Halálos Játszma (Game Of Death)

A bűn rossz intro után alig telt el egy perc és éreztem, hogy itt valami nagyon nem stimmel. Hiszen már a legelején dublőr volt látható Bruce Lee helyett. Lehet, hogy én vagyok lemaradva, de az elején még nem tudtam, hogy mi van majd megnéztem az évszámot: 1978. Akkor már régen meghalt! Magát a filmet 72-ben kezdték forgatni majd a munkálatok félbemaradtak az Enter The Dragon forgatásának megkezdése miatt. Aztán Bruce halála bekövetkezett és nem lett semmi a Game of Death-ből, egészen 78-ig amikor is három dublőr és MÁS FILMEKBŐL kivágott jelenetek segítségével összerakták a movie-t. Ez persze történetileg és minőségileg is teljesen más lett mint ahogy azt tervezték anno. Az egyetlen ami megmenti a Game of Death-t az 1/10-es értékeléstől, hogy szerencsére fennmaradtak részletek az eredeti verzióból, de nagyon kevés.

Tehát maga Bruce mindössze a film utolsó negyed órájának a felében szerepel. A többi jelenet szinte már értékelhetetlen volt. Ha az egész film negyed órás lett volna: azt mondom rá, hogy bőven 8/10, na de így… Azt képzeljétek el, hogy a három dublőr közül egyik sem hasonlít rá, maximum a hajuk. Ráadásul sokszor direkt csak hátulról mutatják nehogy annyira szembetűnő legyen a különbség. De még így is zavaró, a folytonos napszemüveg viselés ellenére is. Meg elég fura is hiszen a korábbi filmjei tele voltak fejre, szemre zoomolással, mindig mutatták az arckifejezését. Itt meg folyton úgy néz ki mintha a néző elől akarna bújkálni. De a legrosszabb az egészben, hogy a harcjelenetek nagy része a Lorenzo Lamas szintű ZS kategóriát is alig ütötték meg. Ráadásul ahogy imitálták Bruce hangját…. hát nagyon LoL. De ezt még el is túlozták, hiszen nem szokott minden egyes ütés mellé csirkehangokat produkálni. A régi filmjeiből való kivágások meg elég durván szembetűnőek. Egyszerűen nem illenek oda már csak az elütő képminőség miatt is. Mit gondoltak ilyenkor a készítők amikor csinálták ezt a filmet? Na ná, hogy csak a maradék babért akarták learatni. Senkinek nem ajánlom, hogy megnézze az egészet. De ha valakit érdekel akkor tekerje a végére az értékelhető negyed óra miatt. Mert a film többi része a nagybetűs FOSsal egyenlő (annak ellenére, hogy ugyanaz rendezte mint az Enter The Dragon-t) és meg sem közelíti azt amit Lee négy nagyfilmjében láttunk.. Bár biztos csak én vagyok elfogult.. És állítólag ennek készült egy második része is.. na abba mi a francot rakhattak bele?

Érdekesség, hogy Bruce a Game Of Death-ben ölti magára azt a bizonyos sárga ruhát amit Tarantino átültetett a Kill Bill-be. Továbbá feltűnik itt egy Hakim nevű karakter akit Kareem Abdul-Jabbar játszik. Egyértelműen róla mintázták a Cowboy Bebop második részében látható Abdul Hakim-ot. : )

Címkék: , , , , ,

9 hozzászólás to “Halálos Játszma (Game Of Death)”

 1. Dodgers Says:

  Szóval emiatt lett szar a Game of Death, és nem amiatt mert kiapadt volna Bruce tehetsége. Bizonyos részről jó hír mert így nem teljesen Bruce Lee-film, másrészről viszont még nekem, látatlanban is egyértelműnek látszik hogy a nevéről akartak lehúzni egy bőrt ezzel az össze-vissza ollózgatással. Azt hiszem meg is van, hogy melyik filmjét nem fogom megnézni. 🙂

  Egyébként először valahonnan, a Kill Billen kívül is ismerős volt a videóban használt sárga ruhája, mígnem beugrott hogy a Yakuza 3-ban az egyik arénabeli ellenfél szinte egy az egyben úgy néz ki mint ő. Ugyanaz a sárga ruha, majdnem ugyanazzal az arccal és frizurával. Először nem tudtam eltalálni hogy miféle legenda feltámadásáról írt a figura leírása, de így már világos.

  Kedvelés

 2. Wagner Says:

  Igen emiatt és de még mennyire, hogy szar. Aki mást mond az hazudik. De a többit nyugodtan megnézheted. 😀

  A Yakuza 3-mas ellenfelet majd megnézem. De azért ez nem semmi, hogy még 40 év után is fel-felidézik Lee-t akár egy játékban is. De egyébként ha megnézem Chie personáját a P4-ben, megint ugyanez a ruhaa. 😀

  Kedvelés

 3. yadane89 Says:

  Is this the film where Bruce Lee is shown for one scene but not after that?

  I think they re-released the films on VHS which is why you see the wrong year on this particular film.

  Enter the Dragon is indeed his final full length film.

  Kedvelés

 4. Wagner Says:

  Yes.. He fights in the last 10 minutes. The movie’s other parts were painfully boring and amateur.

  I don’t know about the re-release but this is an 1978. movie according to imdb and it’s probably right.

  Kedvelés

 5. hibikishingo Says:

  RIP Bruce!
  Nem láttam ezt a filmet. Az utolsó negyed órát meg fogom nézni ha a kezem közé kerül.

  Kedvelés

 6. zsinden Says:

  Bruce Leenek volt még egy nagy fightja a filmben, mely a magyar kiadásból valamiért kikerült (legalábbis ami nekem megvan VHS-en, abban nem volt benne). Egy nuncsaku párbajt is vívott Danny Inosantóval.

  Kedvelés

 7. Wagner Says:

  Igen ez is benne volt abban amit néztem. Konkrétan innentől volt szerepe Bruce Leenek is. Lehet én valami összevágott verziót szedtem mert ebben minden benne volt és még magyarul is beszéltek.

  Kedvelés

 8. Keresztesi Tibor Says:

  Egyetértek. Irritálóan rossz. Haszon hajhász film. Én is csak a végét lestem meg. Nyugodjon Békében!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: