Disciples 2 csapatépítés: Elven Alliance

..És a végére is érkeztünk a Disciples hétnek amit az elfek bemutatásával zárnék le. Igazából nem is számítottam arra, hogy írni fog valaki a héten, de azért lett 1-2 hsz. Jövő héttől pedig már igyekszem másfajta témákkal jelentkezni.

Gallean rég eltűnt. Ez alatt az idő alatt az elfek két részre oszlottak: vad elfekre és nemes elfekre. A vadak megmaradtak az erdőkben és vadásznak, a noble elfek pedig ember módjára városban élnek és fényesítik páncéljaikat, a vadaknak ez nagyon nem tetszik. Egy napon a meggyötört, őrült Gallean megjelenik a helyi Orákulumnak és háborúba hajszolja teremtményeit. A vadaknak és a nemeseknek össze kell fogniuk (bár sok köztük az ellentét) és hadjáratuk során mindent és mindenkit elpusztítanak, legyen az elf vagy ember. Végül visszaszerzik földjüket. Na de milyen áron?

 • Más néven: elfek
 • Istenük: Gallean (nincs róla kép)
 • Immunitás: semmi
 • Wardok: fire (Warden), water (Sentry)
 • Elemek: fire, water, air, life, death
 • Különlegességek: gyógyító egységek, bestow wards (Grovemaiden, Sun Dancer, Sylph), swift/healing/erdő ültetés és egyéb varázslatok, critical hit (Centaur Savage), Armor (Centaur Lancer), Blister (Warden), Frostbite (Sentry), dupla lövés (Bandit, Brigand, Marauder), mérgezés (Stinger), Shatter (Teurgist)
 • Szakterület: íjászok és gyógyítók
 • Hiányosság: föld elem nincs, kevés közelharci egység, buff/boost varázslatok hiánya

AZ EGYSÉGEK

Elf Hősök

 • Warrior Hős (Forest Liege): a harcos sajnos nem olyan jó mint az embereknél vagy a démonoknál, először is mert nem tud repülni. Másik ok, hogy a hp-ja kevesebb is, 135 a 150 helyett.
 • Guildmaster Hős (Guardian):  az íjász kentaur. Természetesen lövészetben a legjobbak az elfek, így a hőseik közül is az íjász a legjobb. Hp-ja legalábbis sokkal több mint a démonok és az emberek guildmasterének.
 • Mage Hős (Dryad): az egyetlen hősük ami képes a repülésre. Ezért is érdemes vinni. Sajnos a hp-ja egy tízessel kevesebb mint az átlag varázslónak.
 • Rod Planter (Sage): Enteket tud idézni.

Kis Közelharci Egységek

Sajnos a kentaurokból nem valami nagy a választék. De muszáj vinnünk belőlük hiszen ezeken és a madarakon kívül nincs más közelharci egység az elfeknél. A Savage jó tulajdonsága, hogy nagyot sebez és tud critical ütést. A Critical ütés nagyon hasznos 90 armoros ellenfél ellen mert akkor nem 15-öt sebzünk rá hanem 15 plussz 17-et mondjuk. Savage legnagyobb hátránya, hogy túl lassú.. ezért nem árt mellé +15 százalékos initiative zászlót vinni a hősünkkel. Másik lehetőség a Centaur Charger. Két előnye van a másikkal szemben: gyorsabb és van 20 armor-ja. Ám hp-ban és sebzésben is jóval gyengébb, viszont gyorsabban fejlődik. Mikor melyiket vigyük? Ha nincs meg az említett zászló akkor általában Charger-t szoktam vinni.

Varázsló Egységek

Itt sem olyan hű de nagy a választék, ráadásul még gyengébbek is mint kéne.. a 35 hp-s Adept kész vicc és még drága is. Viszont lehet belőle Teurgist mely Shatter-t tud. Ez azt jelenti, hogy néha leveszi az ellenfél páncéljának az értékét. Csak a sebzése kevés, de az Archon-nak sem túl sok. Ha nem varázsló hősünk van akkor valamelyikből vihetünk egyet, de nem nagy számok. Viszont itt nyílik meg a madarak fészke, ezek baromi erős egységek. A Skylord szinte elpusztíthatatlan, 100-at sebez és jó sok hp-t kap szintenként. Viszont túl drága, így nehéz megcsinálni a játék elején.

Távolsági Egységek

Kétség kívül az elfek leghasznosabb egységei. Sokfélék, jól sebeznek és mindegyik jól is néz ki. Dönthetünk, hogy az olcsóbb/különlegesebb jobb oldal felé megyünk: tüzes Warden vagy jeges Sentry. Egyikben sem lehet csalódni hiszen wardjuk van és státusz effektet is okoznak. A bal oldalon is van egy olcsóbb megoldás: a Stinger, ez mérgezni tud. De ha sok a pénzünk akkor mehetünk a drágább úton ahol a kétszer támadó elfeket vehetjük meg. Az biztos, hogy nem gyenge a kétszer hetvenet sebző Marauder. Érdemes vinni, akár kettő darabot is belőle. Bár ugyanolyan sokszor lő mellé mint bármelyik lövész.

Gyógyító Egységek

Az elfeknél nincs külön blokk a nagyoknak. Egyedül a madarak amik két helyet foglalnak. Viszont itt vannak nekünk a gyógyítók. Muszáj ilyet vinnünk, legalábbis az elején mert amúgy is kevesebb a hp-ja az elf hősöknek. A Grovemaiden ráadásul képes mindenféle wardot adni egy egységnek. Ha sok wardot akarunk akkor le is lockolhatjuk. Viszont a Sun Dancer és a Sylp egész csapatra gyógyítanak, de csak egyféle wardot adnak mellé. Hogy melyiket választjuk az mondjuk függhet attól, hogy milyen típusú játékos ellen megyünk. Ha démonok ellen akkor Sun Dancer, ha emberek ellen akkor Sylph az air ward miatt.

Tippek

Kezdő hőssel mindenképpen vigyünk gyógyítót, de ezt már említettem. Ha úgy érezzük nem lesz elég aranyunk akkor menjünk az olcsóbb íjászok felé vagy lakatoljuk le a Grovemaiden-t. Hősök közül ajánlom a Dryad-ot a repülése miatt, én ezzel vittem ki a kampányt. De a Guardian se rossz mert fut mint az őrült és hp-ja is jó íjászhoz képest. A varázsló egységeket szerintem ne erőltessük. Max akkor vegyünk ha sok élőhalott (werewolf, wraith stb.) ellen kell menni vagy ha nem varázsló a hősünk és hiányoljuk a villámcsapásokat. Ha van elég pénzünk akkor meg inkább madarakat vigyünk mint kentaurokat, szívósabbak. Ha nincs akkor jó a Centaur Charger is. Használjunk sok Swift varázslatot a több mozgás érdekében.

Néhány Példa Csapatépítésre

 • Mage Hős,  1 db Centaur Savage, 2 db Skylord – kedvenc felállás
 • Mage Hős,  3db Centaur Charger, 2 db Marauder – barikád team 1
 • Warrior Hős, 1 db Sylph, 1 db Sentry, 1 db Archon, 2 db Centaur Savage – only kis egységek
 • Warrior Hős, 1 db Sun Dancer, 1 db Stinger, 1 db Centaur Charger, 1 db Skylord – poison team
 • Guildmaster Hős, 1 db Sun Dancer, 1 db Teurgist, 1 db Skylord, 2 db Centaur Charger – guildmaster team
 • Guildmaster Hős, 1 db Sylph, 1 db Archon, 3 db Centaur Savage – barikád team 2

Címkék: , , , , , , , , , , , ,

6 hozzászólás to “Disciples 2 csapatépítés: Elven Alliance”

 1. Thunder Says:

  A post, amire egész héten vártam. 😀
  Azért tartoznak a kedveltebb fajaim közé, mert az Ő váruk néz ki a legszebben szerintem, és érdekesek az egységeik is, persze a többi váré is. 😀

  Kedvelés

 2. hibikishingo Says:

  Nekem is az elf a kedvencem mindenhol: Heroes of might and magic, Age of wonders.

  Kedvelés

 3. Dodgers Says:

  Disciples 2-höz (még) nem konyítok, de a bemutatottak közül ez tűnik a legígéretesebb egységnek ha távolsági harcról van szó (nagy sebzés FTW), plusz a gyógyító alfaj sem tűnik rossznak a csapatgyógyítás miatt.

  Kedvelés

  • Wagner Says:

   Mondtam, hogy az íjászok itt a legütősebbek. 🙂 A gyógyítóik se rosszak bár pár dolgot elfelejtettem hozzájuk írni. Slyph/Sun Dancer csak 50-et, 55-öt gyógyít mindenkire, az embereknél a Prophetess meg 70-et. A másik dolog meg, hogy hp-ja igen kevés. Pl. ha az ellennél van 2 imperial assassin akkor 100%, hogy az első körben meghal a gyógyítód és sorra sem kerül.

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: