Tenjou Tenge Manga Bemutató (SPOILER POST) updated 1.1

Vol_22

Íme a harmadik Tenjou Tenge bejegyzés. A második mindössze egy darab képből állt (szerintem azt törölni fogom), az első pedig az első két kötet tartalmáról szólt. Gondoltam csinálok egy átfogóbb posztot a TT-ről, amolyan áttekintőnek. Már korábban meg akartam írni, csak nem bírtam rászánni magam. A manga rövid hátterére, karakter leírásokra, frakciókra és történetívekre bontottam le a bejegyzést.. elég sokáig tartott megírni. Egyelőre ennyit tartalmaz a bemutató. A “tovább” gomb után olvashatjátok.

Vigyázat: a bejegyzés CSURIG VAN SPOILERREL!

A MANGÁRÓL

A Tenjou Tenge egy “seinen” besorolású manga (az erőszak és sok szex miatt) mely az Ultra Jump magazinban futott 1998 és és 2010 között. Egy Oh Great! művésznéven alkotó emberke volt az író és a vezető illusztrátor is egyben. A Tenjou Tenge 22 kötetet élt meg és történetét lezártnak, befejezettnek tekintjük: folytatás nem várható. Műfaját tekintve nem nevezhető egyszerű akció mangának: mert tartalmaz valós alapú, harcművészeti maszlagot, románcot, egy csomó erőszakot, brutalitást és sok humort. A történet eleinte nagyon egyszerű, de ahogy haladunk előre igencsak szövevényessé válik, bonyolódik. Sok olvasó fel is adta mert egyszerűen nem bírták követni, hogy mi történik. Rajzstílusa kiemelkedően jó. Az elején még nem annyira, előfordulnak kifejezetten ronda oldalak is, de elég hamar megugrik a minősége és azt kell mondjam, hogy kb. a legszebben illusztrált mangáról beszélünk.

AZ ANIMÉRŐL

2004-ben készült a TT-ről egy rövid anime sorozat. Ekkor még a felénél se tartott a manga.. Így igazából nem értem miért kellett megfilmesíteni. Ráadásul szarrá lett cenzúrázva, a rajzstílus is totál más.. és ami a legrosszabb az egészben, hogy csak az első két történetívet dolgozza fel (tehát befejezetlen). Ezáltal elveszik Souchiro-ról a hangsúlyt és a Flashback Arc szereplői kerülnek a sztori középpontjába. Souhaku és az F nem bele sem fértek a sorozatba. De később még készült két OVA rész: egy összecsapott folytatás, ahol Soichiro legyőzi Mitsuomit (ilyen nem is történik a mangában!!!) és egy másfél órás összevágás a Flashback Arc-ról (amire semmi szükség nem volt).

Ezek után szerintem mondanom sem kell, hogy melyikkel érdemes foglalkozni.

SZEREPLŐK

Főszereplők

maya

Natsume Maya: harmadik éves Toudou diák. A Jyukenbu jelenlegi vezetője. Többféle harcművészethez ért és nem örökölte a Dragon’s Eye képességet, rokonaival (Iyo, Aya, Shin) ellentétben. Ezért merte apja rábízni a különleges kardot: a Reikit. Maya szerelmes volt Mitsuomi-ba, ám megutálta őt mikor annak fejébe szállt a hatalom. Soichiró-ban látja a lehetőséget Mitsuomi legyőzéséhez. Maya szerzi meg a képességsemlegesítő erőt: az Amaterasu Dragon’s Gate-t ami 1000 évente fordul elő.

masataka

Takayanagi Masataka: másodéves tanuló és Mitsuomi öccse. Egy szerencsétlen, perverz, félénk srác. De ha harcra kerül a sor akkor megkomolyodik. A legprofibb harcművész a suliban. Belőle lesz a történet hőse. Szerelmes Ayába.

Aya

Natsume Aya: Maya húga, első éves. Birtokában van a Dragon’s Eye képességnek, ám eleinte nehezen használja. Dejobban kezeli mint bátyja, Shin. Leginkább kardokkal szeret harcolni. Szerelmes Soichiróba. Sokat fejlődik a karaktere a történet folyamán, megtanul bízni magában.. és erősebb is lesz.

soichiro

Nagi Soichiro: első éves, semmirekellő, bajkeverő. De sokat fejlődik, még többet mint Aya. Semmirevaló, hülye gyerekből igazi csapatjátékos lesz. Bár egykét dologban sosem változik pl.: a nőkkel való viszonya.. Egyébként ő lenne a történet főszereplője.. Na jó, róla még talán el is hiszem, de a másik (Bob omg). Főhős mindenesetre semmiképp nem lehet, ha már őt kell legyőzni a sztori végén. Soichiro egyébként az őrdögűző Nagi család feje, képessége a Dragon’s Fist. Legyőzött ellenfelei powerjét tudja ellopni. Jahm és általában menő, fekete, hosszú kabátot visel. Szerintem senkibe nem szerelmes, de Mayát csodálja.

bob

Bob Makihara: a másik főszereplő… KHM. Aki capoeirázik és állandóan ribancokat kefél, miközben ott van a barátnője: Chiaki. Igazából semmi lényegeset nem csinál az egész mangában. Egyszer szétdarálja Madoka és elég jól állja a sarat.

mitsuomi

Takayanagi Mitsuomi: Masataka bátyja, Dougen fia. Volt Katana tag, volt Jyukenbu alapítótag, volt Enforcement Group elnök és a Takayanagi család feje. Szerette Mayát. De megváltozott, lélektelen rendfenntartó lett belőle. Az iskola legjobb harcosa volt, de Shin mikor szíven ütötte akkor meghalt benne valami. Csak 3 percig tud harcolni, ha azon túlhalad: meghal. Az ember azt gondolná először, hogy ő lesz az igazi fő gonosz…. de persze a TT-ben semmi nem úgy alakul ahogy azt várjuk.

shin

Natsume Shin: Maya és Aya bátyja. 2 évvel ezelőtt ő volt az Enforcement Group feje. Dragon’s Eye képességgel rendelkezik, a nélkül nem olyan erős. Mayának a megszállottja. Képességének és a Reikinek köszönhetően teljesen megőrül. A Takayanagi család figyeli őt mint kutatásaik legfőbb tárgya. Van egy barátnője: Kuzunoha Mana, aki valójában a Takayanagi család beépített embere. Legjobb barátai: Bunshichi és Mitsuomi. Mindkettő meg akarta ölni.

bunshichi

Tawara Bunshichi: egy legenda. Bivalyerős. Shint is szarrá veri, fél kézzel kiüt egy autót, miközben nincsenek speciális képességei.. Ökölsuhintással cigit gyújt meg. Miért? Mert megteheti (meg mert Sanada Yukimura leszármazottja xD), ő az igazi troll a Tenjou Tenge-ben, megvicceli a szereplőket a legfeszültebb helyzetekben. Az az érdekes, hogy miközben bivalyerős: nem szeret harcolni. Egyetlen álma van, hogy a sulija egy rózsaszínű, paradicsom legyen ahová öröm bejárni.. és senki ne öljön meg senkit. Aki ez ellen az álom ellen tesz, azt muszáj földbe döngölnie. Jahm és közben egy perverz.

souhaku

Kago Souhaku: Soichiro apja, egy 2500 éves, levakarhatatlan rohadék. Az F (Feathers) vezetője a jelenben. a múltban egy manipuláló köcsög. A Kago család egyetlen valaha élt feje. Velejéig romlott. Egyetlen célja, hogy istent csináljon magából. Eszközeit nem válogatja meg. Ő az oka, hogy Soichiro anyja (Makiko) elvesztette a szemét. Legfontosabb képessége a feltámasztás.

FRAKCIÓK

Régi Jyukenbu (Flashback Arc)

jyukenbu

Asshat-ről még nem volt szó. Menőnek akarja kiadni magát miközben egy beszari, harmatgyenge nyomorult. Legalábbis két évvel ezelőttről. Egyébként vicces figura. Később csajozógép lesz, aztán meg majd fejlődni fog a karakter, nem is kicsit. Ahogy mindenki.

Takayanagi Family+Maffia (Flashback Arc)

takayanagi

Takayanagi Dougen: a család feje, míg Mitsuomi le nem taszítja. Mester és szemétláda egyben. Felelős Shin kirohanásaiért. Később próbálja jóvátenni szarságait: edzi Soichirót, stb. Célja, hogy létrehozza a tökéletes harcost.

Fu Chien: harcművész, maffiózó, a föld elemet irányítja: villámokat tud idézni ha lábai a földet érintik. Egy rape jelenet után Shin letépi a kezeit, majd kézfejeinek helyére pengéket szerelnek. Miután teljesen bekattanik Shin leszabja az arcát. Később robotizált, élőhalottként tér vissza, hogy Masatakéák szétverjék. Totál elmebeteg.

Kuzunoha Mana: a Takayanagi családnak dolgozik. Az akupunktúrával gyógyító Kuzunoha család tagja. Küldetése, hogy Shin barátnője legyen, ezáltal valaki mindig közel áll hozzá és le tudja adni róla az infókat a fejeseknek. Közben Mitsuomi-val is kavart, mert egy ribanc.

Új Jyukenbu

jyukenbu2

Kurei-t először űrlénynek nézik.  Nagyon durván nyomoronc külseje van. Egyébként ő lesz a csapat agya. Harcolni nem tud. Többiekről már írtam.

The Enforcement Group

council

Ryuuzaki: felrobbantja Bob motorját, megerőszakolja Chiakit (Bob nője) és megpicsázza a két idiótát. Maya szarrá veri. A tűz elemet képes irányítani. Totál elmebeteg.

Saga-Mask (Koji): egy fizikailag erős pankrátor. Megszorongatja Soichirót a bowling pályán. Mikor az F Arc után találkoznak kénytelen beismerni, hogy nem egy súlycsoportban vannak.

Isuzu Emi: Mitsuomi házi ninjája. Késekkel (kunai) dobálózik. Eredeti megjelenése egy dagadék, a hájai közé rejti a rengeteg kést. Testmanipulációs technikával mutatja magát vékonynak. Maya megpicsázza.

Shirou Tagami: egy bottal hadonászó, magát szamuráj harcosnak képzelő, furcsa, komor figura. Semmi komolyabb szerepe nincs, azon kívül, hogy Aya szarrá veri.

Tokuan Shojo Mitsuiro: az alakváltó, szépen bele tud keverni a levesbe..

Hirohiko Myouun Kabane: nem rossz arc, ráadásul atomerős. Bármiből, még a porszemekből is kardokat tud csinálni pillanatok alatt és ezeket irányítja. Páncélt is épít a testére, kardokból. Volt valami komoly, napraforgós sztorija a húgával, de nem igazán emlékszem már..

Shinobu Kagurazaka: lényegtelen transzexuális szereplő.

Sakon: lényegtelen

F (magyarázat lejjebb: Történetíveknél, F Arc)

F

Noriko: Souhaku egyik legfontosabb csicskája, szemét ribanc, a nyelvén lévő tetkó a Dragon’s Voice képesség: hangjával irányítani tudja áldozatait. Ő viszi véghez a Souhaku-Soichiro szemgolyó akciót, meg a Tokuan Shojo-Souhaku szemgolyó akciót is. Legalább 400 éves.

Kagiroi Tetsuhito: egy badass. Sajátos képessége az Iron Skin (Vas Bőr) ami úgy alakult ki, hogy a családjában minden nő, minden este megivott egy üveg fém port. Ezt csinálták 2000 éven át, míg meg nem született Tetsuhito, kibaszott kemény bőrrel. Anyja testét felrobbantották és ő már babaként sem tudott megsérülni. Soichiro anyjának, Makikónak a szeme van beültetve neki, az a szem tartalmazza az összes képességet, kivétel a Dragon’s Eye-t, ha jól tudom. Souhaku Tetsuhito testét használta volna eredetileg a terveihez. Legalább 400 éves.

Kabuto Katsumi: nem sok mindent csinál, egyszer befeszíti az izmait, meg sokat telefonál. Ishiyumi kilyuggatja.

Tsumuji Mataza Jushi: lándzsás harcművészeteket tanult, egy kicsit zseni, mindent tud Soichiróról. Elég komplikált karakter. A Tsumuji White Feather család jelenlegi feje, de vér szerint csak félig tartozik ehhez a családhoz, Tsumuji Yorihara törvénytelen gyereke, ő edzette és nevelte. Jushi félig a Shukyou családból származik ami a Kabane család egyik mellékága..vagy mi a franc, ezért van birtokában a Dragon’s Claw képességnek. Hátára robotkarok vannak erősítve: így tud több lándzsával egyszerre harcolni. A karokat egy szerver vezérli, messziről. Komplett hadserege van, ja és totál elmebeteg.

Ishiyumi Tessen: az első F tag akivel összefutnak a főszereplők. Először jó arcnak tűnik, Soichiróval haverkodik, Kamen Rider fanok mind a ketten, de hamar felfedi magát. Sokat konyít az íjászathoz. Testére tekert csúzligumit használ íjnak, mellette nyilak helyett dartsot.. Jahm és a víz elemet képes irányítani valamelyik Dragon’s Gate megnyitásával. Ennek köszönhető a Water Arrow képessége: vízcseppeket is használ lövedékként, ám ezek nem halálosak. Gumicsövek vannak az alkarjában, ezzel korlátozza erejét. Jahm és totál elmebeteg.

Mawari Madoka: eleinte amolyan apucinak tekinti Souhaku-t . Az utcán megtámadja Bob-ot, ott látjuk először. A legprofibb kardforgató a mangában, még a bugyijából is pengéket vesz elő. Nagyon fiatal, loli karakter és egyébként két személyisége van (legalább): valamikor aranyos, valamikor darálógép. Miután Masataka legyőzi: spanok lesznek és átáll a jó oldalra.

Mayutsubo Nokimi: későn jelenik meg a sztoriban, a Tournament Arc-ban. Souhaku csicskása, de Mitsuomi is támogatja. Férgeivel manipulálja az embereket, ezzel összekutyulja a Tournament-ben a csapatok közti erőviszonyokat. Irányítása alá von egy csomó harcost, köztük a Jyujitsu klub elnökét, aki Asshat-tel harcol. Totál elmebeteg, ráadásul az egyik jelenetben Kabane harcára ujjazza magát.

Feudal Japan: Assasination Group + Souhaku’s Group

feudal

Nagi Ichiyo Kengo: Soichiro őse. Célja megakadályozni Souhaku tervét úgy, hogy kiírtja az összes Red Feather tagot. Be is gyűjti azoknak a képességeit, ám tervét nem tudja befejezni. Egy tekercsben írja le az egészet, amit később Dougen fejt meg. Az ördögűző Nagi család birtokában van a Dragon’s Fist-nek: képességlopás.

Natsume Aya: Maya, Aya és Shin őse, 14 generációval régebbről. Valami hülye képessége van amivel illúziókat használ meg bogarakat irányít.. 9 éves, de felnőttnek álcázza magát. A Souhaku ellen felállított, 4 tagú, bérgyilkos csapat egyik tagja.

Tokuan Shojo: a legkövethetetlenebb karakter. Azt hiszem egy képkockán látszik az igazi alakja, mindig másnak álcázza magát. Valamikor éppen Souhaku-nak. Souhaku az ő testét foglalja el a Feudális Japán Arc végén és több száz évig abban lakik. Míg nem jön Soichiro.

Myouun Kabane: Hirohiko őse, buddhista pap aki a Kabane Blade képességet használja. Nem foglalkozott Ichiyo parancsával és az utcán megölték (Senhime semlegesítette az erejét), mielőtt az akció elkezdődhetett volna.

Senhime: egyike a Tokugawa kastélyában élő szűzlányoknak. Az Amaterasu Dragon’s Gate birtokosa, minden 1000 évben születik ilyen lány. Ez a speciális power semlegesít minden Red Feather képességet. Ezért Senhime fontos taktikai elem.

Tokugawa Ieyasu: a sógun. Ám csak báb, mert Souhaku (aki Tenkai-nak álcázza magát) manipulálja minden mozdulatát.

Sanada Yukimura: legendás hadúr, Bunshichi őse. Ugyanúgy néz ki.

Akik már itt is éltek: Noriko és Tetsuhito. Gondolom Souhaku állandóan feltámasztotta őket (?), másképp nem élhettek volna ilyen sokáig.

TÖRTÉNETÍVEK

Mint a  hosszabb mangák, ez is több történetívből tevődik össze. A kezdeti komolytalanságból átfordul egy nagyon hosszú flashback-be, onnantól pedig kezd véresen komoly lenni. A karakterek folyamatosan fejlődnek, szellemiségben és powerben is míg végül egy nagy, epikus összecsapásban elérjük a végkifejletet. Közben ellátogatunk a feudális Japánba és még korábbra is, gyakorlatilag a Tenjou Tenge sztorija több ezer éven át játszódik: idősíkok lépnek kapcsolatba egymással.

Bemutató Arc:
Soichiro és Bob (a két antiszociális street fighter) sportot űzve a verekedésből, minden iskolát végigvernek míg meg nem érkeznek a Toudou harcművészeti suliba. Maya elveri a két idiótát (akik túl sokat képzeltek magukról), húga Aya pedig beleszeret Soichiróba. Masataka szarráveri Soichirót. Masataka kurva erős. Másnap a két idióta úgy dönt, hogy csatlakozik a Juken Clubhoz, (Jyukenbu) mert erősebbek akarnak lenni. A klub jelenleg három tagból áll: Maya, Aya, Masataka. Legalábbis úgy tűnik.
Másnap ráküldik Bobékra az egyik enforcert, Ryuuzakit, hogy tegyen rendet. Maya agyonveri. A Jyukenbu edzésbe kezd. Ám mikor lazítani mennek a bowling pályára: belecsöppennek az Enforcement Group által szervezett támadásba. Soichiro megveri Saga-Maskot, Aya szarrá veri Tagami Shirót (Dragon’s Eye képességgel), Maya legyőzi Isuzu Emi-t, Bob és Masataka viszont alulmaradnak Mitsuomi-val szemben. Ő az Enforcement Group vezetője. Megjelenik Bunshichi aki szét trollkodja a mangát és lehűti Mitsuomit. Maya és Mitsuomi megegyeznek, hogy a következő Tournamentig nem bántják egymást.

Flashback Arc:
Betekintést nyerünk a TT történetének magjába, a két évvel ezelőtti eseményekbe amik a jelenkori ellentétekhez vezetnek. Egy Katana nevezetű motorosbandáról van szó melynek vezető tagjai: Shin és Maya (a testvérpár), Mitsuomi és Bunshichi. Shin örökölt egy démoni kardot (Reiki) és a Dragon’s Eye képességet. Ez a kettő elég ahhoz, hogy teljesen bekattanjon, ráadásul betegesen vonzódik húgához: Mayához. Mitsuomi és Maya egymásba szeretnek. Shin begyogyózik, kaszabolni kezdi iskolatársait. Ezért Bunshichi megpicsázza. Megismerjük a Takayanagi családot, mely Japán legnagyobb harcművészeti csoportja, összeköttetésben áll a kínai maffiával, illetve különleges képességű egyéneket figyel, vizsgál (mint Shin). A család feje Dougen (Mitsuomi és Masataka apja). Fu Chien egy köcsög, Shin szétszedi. Shinék létrehozzák a Jyukenbu-t és neveznek az iskolai Election Tournamenten. Amelyik csapat megnyeri a Tournamentet (bajnokságot) az válhat az Enforcement Grouppá. A régi Jyukenbu tagjai: Shin, Maya, Mitsuomi, Bunshichi, Asshat (erőszakkal beválasztják, hogy meglegyen az 5 ember). Dougen arra játszik, hogy Shin még jobban bekattanjon és ezáltal létrejöjjön tökéletes ellenpárja, a True Warrior. Erre a szerepre Mitsuomit szánta. Shin szíven üti Mitsuomi-t, ezáltal szuper erős ám rövid életű lesz. Mitsuomi megígéri Mayának, hogy megöli Shint. Ez be is következik: Shin meghal, barátnőjével Manával együtt (aki beépitett Takayanagi ügynök). Mitsuomi lesz az Enforcement Group feje és átrendezi a Takayanagi családot, apját letaszítva ő lesz a család vezetője. Maya elfordul tőle és megutálja.

F Arc:
Hogy mi az az F? Feathers. A Takayanagi családot ellátó 12 családot hívják Feathers-nek (tollaknak). A Takayani Főnix jelképen minden család 1-1 tollat szimbolizál. 6 piros és 6 fehér (család) toll létezik, továbbá még 36 branch family. A White Feathers tagok mindegyik családja más-más típusú harcművészethez ért (íjászat, lándzsa, kard stb), továbbá kemény tréning által megtanulták használni a 7 Dragon’s Gate-t (7 Sárkány Kapu, hét csakra), ezáltal különleges képességeket hoztak létre. A White Feathers tagok megmaradtak a Takayanagi család támogatóiként. A Red Feathers tagok már régen külön utakon járnak. Ők különlegesebbek mint a Fehérek mert egy 8. Dragon’s Gate-t is meg tudnak nyitni ami varázserőhöz juttatja őket.

White Feathers:

Ishiyumi család, feje: Ishiyumi Tessen, harcművészet: íjászat
Mawari család, feje: Mawari Madoka, harcművészet: kard, pengék
Tsumuji család, feje: Jushi Mataza Tsumuji, harcművészet: lándzsa
Kabuto család, feje: Katsumi Kabuto, harcművészet: ismeretlen
Kagiroi család, feje: Tetsuhiro Kagiroi, képesség: Iron Body (Vas Test)
Wani család, feje: ismeretlen, harcművészet: ismeretlen

Red Feathers:
Nagi család, feje: Nagi Soichiro, Tagok: Nagi Makiko, Nagi Ichiyo Kengo, képesség: Dragon’s Fist (képességlopás)
Natsume család, feje: Natsume Aya, Tagok: Shin, Maya, Iyo, képesség: Dragon’s Eye (jövőbe/múltba látás)
Hotaru család, képesség: Dragon’s Palm (gyógyítás)
Kabane család, feje: Hirohiko Myouun Kabane, képesség: Kabane Blade (bármit kardokká alakít)
Shojo család, feje: Mitsuiro Tokuan Shojo, képesség: alakváltás
Kago család, feje állandó: Kago Souhaku, képesség: Flaming Dragon’s Gate (feltámasztás)
36 Branch Family:
Enmi család: Dragon’s Pupil (illúziókeltés), Rikudou család: Dragon’s Gate, Shukyo család: Dragon’s Claw (Tsumuji Jushi), Inoue Shindayu Noriko: Dragon’s Voice (irányítás hang által)

Ebben az Arc-ban Soichiro rájön, hogy ő a leggyengébb a csapatban és sokat kell edzenie. Makiko és Dougen kezelésbe veszi, de segítségül hívják a 12 család volt fejeseit is, hogy előhozzák Soichiro különleges képességét. Sorra győzi le az F tagokat (Ishiyumit, Tsumujit) és ellopja a képességüket, közben majdhogynem megkattanik. Mitsuomi benne látja a következő Shin-t. Az Enforcement Group feladata pedig megakadályozni még egy Shin megszületését. Az F vezetője Kago Souhaku (Soichiro apja), független Mitsuomi-tól, elrabolja Soichirót. Közben egy chipet akarnak megszerezni. Madoka ledarálja Bob-ot, Masataka legyőzi Madokát, Madoka beáll a jók közé. Fu Chien visszatér robot zombiként, Bunshichi és Masataka legyőzi. Asshat visszatér a klubba. Kurei (űrlény srác) is Jyukenbu tag.

Souhaku fogva tartja Soichirót, hogy különleges képességű emberekkel harcolhasson, hogy még több képességet lophasson: ki tudja már mennyinél jár. Maya és Mitsuomi összefognak, hogy kiszabadítsák Soichirót. Maya legyőzi Kagiroi-t (a vasembert) a Reikivel, ám súlyos árat fizet, az összes csí elhagyja a testét. Soichiro anyja (Makiko) régen ugyanennek a kísérletnek volt alávetve, az összes képességet megszerezte: kivétel a Dragon’s Eye-t. Makiko szeme be lett ültetve Kagiroi-ba (ez az egyetlen gyenge pontja). Mitsuomi lecsapja Souhaku fejét. Nyertünk? Ugyan már.

Feudális Japán Arc:
Követhetetlenül bonyolult történetív. Kiderül Souhaku képessége és célja. Képes bárkit feltámasztani. Képes a saját szemébe sűríteni a tudatát, ezáltal más testeket megszállni és tovább élni: gyakorlatilag halhatatlan. Célja: összegyűjteni egy testbe az összes képességet, átvenni a test felett az irányítást és istenné válni. 2500 éves a tag. Tenkai-nak álcázva magát irányítja Tokugawa sógunt a háttérből. A hatalom Souhaku kezében van. A főszereplők ősei már itt harcoltak Souhakuval: Nagi Ichiyou, Natsume Aya, Tokuan Shojo, Kabane. Nagi Ichiyo Kengo kitalálta, hogy minden Red Feather tagot megöl és ellopja a képességüket, hogy Souhaku ne juthasson hozzájuk. Létezik egy Amaterasu Dragon’s Gate (birtokosa minden 1000 évben születik), ami semlegesíti a közelben az összes képességet. Senhime birtokolja Tokugawa kastélyában. A jelenben Dougen megtalálja a Nagi Ichiyo által írt tekercset: lefordítja és az adatokat egy chipen tárolja. Dougen célja összegyűjteni az összes Red Feather képességet és megalkotni a tökéletes harcost. Mitsuomi célja: összegyűjteni az összes Red Feather tagot és megölni őket mert túl veszélyesek.
A feudális Japánban Souhaku legyőzi a támadók csapatát, Kabane meghal. Souhaku elfoglalja Tokuan Shojo (az alakváltó) testét. A jelenben Mitsuomi lecsapta Souhaku fejét. Nem halt meg mert Noriko berakja Souhaku szemét Soichiro-ba. Souhaku csak arra vár, hogy átvegye az uralmat fia teste felett.

Tournament Arc:
Megkezdődik a bajnokság. A Jyukenbu könnyedén legyőz három csapatot. Elsőnek az íjászklubbot a tetőn. Asshat végre legyőzi félelmeit és megnyeri a harmadik menetet. Megjelenik Mayutsubo Nokimi aki összekutyulja az erőviszonyokat. Csakraférgeivel manipulálja a versenyzők nagy részét: így az erősebb csapatok kikapnak. Mitsuomi segít Nokiminek, odaküldi hozzá Hirohiko Kabanét. Kabane és Aya harcolnak. Aya sokat tanul. Soichiro szerint Masataka a legerősebb a suliban és fél tőle.
Másnap Bunshichi értesül Mitsuomi tervéről (ami nem más mint folytatni Ichiyo 400 éves tervét). Bunshichi harcol Mitsuomival majd látszólag meghal. Masataka egyedül szétveri az egész Enforcement Group-ot, majd szembeszáll Mitsuomi-val és akkorát üt belé, hogy Mitsuomi egészségileg rendbe jön. Soichiro legyőzi Kabanét, ám ismét elveszti az eszét és Souhaku eluralkodik rajta. Souhaku és Soichiro egymással küzdenek a spirituális világon belül.  A megszállt Soichiro majdnem mindenkit szétdarál: széttépi Kabanét, a húgát, megöli Norikót (ellopja a képességét a Dragon’s Voice-t) és mindenkinek megálljt parancsol.

The New Susanoo Arc:
Soichiro és Souhaku fúziójából egy új személyiség jön létre. A tökéletes harcos: Susanoo, egy isten, akitől az összes ma élő Red Feather tag eredetileg származik. Mitsuomi szembeszáll Susanoo-val és újra megtapasztalja milyen szórakoztató az 1v1 harc, emberileg megváltozik. Mielőtt végül kikapna Makiko megérkezik és feléleszti Mayát. Maya megszerzi az Amaterasu Dragon’s Gate-t 600 évvel hamarabb.
Natsume Iyo (Maya és Aya őse, Amaterasu lánya, a Reiki megalkotója) a múltból beavatkozik a jelen eseményeibe. Iyo a Reikivel elteleportálja Bobot, Ayát, Asshatet és Kurei-t Soichiro mentális világába ahol Souhaku-val küzd. Maya már nem haragszik Mitsuomi-ra, nincs oka rá, hogy harcoljon vele. Makiko meghal. A mentális világban a kis csapat leszúrja Souhaku-t Aya megidézett Reiki-jével. Ám a MÚLTBAN Souhaku megerőszakolja és megöli Iyo-t: így a jelenben a kis csapat kénytelen elhagyni a mentális világot. Souhaku él, de Soichiro átveszi felette az uralmat így ő uralja a Susanoo jelenséget. Majd feléleszt mindenkit aki meghalt. Masataka és Soichiro megbeszélik, hogy egy év múlva megküzdenek egymással. Be kell fejezni Ichiyo tervét. Masataka egyedül megnyeri a Tournamentet és ő lesz az új Enforcement Group vezetője miután elveri a Tekken szereplőknek öltözött nerd bandát. Mitsuomi csapata kiszáll a harcból. Soichiro ezalatt az idő alatt összegyűjt 4000 valahány képességet.Egy év elteltével a harc kezdetét veszi. Masataka elveszti az egyik kezét a csatában, majd egy csível töltött ütéssel betalálja Soichirót, közben Maya közéjük ugrik aktiválva az Amaterasu Dragon’s Gate-t. Az Amaterasunak köszönhetően Soichiro összes képessége semmivé válik, Souhaku megszűnik létezni és közben maga Maya is elpárolog, egy utolsó üzenetet hagyva: “Live on.” Time Jump után pedig mindenki boldog, Masataka robot kezet kapott Jushitól, Sochiro újra “normális”, Bob-nak gyereke születik és erős lesz. Happy End. Kivéve azoknak akik meghaltak.

Végszó:

Eddig bírtam ezt a bejegyzés. xD Kösz, hogy itt voltatok!

Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s


%d blogger ezt kedveli: