Shounen Anime/Manga Verseny+Szavazás

Mos pedig elővesszük a Natúrót és társait egyfajta versenyben. Pontozással felállítottam egy ranglétrát. A pontozás műfajon belüli viszonyítások alapján történt. PL. ha seinen animével mérnénk össze mondjuk egy YYH-t akkor lehet, hogy nem kapna ennyi pontot. A végére tettem egy szavazást is érdekességképpen, hogy mi lesz az eredménye.

Egyébként összejött a 100.000 view, de külön posztot nem akartam csinálni a hírnek. 🙂 Lássuk akkor a versenyzőket:

Hokuto No Ken

Kenshiro a földre szállt (mészárszék) Jézus, vagyis Chuck Norris, vagyis a Hokuto Shin Ken örököse, vagyis könyörtelenül kidurrantgat mindenkit aki csúnyán néz rá. A rendíthetetlen, érzelemmentes, két lábon járó (apokalipszis) Bruce Lee klón elindul,  hogy leszámoljon gonosz testvéreivel (és mindenki mással akik rossz fát tettek a tűzre), közben barátokat is szerez ám azok is többnyire meghalnak. A történet még ezután is folytatódik, de ahhoz már nem volt szerencsém.

Manga: belenéztem, karakterdizájn tetszetős, kidolgozottság kevésbé.

TV Anime: úgy 60 részig bírtam vele. Nagyon sok a töltelékjelenet, a fölösleges Kenshiro-féle darálások századszorra is megismétlődnek. Még akkor is amikor már tudod, hogy legyőzhetetlen. Nyugodtan át lehet ugrani részeket annyira nem történik semmi. Igénytelen harcok, jelenetek. A fő gonoszok elleni harcok sem az igaziak, hiányzik belőlük valami. Akadnak azért menő karakterek mint Rei vagy Shuu, de sajnos elpatkolnak. A látottak alapján olyan 4/10.

Remake OVÁk: ha valaki még nem látta a régit, vagy csak kíváncsi a témára akkor inkább ezeket ajánlom, még egész nézhetőek. Nem tartalmazzák a töltelékes darálásokat, csak a lényeget. Értékelés: 7/10

Dragon Ball

Toriyama kult sorozata sokak számára meghatározó volt. Én is néztem anno általánosban, de a Z már akkor se tetszett annyira mint a sima. A történet az infantilis, falánk Goku-ról és barátairól szól akik harcolnak a gonoszok ellen. A sorozat történései hosszú időt ívelnek át, láthatjuk a karaktereket “felnőni”.

Manga: állítólag a manga jobb, valószínűleg így is van.  Itt nem volt külön sima és Z, végig Dragon Ball néven futott a cucc.

Dragon Ball TV Anime: dinók, modern technológia, harcművészet, poénok stb… valamivel  gyerekesebb mint a Z, ám amit csinál azt jól is csinálja: megfelelő tempóban, jó tálalással, kevésbé gány’ módra.  A történet elsősorban a kristálygömbök összegyűjtésére koncentrálódik mert aki megszerzi ezeket az kívánhat egyet Shenron-tól. Majd Goku felveszi a harcot a Red Ribbon hadsereggel és később a gonosz Piccolót is legyőzi a nagy tornán. Ezer éve láttam már, valamikor elkezdtük újranézni de nem jutottunk sokáig benne. Értékelés 8/10

Dragon Ball Z: szét van fillerezve mivel teljesen egy időben ment a mangával, gyakorlatilag pár oldalból kellett 20 percet csinálniuk a készítőknek. Ezért egyfolytában nyújtást és a plussz jelenetek beszurkálását alkalmazták. Már az első résznek is a fele filler volt. Három Saga lesz, mindegyikben érkezik egy főgonosz akivel küzdhetnek 100 részig. Az első nagyobb (Frieza) Saga gyakorlatilag nézhetetlen: 100 részen keresztül a pusztában röpködnek szegénykék és az 5 perc 20 részig tart. De nekem még a Vegita Saga ennyire se tetszett ahol a szaros Saibaman-ek kinyírják az összes szereplőt, majdnem abbahagytam ott a nézését. Apropó szereplők: itt nem számít, hogy meghalsz úgyis visszajöhetsz ha 15 részen keresztül futsz a Kígyó Ösvényen. Amúgy meg a régi szereplők teljesen el lettek hanyagolva és szinte semmi szerepet nem kapnak azon kívül, hogy meghalnak. A tempójának köszönhetően 5 részt meg kell nézni, hogy úgy érezzed mintha egyet néztél volna. Még sorolhatnám a hibákat igazából, de pozitívumok is akadnak azért. Például a Cell Saga már jobb volt, időutazós Trunks-szal, robotokkal és nem csak a pusztában játszódott hanem volt már város és autópálya is. A Buu Saga-ban pedig jöttek jó karakterek mint Gotenks vagy Videl. Értékelés: 6/10.

Dragon Ball Kai: igazából itt látszik, hogy mennyi filler volt a Z-ben. Ez a vágott, nézhetőbb verzió. Ám sajnos se újrarajzolva, se befejezve nem lett.

Moviek: hát annyira egyiket se ajánlanám, mindegyikben totál ugyanaz van. De a DB fanok úgy is vágják már az összeset.

Yu Yu Hakusho

Togashi első hosszabb munkája mellyel nagy hírnévre tett szert. A YYH egy csöppet hasonlít a Dragon Ball-hoz például karakterekben és a zúzások mértékében, de valahogy mégis más. A szereplők mintha érdekesebbek lennének, a képességek változatosabbak (nem sugárnyalábokat lövöldöz az összes karakter) és a történetívek mind máshogy vannak felépítve. A főszereplő Yusuke egy nehezen kezelhető iskolás, aki szeret bunyózni és lustálkodni. Egy napon valami jót cselekedik: megment egy kisfiút ám átmegy rajta egy autó és meghal. A túlvilágon Koenmától kap még egy esélyt. Visszakerül az élők közé és spirit detective lesz belőle. Három “csapattársa” lesz: két tag a démonvilágból és volt riválisa Kuwabara. Itt is több részre osztható a történet: az elején spirit detective ügyek lesznek, majd egy tournament, utána egy kalandos arc és végül a démonvilági lezárás.

Manga: az elejét olvastam, de már ott több plussz történet volt mint az animében

TV Anime: nem tartalmaz filler történetíveket, csak a mangában is olvasható sztorikat.. és még hagy is ki belőlük. Ebből következik, hogy időhúzás nincs is. Nézhetőségben, változatosságban is veri a DBZ-t. Sokan szidják a grafikáját, pedig nincs vele semmi baj szerintem. Sőt néhány harcnál meglepően mozgalmas animációt láthatunk (pl itt is). Értékelés: 8/10

Movie: megismerhetünk egy új síkot: az Alvilágot. Mindenki kap egy ellenfelet és Yusuke elintézi a főboss-t egy látványos összecsapás alatt. Ez annyival érdekesebb a DBZ filmeknél, hogy YYH csak egyszer játssza el ezt a szituációt, a DBZ meg legalább nyolcszor. Értékelés: 8/10

Rurouni Kenshin

Japánban járunk azokban az időkben mikor már az Ishin hazafiak megdöntötték a shogunátus hatalmát. Az egykoron Hitokiri (emberölő) néven ismert férfi ma már vándorként éli mindennapjait hiszen elhatározta, hogy többé nem öl embert. Ám egyre több új ellenfél bukkan fel, több történelmi szereplővel is fogunk találkozni. A sztori természetesen itt is történetívek sokaságából áll. Változatos bossokkal, mellékszereplőkkel, szokásos shounen humorral és jól megkomponált harcokkal lesz dolga az olvasónak.

Manga: a tizenegyedik kötetnél tartok mert a magyar kiadásokat követem. Eddig nagyon jó, talán csak az egyik kötetnél éreztem, hogy kicsit vontatott lenne. Értékelés 8/10.

TV Anime: ebből csak az első pár részt láttam, de Kenshin hangja nem tetszett. Állítólag egy jó darabig követi a mangát majd átmegy fillerezésbe és hirtelen vége lesz.

OVA: ezek közül a Samurai X: Trust & Betrayal-t láttam nagyon régen. Homályosak az emlékeim róla. De az biztos, hogy animációban, minőségben felülmúlja a TV sorozatot, pedig ilyen téren az sem tűnt rossznak. Egy elég brutális szerelmi történetről van szó egyébként. Értékelés 9/10

Hunter X Hunter

Togashi második hosszú mangája mely szerintem jobb mint az első. A történet főszereplője Gon Freecs aki világ körüli útra indul, hogy megtalálja apját, az egyik leghíresebb huntert. Gon maga is hunterré válik már a történet elején és sok kalandos eseménybe keveredik új barátaival. Eleinte egy YYH-hoz hasonló kellemes shounen-t kapunk, de ahogy haladunk előre a történetívek egyre brutálisabbak lesznek. Minden arc egy kicsit más: lesz itt hunter vizsga, edzés, tournament, bosszúállás, élőszereplős kártyajáték, mutánsvadászat, elnökválasztás… A Togashi által felépített képességrendszer pedig külön win. Továbbá azért is külön pont jár, hogy a HxH-ban nincs is olyan karakter aki irritáló lenne.

Manga: én erre szavaznék. Sokszor változik a rajzstílus pl. az elején kicsit más volt. Azóta állandósult egyfajta minimalista dizájn. Legtöbbször csak pár vonalból állnak a karakterek minden árnyékolás nélkül ám mégis milyen kifejezőek tudnak lenni. A drámaibb, döntő pillanatok pedig egész más stílusban szoktak megjelenni a papíron. Értékelés: 9/10

Régi TV Anime: nagyon jó ez is. Tartalmaz plussz jeleneteket (filler arc-ot nem), de ezek csak javítanak rajta. Egyes csatáknál az animáció pont olyan mozgalmas (vagy még jobb) mint a YYH nagyobb harcainál. Ám sajnos a Yorkshin sztori háromnegyedénél lezárták a TV sorozatot. Értékelés: 9/10

OVA: szerencsére OVA formájában folytatták a Yorkshin arc-ot majd a Greed Island is feldolgozásra került már modernebb grafikával. Akit érdekel, hogy mi lesz a szereplőkkel az ne hagyja ki ezeket sem. Értékelés: 8/10

Remake TV Anime: tavaly elkezdte feldolgozni a mangát a Madhouse stúdió. Ha végig kitartanak akkor egyértelműen ez lesz a legjobb mozgóképes feldolgozás. Egyetlen negatívum a néhol előforduló cenzúra. Pillanatnyilag 9/10 alatt nem osztályoznám.

One Piece

Az OP főszereplője a Monkey D. Luffy aki útnak indul egy szál csónakkal és ambíciójával mert elhatározta, hogy egy napon ő lesz a kalózok királya és megtalálja az ultimate kincset: a One Piece-t melyet Gol D. Roger rejtett el a Grand Line végén. Az OP világa egy jól felépített, kiegyensúlyozott hely (ami a végtelenségig bővíthető) melyet a leghatalmasabb emberek: a World Government ural. Az ő irányításuk alatt működik a tengerészet és a Schichibukai, de egyes kalózoknak saját birodalmuk is van a Grand Line második felén. A legfontosabb szereplőknek devil fruit-ból nyert különleges képességeik is vannak. Luffy pédául gumiember. De ezeket már mindenki tudja. 😀 Az OP Saga-kra és azon belüli történetívekre bonthatóak ám vannak bizonyos szálak amik ezeket összetartják pl.: az elejétől megválaszolatlanul derengő kérdések. Egyébként karakterekben, epikusságban, dizájnban és drámában is veri az összes többi shounen-t (szerintem).

Manga: természetesen itt ez a nyerő hiszen Eichiro Odáról van szó. Brutális részletesség jellemzi egy jó ideje. Csoda, hogy hetente ki tudnak dobni ilyen fejezeteket. Értékelés: 9.1/10

TV Anime: igaz, hogy a manga jobb, de a TV sorozat még így is röhögve veri a Bleach-et és társait. Sajnos elég hamar jelentkeznek a Toei-féle időhúzások, de így legalább nem került annyi filler történet a sorozatba mint teszem azt Narutónál. Ha jól számoltam anno akkor 500 részből nagyjából 50 az ami filler arc volt. Minden esetre érdemes a manga mellett követni a sorozatot már csak a remek szinkron miatt is.  Értékelés: 8/10

Moviek: csak a Strong World-öt láttam, de az annyira jól sikerült, hogy hozzácsatolták a TV sorozathoz. Értékelés:  8/10

Shaman King

Manta Oyamada egy nap hazafelé tart az iskolában amikor a temetőnél találkozik Yoh Asakurával aki szellemekkel diskurál. Yoh a történet főszereplője egy sámán. Képes kapcsolatot teremteni az emberek és a holtak világa között. A sámánok egyesülni is képesek a szellemekkel, így nagyobb erőre, skillekre tesznek szert. A történet a Shaman King tournament körül forog. Ha ezt megnyeri valaki akkor az Sámán Királlyá válik és kapcsolatba léphet a Great Spirit-tel és annak segítségével újjáformálhatja a világot.

Manga: az elejét olvastam csak. Yoh laza karaktere elég szimpatikus. Ahogy a manga rajzolása is. Pontozni nem tudnám, de megemlíteni érdemes.

Anime: egy részt sem láttam, pedig állítólag jó.

Inuyasha

Kagome egy hétköznapi iskoláslány átjut egy mágikus világba a birtokukon lévő kúton keresztül. Egy erdőbe teleportálódik ahol véletlenül kiszabadítja a legendás, régóta elzárt, félig démon InuYashát. Ám InuYasha mégsem tűnik olyan legendásnak: gyerekes, makacs és idegesítő. Az egyik legirritálóbb shounen főszereplő. A kettőjük kapcsolata pedig soha nem vezet sehova, képtelenek kijönni egymással és mindenen összevesznek a gyerekes viselkedésük miatt. Bár nem emlékszem, hogy mi indítja be a fő szálat, de a darabokra tört Shikon no Tama ékkő szilánkjait próbálják összegyűjteni ebben a fantasy világban. Lesznek csapattársaik is: a miniatűr Steiner Kristóf, a “legyél a feleségem” Miroku és az óriás bumerángos Sango. Közben pedig folyton összeütköznek a gonosz Naraku-val és InuYasha bátyjával.

Manga: nem vágom

TV Anime: az első 50 részt láttam CD-n abban az időben amikor először ment az RTL-en. A későbbiekből már csak néhányat sikerült elkapnom A+  -on. Végül is nem lenne olyan hű de rossz. Csak túl sok az epizódikus cselekmény, a különálló apró sztorik (filler lenne?) és az egész valahogy túl lányos, mintha nem is shounen-t néznénk. Remélem jön majd egy rajongó és el tudja mondani a sorozat pozitívumait. A főszereplő pedig pocsék, a hülye kardjával együtt. Értékelés: 5/10

Fullmetal Alchemist

Egy olyan világban járunk ahol léteznek bizonyos alkimisták akik tárgyakat, anyagokat tudnak átalakítani bármivé. Ám az átalakításnak ára van mert valami hasonló értékű dolgot kell adni érte. Edward és Alphonse is ezzel a képességgel lettek megáldva. Egy napon úgy döntenek, hogy visszahozzák anyjukat az életbe az alkímia segítségével. Ám az emberi transzmutáció tiltott dolog és a kísérlet balul sül el. Edward elveszti egyik kezét, Alphonse pedig egész testét. Lelkét viszont bátyja meg tudja menteni úgy, hogy egy páncélhoz köti azt. Sok év eltelik majd Ed és Al elhagyják falujukat és hosszú útra indulnak, hogy visszaszerezzék amit elvesztettek. Első lépésük, hogy beállnak állami alkimistának.

Manga: nem olvastam

Régi TV Anime: Az anime határeset, szóval nem biztos, hogy beleesik ebbe a kategóriába. De mivel shounen és sokat harcolnak benne ezért ezt is elővettem. 😀 Akkoriban nagyon tetszett annak ellenére, hogy a felétől teljesen más vonalat vesz fel mint a manga. Amelyik shounen el szokott térni a mangától az általában szar lesz, de ez kivétel volt. Értékelés: 8/10

Remake TV Anime (Brotherhood): Ez a mangát dolgozza felteljesen, állítólag sokkal jobb mint a másik sorozat. Mikor még ment láttam belőle egy húsz részt, aztán valamiért abbamaradt. Egyszer be kéne fejezni.

Naruto

Narutót kitagadták a többiek gyerekkorában mert benne van a kilencfarkú róka. De elhatározta, hogy megembereli magát és ő lesz a Hokage. A ninja vizsga alatt összebarátkozik a többiekkel majd legyőzi Gaara-t az elmebeteget. Másik főszereplő Sasuke akinek bátyja kiirtotta saját klánjukat ezért emóssá vállt. Harmadik főszereplő Sakura aki nem csinál semmit. A Narutóra jellemzőek az alábbi dolgok: irritáló karakterek, harc közepébe bevágott flashback áradatok és emózások. Magic. Nevetségesen eltúlzott, “gigantikus” küzdelmek csigák és békák között. Vírusként szaporodó yaoi doujinshik. Ninjára nem hasonlító ninják akik úgy futnak mint a csirkék (hol is olvastam ezt a hasonlatot? hm).

Manga: erről nem tudok semmit.

TV Anime: legnagyobb hibája, hogy az alap sorozat minimum 100 rész fillert tartalmaz. Másik nagy hibája, hogy a grafika az ocsmány és az élvezhető kategóriák között mozog, amolyan new Pierrot módra. Talán a zenék azok amikkel nincsen gond benne. Plussz kiemelnék néhány harcot a sorozatból amiket érdemes megnézni mert elég mozgalmasak: Rock Lee vs. Gaara, Orochimaru Vs. Sasuke/Vs. Tsunade/Vs. Hokage. Úgy összességében a sorozat többi részéről jobban tesszük ha megfeledkezünk. Akkor itt van nekünk még a folytatás (Shitpúden) ami még rosszabb állítólag. Az alap sorozatból sikerült megnéznem 100 részt, máig nem értem, hogy hogyan. Sőt azt sem értem, hogy miért van ennyi rajongója.  Értékelés: 3.5/10

Bleach

A Bleach főszereplője Kurosaki-kun aki az első részben Shinigami erőre tesz szert mert Rukia az egyik halálisten képtelen legyőzni egyedül egy sima hollow-t. Innentől kezdve Ichigo hollow-kat gyilkol éjszakánként addig a napig míg Rukiát el nem rabolják és a halálistenek (Soul Society) világába nem viszik. Ichigo elindul megmenteni a lányt néhány barátjával akik elvileg a főszereplők lennének. A srác szép lassan olyan erős lesz, hogy képes legyőzni a halálistenek is és megtanulja a bankai-t és a vele járó egyetlen special move-ot. A Bleach rengeteg karaktert vonultat fel, ezek között akadnak érdekesebbek, de nagyobb részük semleges vagy éppen rúgni való. A sztori arkok egy lány megmentéséről és pár boss legyőzéséről szólnak. Az erőviszonyok logikátlanok. A képességekkel való harcolás eleinte érdekes majd később elavulttá válik.

Manga: jobb az animénél mert nincs filler. Viszont nem csak a bútorok, tárgyak szűnnek meg benne hanem összvissz a hátterek használata is. Maradnak a karakter art-ok, de ezek sem elég jók. Nem elég változatosak és sokszor el is vesznek a füstfelhőkben és nem marad a képen semmi. Magukról a történésekről az látszik, hogy mennyire közben találják ki a dolgokat, hogy minél tovább tartson az egyre rosszabb manga, hogy a stáb hozzájuthasson a szokásos betevőhöz. A One Piece mangakájánál meg pont az ellenkezőjét érzem, hogy ő azért előre gondolkodik. Bleach mangát Aizen elzárásáig követtem úgy ahogy, aztán lemondtam róla. De tegyük hozzá, hogy már ott is bőven fos volt ahogy elbántak az epicnek beállított waizardokkal és lerendezték az epicnek szánt Fake Karakura arcot 1v1 csatákban. Értékelés: 5/10

TV Anime: a Soul Society végéig még egész szórakoztató a cucc (kb. 50 rész). Egyszerű, primitív és akciódús. De onnantól jön a rothadás a Bounto Filler Arc formájában. Azt képzeljétek el, hogy Ishida SS-ben elveszti az erejét amit elvileg nem szerezhetne vissza. A filler arc-ban mégis visszaszerzi, majd a végén megint elveszti, hogy visszatérhessenek a canon sztorihoz, hogy aztán megint megszerezhesse a powert amiről úgy volt, hogy lehetetlenség. A Bounto után az “elmegy” kategória következett, sőt voltak azért epic dolgok (pl ez: itt), de amikor már a manga alap is szarrá válik akkor tényleg nem lehet jót csinálni. Másik dolog meg, hogy a grafika epizódonként akár háromféle is lehet: a szargányolás kategóriától az epicness-ig. Egy mondattal összefoglalva: az anime jól el lett cseszve. Ráadásul minimum kétszer volt olyan, hogy az aktuális csata KÖZEPÉNÉL bevágtak egy egész 25 részes fillert, majd utána folytatták onnan mintha mi sem történt volna. Értékelés: 3/10

OVA: mi volt a címe már nem tudom, de egész jó volt. Ichigo a temetőben küzdött anyja gyilkosával.

Moviek: láttam egy Gyémántpor Lázadás című fanservice filmet, meg előtte egy másikat az még rosszabb volt.

D. Gray-man

Ebben a mangában úgynevezett Akumákat (démonok) lehet előhívni a halott emberek lelkeiből. Ezek ilyen pusztítógépek melyek az Ezeréves Gróf-ot szolgálják, aki poénból el akarja pusztítani az emberiséget. A Gróf és csicskásai ellen küzd a Black Priest Organization melynek tagjai az “Innocence” képességgel megáldott emberek. A főszereplő Allen Walker egy kedves fiú akit Akumák pusztítására kitalált, monszter kézzel áldott meg a sors. A történet egyebként megannyi érdekes karaktert vonultat fel. Az összes közül Road (klikk) és a jópofa dizájnnal megalkotott Gróf voltak az kedvenceim.

Manga: sokkal jobb az animénél (ez is). Bár sajnos a karakterdizájn többször megváltozik. Az olvasását pedig sikerült megunnom ott amikor Allen elveszti az erejét és egy másik társasághoz kerül. Még az is lehet, hogy egyszer folytatom mert nem rossz. Értékelés: 7/10

Anime: számomra ez elég hamar nézhetetlenné vállt. Rögtön az elején filler sztorikkal kínozzák a nézőt és össze vissza eltérnek a mangától. A tizenvalahányadik résztől ez megy (ha jól emlékszem) olyan ötven részig, a szaggatottság jellemzi. Aztán állítólag utána már jobb lesz, de én nem tartottam ki addig. Akik pedig bírták ezt az első 50 részt  azok meg vannak vele elégedve, nekem szar volt emiatt. Értékelés: 5/10.

Soul Eater

A Death City-ben játszódó történet három pár főszereplőről szól (egy fegyver technikus és egy humanoid aki fegyver formát képes felvenni) akik az akadémiára járnak és elsődleges céljuk, hogy fegyverükkel elérjék a Death Scythe rangot. Ők kishin-ek, boszorkányok és egyéb monszták ellen küzdenek. Rengeteg utalás, őrült karakterek és a legjobbkor megszólaló zenei betétek jellemzik a Soul Eater-t.

Manga: ez volt az eredeti mint a többi shounen-nél is. Kezdetben ötletes, egyedi mangának tűnik aztán szép lassan elveszik a többi között. Sima bunyós cucc lesz ám ettől függetlenül élvezhető. Elég ritkán jönnek ki új fejezetek ezért már egy ideje abbahagytam a manga követését. De ha egyszer nagyon unatkozom akkor megnézem majd hol tart. Értékelés: 7/10

TV Anime: awesome animation és great opening. Eleinte jó feldolgozás ám nagyjából (ha jól emlékszem) a sztori egyharmadánál eltérnek a mangától. Megöletik Medusát (ami külön WTF) és teljesen más irányba indul a történet. Onnantól egyre szarabb lesz minden. Akkor még nem is tudtam, hogy eltértek de mégis éreztem, hogy valami nagyon nem stimmel az egésszel. Aztán az utolsó 5 részt már csak letekergettem. Értékelés: 5/10

Még sok mindent behozhatnék de mást nem nagyon láttam ebből a stílusból. Tenjou Tenge, Basilisk, Berserk pedig szerintem már nem ebbe a kategóriába tartoznak. Végére pedig a beígért szavazás:

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

31 hozzászólás to “Shounen Anime/Manga Verseny+Szavazás”

 1. Dodgers Says:

  Nem mindegyiket láttam ezek közül annyira hogy osszam/ne osszam a leírtakat, de a többinél egyetértek a leírtakkal, és többségében az értékelésekkel is. Egyedül a sima Dragon Ballnál vagyok másabb véleményen, azt másfél-két ponttal többre értékelem. A sima Z hat pontja viszont korrekt, de azt is csak a rengeteg fillernek köszönheti mert anélkül nem sokkal marad el a sima sorozattól (ezért is jó a Kai, főleg a Funimation szinkronnal).

  “Remélem jön majd egy rajongó és el tudja mondani a sorozat pozitívumait.”

  Inuyasha rajongónak véletlen se mondanám magam, de az első 50 rész még hellyel-közzel jónak volt mondható, ott még rendesen haladtak a sztorival, és ha halványan is, de volt egy sajátos hangulata a lányos jelleg ellenére is. 105-6 részig láttam, de 50 rész felett dettó ugyanaz a szituáció volt mint a natúrónál, vagyis szanaszét fillerezték az egészet, szóval pont jókor hagytál fel vele.

  Btw gratula a 100.000-hez, és a címkék között a “Natúró” win. 😀

  Kedvelés

  • leggelli Says:

   nálam a bleach néhány karakter azért bejött, de ami a szünet előtt történt, az az egész sorozatot kb 1-esre húzza le..one peace nagyszerűsége abban rejlik, hogy a főszereplő is szerethető, amit sztem még a dragon ball sem bír felmutatni (legalábbis felnőtt fejjel újranézve nekem kínlódás volt, főleg szinkronnal…az valami katasztrófa…mint általában az összes animénél…) tán a fairy tail egy megemlékezésnyit megérdemelt volna (amit valahová a one peace és a bleach közé helyeznék minden téren)…legalábbis ha már a bleach, meg a naruto itt van…az inuyasháról már nem is beszélve….amúgy nem tom shounennek számít e, de a Kenichi anime nálam bőven a favorit, csak azt sajnálom, hogy kicsit rövid…abban még sok lehetőség lenne:)

   Kedvelés

 2. Wagner Says:

  “sima Dragon Ballnál vagyok másabb véleményen, azt másfél-két ponttal többre értékelem”

  Sokat agyaltam a pontozással. Tudom mennyire jó a sima DB, de az emlékek már egyre halványabbak róla. Meg azt se akartam, hogy többet kapjon mint az FMA ami nagyon ütős volt anno.

  “A sima Z hat pontja viszont korrekt”

  Igen a sok fillerezés és a Frieza saga nézhetetlensége miatt. : )

  “szóval pont jókor hagytál fel vele.”

  Jam.. nézegettük mi 50 felett is, de zavart, hogy sose az történik amit vártunk, mindig jött valami epizódikus hülyeség ami feltartotta a sztorit. Ezek szerint jól sejtettem, hogy az mind filler volt.

  “gratula a 100.000-hez”

  Thankx. : D De nem is gondoltam, hogy valaki nézi a címkéket… : )

  SZERK:
  De most, hogy mondod mintha tényleg kevés lenne a DB-re a 7 pont ahhoz képest, hogy a DGM és a SE is annyit kapott. Akkor lehet egy nyolcasra fel kéne vinnem.

  Kedvelés

 3. Junchi Says:

  Megmondom őszintén, kellemes csalódás ez a posztod. 😀

  Ritka az, amikor bármiben is egyetértünk (tudod te is), de itt most nem győztem helyeselgetni.

  Hokuto no Ken kapcsán pölö szóról-szóra agree, bár én azon a 6-os értékelésen feleznék még egyet, de ez legyen most a legkevesebb.

  H×H anime (mangát dunno), Kenshin, OP szintén agree (mondjuk utóbbinál az anime már annyira nem érdekel, de a manga változatlanul király), mint ahogy Narottóval, SE animével és a DGM-mel (úgy általában) ugyancsak.

  Bleach talán az egyetlen (SURPRISE? :D), ahol kiugróan más a véleményünk, mert bár ugyan az animét kezdem meggyűlölni, de a mangát még mindig szeretem (főleg így, hogy belecsapott az utolsó arc-ba és a jelek szerint ismét Soul Society lesz a középpontban).

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  “kellemes csalódás ez a posztod.”

  Nem baj ha nem értünk egyet valamiben csak ne nevezzük egymást epic life fail-nek. : )

  HnK -val kezdtem a véleményezést és gondoltam az a 6-os jó nagy lehúzás lesz neki.. erre csak a középosztályba került. 3-mas kicsit túlzás lenne mert annyira nem nézhetetlen mint a Fartúró, de lehet, hogy részben neked is igazad van mert pl. a DBZ-t sokkal jobban élveztem mint a ezt. Javítok is rajta.

  Bleach: olvastam nálad, hogy ez lesz az utcsó arc. De az az igazság, hogy már régen abba kellett volna hagyni. Bár az utcsó arcot nem tudom milyen. Am. még annyi mindent beleírtam volna Bleach-hez, hogy: rossz poénok rosszkor elsütve (Dondochakka), fail csatahelyszínek (piros rudakkal telerakott terem)… : )

  Valaki szavazott a Narútóra :D:D

  Kedvelés

 5. Junchi Says:

  HnK nálam olyan 3-4 közötti, szal a 4/10 jobbnak tűnik, mint a 6. :3

  Ja, és azt el is felejtettem, hogy végre valaki, aki jobban bírja a sima DB-t, mint a Z-t. Szerintem klasszisokkal jobb és az időhúzást sem vitték túlzásba.

  Bleach: Igen, Dondochakka és barátja örök FAIL maradnak, de szerencsére már jóideje eltakarodtak a képből. 😀

  Valaki szavazott a Narútóra

  Nem én. 🙂 (FMA-ra szavaztam amúgy.)

  Kedvelés

 6. Wagner Says:

  Igen akkor egy négyesben kiegyezünk HnK-t illetőleg. Így sokkal reálisabbnak tűnik az értékelése a többihez képest.

  Sima DB-t meg el kéne kezdenem újranézni, úgysincs semmi egy ideje amit lehetne darálni.

  Dondochakka és Pesché… mit is csinált a nyálával? 😀

  FMA (Y)

  Kedvelés

 7. Leara Says:

  Kicsit nehezen döntöttem, de végül az FMA-ra szavaztam, hisz az volt az első igazán nagy szerelmem (főleg a mangája). Utána szoros második a One piece és a HxH, harmadik pedig a Kenshin (ezeknél szintén főleg a mangák, bár a HxH animéket nagyon szeretem).

  A Narutót és a Bleacht eleinte nagyon szerettem, de idővel meguntam őket (bár a mangáknál a spoilereket még követem… ha már egyszer elkezdtem őket, kíváncsi vagyok, hogy milyen végük lesz :D).

  DGM-t valamiért nagyon szeretem… talán a hangulata miatt. Igaz a mangában az Almás arcot eléggé untam, valamint még mindig nem sikerült megszoknom, hogy havi manga lett… valahogy rettenetesen kevésnek tűnik belőle ~30 oldal (már amikor van annyi), pedig más havi mangáknál ez nem zavar.

  Soul eater nálam egyszer nézős volt, Shaman Kingből még szinkronosan láttam pár részt, egész jónak tűnt; DB-t tavaly elkezdtem nézni, de kb. 50 rész után meguntam, az Inuyasha meg nagyon ellaposodott (szerintem a mangája is).

  A Hokuto no Kent és a YYH-t még nem láttam, bár a YYH eléggé elöl szerepel a megnézendő listámon :D.

  Kedvelés

  • Wagner Says:

   Azt hogy’ csinálod, hogy a YYH-t még mindig nem láttad? 😀 Áplusszon is “mindenki” nézte, legalább négyszer leadták végig. : )

   DGM-nek meg van egy érdekes, darkos hangulata és minimálisan hasonlít az FMA-ra is. Az egyenruhás csoport és az átalakuló kéz miatt pl. : D Havi 30 oldal valóban kevésnek tűnik, az SE-nél is ez a helyzet.

   Bleach-et volt idő mikor én is hetente követtem aztán sikerült megunnom annyira, hogy még a spoilert se olvassam el a fórumokon.

   “Soul eater nálam egyszer nézős volt”

   Legtöbb anime egyszer nézős nálam.

   DB-t hogyhogy meguntad?

   “FMA-ra szavaztam”

   good : ) De úgy néz ki Narutó nyeri a versenyt…

   Kedvelés

   • Leara Says:

    YYH: amikor először meg akartam nézni TV-ben, akkor minden hétköznap adták, azt meg úgyse tudtam volna követni (és épp olyan eszközöm se volt, amivel fel tudtam volna venni), később pedig néztem, hogy a japán hangok között van egy csomó kedvencem, szóval úgy döntöttem, hogy inkább azzal fogom majd valamikor megnézni, pedig ennek a magyar szinkronja is bejött az alapján, amit hallottam belőle :).

    A legtöbb anime nálam is egyszer nézős, de most csak ebben a postban szereplőkre vonatkozóan írtam :D.

    DB-nek az elejét még nagyon élveztem, aztán valahogy már nem érdekelt… azt is el tudom képzelni, hogy ott talán filler részek voltak (az 50-es részek környékén) és azért nem kötött le igazán. Persze az is lehet, hogy a régi szép emlékek miatt egyszerűen túl sokat vártam tőle. Majd lehet, hogy egyszer folytatom.

    Kedvelés

   • Wagner Says:

    YYH magyar szinkronnal nem rossz. Leszámítva az apró bakikat, hogy néhol a támadások nevét össze vissza mondják. Meg szerintem a szinkron készítői Kuramáról azt hitték, hogy nő ezért kapta ugyanazt a hangot mint GitS SAC-ban Kusanagi. Japánul még nem láttam, csak a filmeket. : )

    És jah… a sima DB-ben is van filler: http://dragonball.wikia.com/wiki/Filler

    Kedvelés

 8. Péter Says:

  HNK-t ugyan szvsz eléggé lehúztad, az OP-t meg fel, de a többivel egyetértek, főleg a Ganajtúrót és az Öblítőt illetően. =)

  Fillerekkel úgy vagyok, hogy valahol erről is szól a műfaj, csak az nem mindegy milyen az a filler, be lehet e darálni vagy sem.

  Kedvelés

  • Wagner Says:

   Filler az akkor jó ha nincsen. Várjanak 5 évet a feldolgozás elkezdésével, hogy normálisan megcsinálhassák az animét lassított felvétel meg plussz 100 rész hülyeség nélkül. De ahogy mondod ha már muszáj fillerezniük legalább legyen az nézhető és ne üssön el az eredeti összképtől. De azért nem kéne, hogy a műfaj része legyen.

   “OP-t meg fel”

   Honnan veszed? 😀

   Kedvelés

   • Péter Says:

    Sajnos vagy nem sajnos, ez így lett belőve már Kinnikuman óta. Általában van azért pár év előnye a mangának az animéhez képest, kezdetben, csak aztán ahogy az anime behozza, a minden héten egy rész tempót csak úgy lehet tartani, ha elkezdenek fillerezni, vagy elindulnak anime only irányba. A Toei például csinált olyat a Sailor Moon-nál, hogy amikor az első szezon végén beérték a mangát, akkor a második szezonnál egy non-canon, anime only mellékszálat indítottak el, hogy a manga addig haladhasson előre. Ez a nehezebb verzió, de ha jól csinálják, akkor akár hozzá is tehet az animéhez.

    Kedvelés

 9. hibikishingo Says:

  Hokuto no Ken: Nem ismerem, de egyszer megpróbálkozom vele.
  Dragon Ball: Máig kedvenc anime. Nekem az egész családom nagy dragonballos volt, de főleg anyukám. Ő neki Tenshinhan és Baba a látnok a kedvence. A jófajta tournamentes részek miatt mind a mai napig előveszem.
  Dragon Ball Z: Sok sok filler, de azért magyarul nemrég újranéztem. A kait töltöm jelenleg, hogy legyen egy HD-s verzióm a Z-ből, legalább fillermentes, aminek nem mindig örülök, mert pl. az maradhatott volna amikor Goku és Piccolo autót vezetni tanulnak.
  Yu Yu Hakusho: A legjobb tournamentes anime, fuck the spirit detective stuff, A Senshuis részeket utáltam, de utánna jött a demon world tournament.
  One Piece: Isten animéje. Kurohige a legnagyobb kedvencem, de sok kedvenc karakter már alapból leírja, hogy tényleg ez a legjobb japánban, a mangát is csak a Harry Potter könyvek verték eladásban.
  Hunter X Hunter: Megnéztem pár részt, de nem tudtam belekapcsolódni, meg kéne próbálni ezt is, kéne tudnom hol van ebben is valami tournament, ahogy írtad.
  Inuyasha: Inuyasha jó, kicsit hülye, dehát teenager démontól mit vársz. 😄 Nagyon szerettem, ez az anime ami összehozott engem azzal a 9-10 emberrel, akik a legjobb barátaim lettek a netről, ez csak jelent valamit. Nekem amúgy Kirara és Sango a kedvencem, meg Jakotsu, a buzi mindenségit már. 😀
  Naruto: Fos, de Itasasu doujinshi van belőle. Egyetértek.
  Bleach: Még fosabb, inkább nézek 100 naruto fillert, mint 50 bleach fillert. Borzalmas, idióta a harc, unalmas technikák, túl erős bossok.
  Shaman King: Isteni emlék fűz ehhez is, csak a dvd az nem tudom merre leledzik, nagyon jó az anime, még 4kids verzió is többnyire vágatlan. Anna nagyon üt benne, amikor fegyelmezi Yoh-t, ahogy ezt egy jó feleségnek kell.
  Rurouni Kenshin: Az animesorozat tiszta gyerekes, nem lehet komolyan venni, amikor pl. lerendezi a gonoszokat Kenshin a lányos hangjával. Láttam sok részt, de szerintem maradjunk az ovánál, az igazi Kenshin, nem mese habbal.
  Fullmetal Alchemist: Alkimista pista és a robot. Nagyon jók ők, érdekes világ, izgalmas story, és viszonylag tűrhető magyar szinkron. A Hitlerszerű főgonosz, a homonculus boss a kedvencem belőle.
  D. Gray-man: Nekem ez nem tetszett, lehet szinkron miatt. Unalmasnak találtam. Not my piece of cake.
  Soul Eater: Tényleg jó az openingje, már az első rész magávalragadó és akciódús, kicsit kezdő seiyuu-kra bízták a hangokat, de aztán belejöttek a színészek egy idő után. Sokat nem láttam belőle, de amit láttam az nagyon bíztató volt. Persze olyan nagy emberek munkáihoz képest gyengécske, mint Toriyama vagy Oda, de a fiatalok biztos szeretik, akik a dragonball már túl öreg.

  Nah sikerült hajnali 1-kor megírnom ezt a hozzászolást, remélem tetszik és várlak ma majd msn-n.

  Kedvelés

  • Wagner Says:

   “Hokuto no Ken”
   Lehet, hogy inkább nem kéne. xD

   “Goku és Piccolo autót vezetni tanulnak.”
   Na az pl. egész poénos filler epizód volt. : )

   “Senshuis részeket utáltam”

   Pedig talán az volt a legjobb. Mert nem arról szólt, hogy 1v1-ben tournamenteznek. Hanem ment a nyomozás meg a kalandozás, feladványok megoldása stb. Új karaktereket is bírtam abban az arc-ban.

   “Hunter X Hunter:”

   HxH sem arról szól, hogy 30 részig 1v1-ben csapatják a főszereplők egy ringben. De nem tudom melyik szériát nézted, az újban a mostani részben megy a tournament (19). Meg lesz még egy majd kicsivel később.

   “Rurouni Kenshin”

   Vagy maradjunk a mangánál, ott nincsen szinkron. : )

   Na most ennyi tellett tőlem majd Laaater..

   Kedvelés

   • hibikishingo Says:

    Kimaradt szerintem egy nem annyira népszerű, de mégis említésre méltó sorozat. Ez nem más mint a Märchen awakens romance vagy másik nevén Mär Heaven. A manga változata sokkal jobb, mert van vér, de az animét fiatalabb korosztálynak csinálták, és mivel mesevilágban játszódik, szerintem jobb is, hogy nincs vér. Történik ott kezdődik, hogy egy rejtélyes fiatal srác, aki tiszta Sasuke amúgy megidéz a mi világunkból egy fiatal fiút, Ginta-t, persze főhősünk semmit nem tud hogy került a világba, amíg nem találkozik Dorothyval a boszorkánnyal. Nah nem is ez az érdekes, mert nagyon alap a cselekmény, mesebeli hercegnőt kiszabadítani, erdei rablóbandát rendszabályozni, csupa olyan dolog, ami egy jól megírt meséből visszaköszön. A 10. rész környékétől lesznek érdekesek a dolgok, amikor is a gonoszok akik a chess pieces névre hallgatnak kihívják a világ igaz hőseit egy wargame-re, ahol meg kell küzdeni egymással, nagyon jó a harcrendszer és minden küzdelem átlagban egy részig tart, és sokszor nem a jók győznek, kivéve a főhőst, mert ő persze mindig győz valahogyan a mágikus, beszélő fegyverének köszönhetően. A beszélő fegyver, Babbo olyan hogy amit a főhős a fantáziájával megalkot olyan támadásokat képes bevetni. A kedvencem pl. a Gothic lolita buhyikivillantós gyógyító képessége, amikor átváltozik csajjá. 😄 Nagyon változatos és érdekes fegyverek vannak, ún armok, amik az user magic powerére reagálnak. A második kedvenc pontom a karakterek, van itt Pinokkió bábú, aki gonosz természetesen, Dorothy Toto-val, Snow hercegnő aki hóembert meg csoadaszép vízistennőt tud megidézni, Hook kapitány, Hamelini patkányfogó, Rapunzel a gonosz banya. However, a főhősök között is vannak érdekességek, pl. Nanashi, aki a szerző másik mangájából került át egy fekete lyukon keresztül. Babbo meg is jegyzi, hogy érdekes szaga van, mint aki egy másik világból jött. Szóval 10-45 részig csak bunyó van, de nagyon élvezetes, lekötött sokáig. Körülöttem szinte mindenkinek megmutattam, mert tényleg bűn hogy a Narutot többen ismerik, mint ezt a mágikus és mozgalmas shounent, lehet hogy a történet gyenge, de az akció jelenetek, meg a sok érdekes mesebeli lény izgalmassá teszi a dolgokat. Szerintem adjatok neki esélyt. Elérhető a teljes sorozat ust**men is. Sajnos az anime tovább tart mint a manga, úgyhogy a vége filleres kicsit, de túl lehet élni, a 90. résztől rögtön a 100.-s részre ugrunk, akkor megtudhatjuk a meglepő végkifejletet, mert végig nem azok a főgonoszok, akikről azt hisszük, egy rejtélyes alak mozgatja itt a szálakat, de nem lövöm le a poént. : D Köszönöm, hogy ezt elmondhattam.

    Kedvelés

 10. ronin1337 Says:

  Toltam egy szavazatot OP-re,hogy azért ne már a gyökér szőke **khm**”ninja”**khm** legyen elöl.
  Sajnos a nagy részét nem láttam ezeknek,de nálam már semmi nem tudja ledönteni a One Piece-t a trónjáról(szoros második az FMA főüleg a brotherhood ami szinte MEGTÍZSZEREZI a manga awesomoeságát) :3.

  Peace!

  Kedvelés

 11. Gaultier Says:

  csáó. a Dragonball Z, One Piece,Naruto-n kívűl van olyan anime amikben ilyen szintű erős karakterek vannak?mert a hunter x huntert nézzem de még a 30ik résznél is olyan harcok vannak hogy alig egyszer kétszer bekapnak pár ütést azt lihegnek -.- ezt valahogy nem bírom át élni. aki tud ehhez a 3hoz hasonlót pls írja meg 🙂

  Kedvelés

  • Wagner Says:

   Üdv 🙂
   A Hunter x Hunter-ben lesznek brutál ellenfelek, de ott még nem tart az anime. De mondjuk annyira nincsenek eltúlozva a dolgok mint a Dragon Ball-ban.
   Neked még jó lehet a Blíccs. Az olyan szar mint a Naturó, ha az tetszik akkor a Blöccs is fog. A Hakusho-ban is akadnak bőven erős karakterek már a sorozat első felében is, de gondolom azt azért ismered.
   De tudom ajánlani a Hokuto No Ken-t ahol a főszereplő érintéssel posszantja ki az emberek fejét… Az azért elég erős nem?

   Kedvelés

 12. Egy hálás olvasó Says:

  Köszönöm, hogy segítettél köv. nézendő Animét/mangát választani, ráadásul 2-t.
  Eddig az igazán csak a Dragon Ball(és a Z is!) tetszett, meg a Ginga Nagareboshi Gin(Ezüst Nyíl), okokról nem vitatkozok, de most megismertem a YYH-t(végignéztem), és elismerésem! Ez aztán shounen animé(úgy néztem)! És most fogok a javasolt manga formában megismerkedni a HxH-val is, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen!
  Gratulálok ehhez a leíráshoz!
  Köszönöm!

  Kedvelés

  • Wagner Says:

   Köszi 🙂
   Örülök ha segíthettem. Jó olvasást a HxH-hoz!

   Kedvelés

   • Egy hálás olvasó Says:

    Köszönöm a jó kívánságod, eddig a HxH is fantasztikus!
    A felsoroltak közül a következőket nem kezdtem még el nézni/olvasni soha, vagy csak pár kép erejéig, de szerintem ezek a jellemzésed, és mások jellemzései alapján sem tetszenének(persze előre nem tudhatom biztosan, de egyenlőre egyiket sem tervezem kipróbálni):
    Hokuto no Ken
    Shaman King
    Rurouni Kenshin
    D. Gray-man
    Soul Eater
    Eddig tehát a következők nagyon tetszettek nekem, kb ilyen sorrendben:
    YYH, HxH, DB, DBZ(csak animé van), GNG,
    ezekből mind a manga, mind az animé nagyon tetszett(kivéve HxH, amiből animét még nem láttam).
    Ha felnyársaltok is, de az eleje felé még a Naruto is nagyon tetszett, de most már nem, még mangaként sem.
    A szavazásban említett többi animé/manga(amit nem soroltam fel), és még sok másik is, kifejezetten pocséknak tűnt számomra, egyáltalán nem tetszett.
    Szerintem az OP botrányosan felül van értékelve általad, mind manga, mind animé.
    Nem értem, hogy valakinek ebben mi tetszik.
    Az egész olyan, hogy erre sodor a sors, ez lesz, arra, így most ez, a szereplők nem is próbálják szinte befolyásolni a sorsukat, ahogy esik, úgy puffan, jellemfejlődés sincs, legtöbbször cél sem, történet sem igazán, gondolatok sincsenek, és érzelmekben is nagyon szegényes, a mimika nulla, azaz az egész egyhangú és unalmas, a világa és a karakterei mind értelmi színvonalban, mind ábrázolásban egy giccses kisbabáknak szóló mesekönyvre hasonlítanak.
    De az FMA is nagyon fölül van pontozva mindenhez képest, amit eddig megismertem.
    A DBZ, mint animé, alulértékelve,
    Itt felhozod a jogos kritikákat, de más animét nem nagyon kritizálsz, pedig szinte minden animéváltozatot lehetne, pl. YYH hanghatásai és háttérzenéje nulla, az általam eddig megismert fillerek közül a legjobbak pedig pont a DBZ-ben vannak, valószínűleg Toriyama közreműködése miatt, és nem teljes részeket tesznek ki(max. 5-6 rész kivételével 291-ből), ráadásul illenek a történetbe, és passzolnak felfogásban is hozzá, az időhúzást(5 percből több óra) cserében pedig meg lehet bocsátani.
    DBZ esetében egy nagyon fontos, NE A VÁGOTT VERZIÓKAT NÉZD, NE A VIASAT6/RTL KLUB FÉLÉT, mert az tényleg repkedésből, meg lihegésből áll csak, ha akarod, akár ne is szinkronosan, de vigyázz a más nyelvű verziókkal, mert szinte mind vágott az is, még a magyarnál is jobban!
    Ehhez képest a Bleach-nek(mind a manga, mind az animé formájának) lényegesen lejjeb(mínuszban) kellene lennie, mert szerintem közel mindenki szerint nagy nulla, vagy, még inkább negatív értékelési tartományban értékelhető(nem sértegetésnek szánom, csak leírom a gondolataim, és tapasztalataim!), ennyire kis különbség a DBZ javára így nagyon aránytalan!
    Ezeket a szöveg között lévő pontozásról írtam, a szavazást meg végképp nem kommentálnám, gondolhatjátok, hogy megvan róla a véleményem, mert médianyomás szerinti ismertségi sorrendben vannak, nem pedig minőségiben…
    Ezek persze az én érzéseim, gondolataim, ezek szerint sok más ember másként gondolkodik.
    Várom részetekről a máglyahalált ezért! 😀

    Kedvelés

 13. shounen Says:

  Olyan animéket pontozol le, szólsz le, kritizálsz amelyek ezek közül majdhogynem a legjobbak. Láttad is őket egyáltalán vagy megnéztél pár részt belőle és eldöntötted, hogy neked nem tetszik?! Meg a fillerek miatt kritizálni valamit… elismerem van, hogy tényleg unalmas és jelentéktelen, de mint azt tudjuk nem a fillereken van a hangsúly. Tudnék még mit írni, de jelentéktelennek tartom olyan valaki felé aki már eldöntötte magában mi, hogy van…

  Kedvelés

 14. Nikk Says:

  Khm… Hol is kezdjem.. ÁHÁ! Naruto! Nem tudom, miért nem kedveled, szerintem a legjobb shounen anime.. A szavazatokból is látszik, hogy sokan szeretik. Megtanít az IGAZI BARÁTSÁGRA. Meg még sok mindenre… De mind1 🙂 ez az én véleményem

  Naruto 4 ever!!! ♥

  És egyetértek, shounen !

  Kedvelés

 15. Péter Says:

  Hehe, látom itt is feltűnt pár hőbörgő egyén. =) Engem mondjuk kapásból érdekelne, hogy mely címeket takarja az a bizonyos “legjobbak”? Tudom, költői kérdés, hisz nyilván az Animaxon adottak közül kerülhetnek ki a jelöltek. =) Viszont ha ez így van, akkor a kommentelők előbb felüthetnének pár cikket a műfajról, csak hogy tudják már mégis, mik azok a címek, amiknek tényleg hatásuk volt a műfajra nézve, és nem csak egy bejáratott formula, sokadik másolatai (Naruto).

  A shounen tanulságok meg egyrészt olyanok, hogy ezeket 10 animéből, minimum 8-ban megemlítik (ergo baromi kommerszek), másrészt a forma amiben tálalják, a tinédzser korosztályra lett méretezve (nem véletlenül).

  Aki mondanivalóra vágyik, és tanulságokat szeretne levonni, az inkább seinent nézzen. Abból is lehetőleg azokat keresse, amik nem érzelmileg akarják manipulálni (EL).

  Kedvelés

 16. Mangekyo022 Says:

  Szép összefoglaló, egyedül a Kenichi-t, Master Rave-t és a Fairy Tail-t hagytad ki! 😉

  Amúgy most így 1-2 év eltelte után mit gondolsz a sorozatokról (persze csak ha változott)?

  Kedvelés

 17. Wagner Says:

  köszönöm 😀

  Nem csak azokat hagytam ki hanem még vagy száz másikat, szóval ne jöjjünk ezzel a dumával, hogy mi lett kihagyva meg mi nem, oké? 😀 Amit kihagytam azt nem láttam nyilván.

  A véleményem egyébként továbbra is változatlan és kivontam az életemből az animéket már régóta. Csak a One Piece-t követem, ha van kedvem olvasok pár fejezetet. Ja meg ha eszembe jut azért mindig megveszem a legújabb Berserket meg Kenshint.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: