Overlord/Abyssal Devil, 1 db Modeus – ez lenne a balanced mindenes csapat
 • Mage Hős, 2 db Fiend, 1 db Infernal Knight – extrém csapat
 • Mage Hős, 3 db Anti-Paladin, 1 db Incubus – barikád team
 • Guildmaster Hős, 1 db Tiamath, 1 db Modeus, 1 db Infernal Knight – változatos Guildmaster team
 • Warrior Hős, 1 db Overlord, 1 db Infernal Knight, 2 db Modeus – dupla flame casteres csapat

Szóval ennél a fajnál a lehetőségek szinte végtelenek. 🙂

Címkék: , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: